- 24 Ekim 2014
- 59.304
- 330.156
- 698
52+2 4 mü 5 mi![]()
![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
52+2 4 mü 5 mi![]()
![]()
Büyük birader 5 diyorsa 52+2 4 mü 5 mi![]()
![]()

4 diyenin tiz kellesi vurulaBüyük birader 5 diyorsa 5![]()
Dedi ve olduBüyük birader 5 diyorsa 5![]()
5 diyekmişiz yoğğsa kellemiz gider2+2 4 mü 5 mi![]()
![]()
Bende aynisini demişim4 diyenin tiz kellesi vurula
He gözlerinden kalpler fışkırıyordu@teolog8579 bunu beğendi![]()
Ben de çok sevdim, düşündürücü ve insanı etkileyen bir kitap.Vorinika çok sevmiştimsen beğendin mi merak ettim ?
Insan bildiğinden mesuldür denirya.bilmesen kafan rahat yaşayıp gideceksin.ama bildinmi bilmemezlikten gelemiyosun bi dur demek istiyosun düzenebenim en etkilendiğim yer yüce şahsiyet ilber ortaylinin da dediği gibi bilmemek mutluluktur kısmı. Winston odada sevgilisiyle buluştuğu da hep halktan sıradan insanlara özeniyodu. onlar en bisey bilmediği için aslında en özgür insanlardı.
şarkı söyleyip istedikleri gibi sevişip mutlu mesut yasiyolardi
Insan bildiğinden mesuldür denirya.bilmesen kafan rahat yaşayıp gideceksin.ama bildinmi bilmemezlikten gelemiyosun bi dur demek istiyosun düzene
Kesinlikle çok etkileyici bir insanın onlarca insanın hayatını değiştirmesi, bir doktorun neler yapabileceği falan çok etkilenmiştim. Çok derin anlamlar içeriyor. Unutunca bir daha okuyabilirsin benceHe gözlerinden kalpler fışkırıyordu
Ben de çok sevdim, düşündürücü ve insanı etkileyen bir kitap.
Tek sıkıntı okullar açıldı falan derken yoğun olduğum bir zamanda okuduğum için çok uzun sürdü bitirmembaşlayıp bitirseydim daha iyi içine girebilirdim konunun diye düşünüyorum
![]()
Aslında her şeyleri elleriyle yapıyorlar, geçmişi değiştiren onlar, insanları zapt etmeye çalışan yine onlar. Yani sistem ayakta durabilmek için yine halkı kullanıyor. Kurulmuş mekanizma gibiler düzen bozulmuyor, ayaklanmak isteyenlerde bir elin parmaklarını gecemiyor onlarda gizliaynen o yüzden bakanlıklarda çalışanlar sistemi devam ettirmek için sürekli izlenip kontrol altında tutulmaya çalışıyodu.
halk ne denirse densin kendi yaşam mücadelesi içinde devam ediyo. çünkü bisey bilmiyo. ama memurlar sistem için çok tehlikeli herseyi anlatır karşı cikarlarsa sistem kendini devam ettiremezdi
Evet, elimdeki kitaplar bitince, üzerinden biraz da zaman geçince tekrar okurumKesinlikle çok etkileyici bir insanın onlarca insanın hayatını değiştirmesi, bir doktorun neler yapabileceği falan çok etkilenmiştim. Çok derin anlamlar içeriyor. Unutunca bir daha okuyabilirsin bence
Aslında her şeyleri elleriyle yapıyorlar, geçmişi değiştiren onlar, insanları zapt etmeye çalışan yine onlar. Yani sistem ayakta durabilmek için yine halkı kullanıyor. Kurulmuş mekanizma gibiler düzen bozulmuyor, ayaklanmak isteyenlerde bir elin parmaklarını gecemiyor onlarda gizli
Kesinlikle çok etkileyici bir insanın onlarca insanın hayatını değiştirmesi, bir doktorun neler yapabileceği falan çok etkilenmiştim. Çok derin anlamlar içeriyor. Unutunca bir daha okuyabilirsin bence
Aslında her şeyleri elleriyle yapıyorlar, geçmişi değiştiren onlar, insanları zapt etmeye çalışan yine onlar. Yani sistem ayakta durabilmek için yine halkı kullanıyor. Kurulmuş mekanizma gibiler düzen bozulmuyor, ayaklanmak isteyenlerde bir elin parmaklarını gecemiyor onlarda gizli
Ya çalışanlar sistemin bir parçası değil gibiydi evet sistemin yararına işliyor her şey ama kimse neyi, ne için yaptığını bilmiyor gibimemurlar işçiler halkla sistem arasındaki barikat aslında.
onların da akıllı olanları bunu yapmak istemiyor. o yüzden üzüldüm ben Winstona.
çaresizlik o kadar iyi işlenmişti ki ben kitaptan çok etkilenmiştim
Ya çalışanlar sistemin bir parçası değil gibiydi evet sistemin yararına işliyor her şey ama kimse neyi, ne için yaptığını bilmiyor gibi
O yüzden bana barikatten çok mekanizmayı andırıyor, yada bir tür hipnoz.
Winstona ben de çok üzüldüm
Bende üzüldüm keşke böyle bitmeseydi kitap.winstonun o işkenceler sonunda artık mecburen onlardan biri olmasi insana ne kadar mücadele edersen et sonunda güç sahiplerine boyun egmek zorundasın algısı oluşturduWinstona ben de çok üzüldüm