• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
20210929_211921.webp

Kitap çok eski. Sayfaları çevirdikçe çatır çutur gidiyor ortalarından. Bittiğinde iyi bir tamir gerekecek.
20210929_212314.webp

Bir yandan da Bu kitabı okuyorum.

"Ey kör! Aç gözünü de düşlerden uyan.Simurg'u göremesen de bari küçük bir serçeyi gör.Kaf dağına varamasan bile hiç olmazsa evinden çıkıp kırlara açıl;Bocekleri,kuşları, çiçekleri ve tepeleri seyret.Birak dünyanın haritasını yapmayı !Daha hayattayken bir taşı bir taşın üstüne koy.Gülleri ve bülbülleri göremeyip gün boyu evinde oturan adam Dünyanin kendisini hiç görebilir mi"
Puslu Kıtalar Atlası

brasilia-brezilya-scaled.jpg

fortaleza-brezilya.jpg

manaus-brezilya.jpg

iguazu-selaleleri-brezilya-scaled.jpg

Rio-de-janeiro-brezilya-scaled.jpg

BREZİLYA

1500 yılında Portekizli kaşifler tarafından yanlışlıkla keşfedilen Brezilya, Pedro Alveras Cabral adlı denizcinin Hindistan’ı arayışı sırasında pusulanın şaşması sonucu bulunmuştur.. Güney Amerika kıtasının Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra en kalabalık ülkesi olarak gösterilen Brezilya Federal Cumhuriyeti, federal yönetim şekline sahip bir ülkedir. Toplamda 4 milyona yakın bitki ve hayvan çeşidine sahip ülke, biyoçeşitliliği ve muhteşem tabiatı ile 8.500.000 kilometrekarelik bir yüz ölçümüne sahip toprak parçası üzerine kuruludur.

Güney Amerika kıtasındaki Ekvador ve Şili harici tüm ülkeler ile sınır komşuluğuna sahiptir. Ülke çok geniş bir alan üzerine kurulu olduğundan pek çok iklim tipini beraberinde yaşatır. Brezilya şehirlerinde görülen iklim tipleri ise; ekvatoryal iklim, savan iklimi, tropik iklim, ılıman iklim, subtropikal iklim’dir.

Güney Amerika’nın sevilen yerleşim yerlerinden karnavallar ülkesi Brezilya, futbol tutkusu ve Amazon ormanlarıyla dünyanın en turistik ülkelerinden biridir. Nüfus ve toprak bakımından dünyanın en büyük beşinci ülkesidir. Başkenti Brasilia olan ülkede, dünyanın en büyük karnavallarından biri olan Rio Karnavalı gerçekleşmektedir. Diğer yandan Güney Amerika’da resmi dili Portekizce olan tek ülke olarak kayıtlara geçmiştir.

1992 yılından beri kullanılan Brezilya bayrağında bulunan yeşil renk ülkenin kuzeyinden geçen Amazon ormanlarını, mavi renk okyanusu ve gökyüzünü, sarı renk altını ve ülkedeki mineral kaynaklarını, ‘’Ordem e Progresso” yazısı ise ilerleyişi ve düzeni temsil ediyor.

Federal bir cumhuriyet sistemi ile yönetilen Brezilya’da toplamda 26 eyalet vardır. En büyük şehri Sao Paulo iken başkenti Brasilia’dır.

Herkese günaydınlar ❤️

Ayın son gününde kimler neler okuyor bakalım.
Ben Arzuhal'i okuyorum . İki güne biter inşallah

@JES
@Mehfam
@H M
@kk birinci noteri
@Less-is-More
@Nego
@Life light
@Bonus
@WunderLost
@Oriana
@Margaret Hale
Levaiz Levaiz
@Eleadora
@Stevya
Jawlensky Jawlensky
@WOMAN
@Kukrim
@Nosking
C Capanin Gururu Teyom
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
Natsume Natsume
D dgdln
Limonsuzzcay Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
Keira- Keira-
@minik kalp0753
@elektra
@astrojurnal
@Harpy
firdefs firdefs
@Blue_Black
@pacman
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@_BuRc_
@leblebici
@yesilimtrak
@gereksizkontes
@MelodiminEsi
@Amanita
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
Irmak000 Irmak000
@Ladycharms
@cotard sendromu
@mavitosbik07
@kahvesizasla91
@hedef54kg
C Calcifer misafirim vardı. Şimdi gördüm bu bildirimi. 😊 Evelsigün bitirmiştim okuduğum kitabı. 😍😊 Daha bir daha başlayamadım .😊 Çünkü dün ve bugün çok yoğundum. Bu ayın son günü okuduğum kitabın hepsini bildirim yaparım. 😊😍 İyi geceler herkese 😊😍👋🏾

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X