- 14 Nisan 2017
- 5.663
- 25.958
- 498
Günaydın! Dur daha yeni uyandıkgünoo bacılarım, uyuyakalmama ramak var.
Günaydın! Dur daha yeni uyandık
niye canım, evde misin artık, çalışma süren bitti miben uyanamadım ki, uyanmış gibi yaptım
hiç tekin yerler değilmiş. Dürbün ile gezersek öldürülebiliriz
iyi ki söyledin, ben de valiz hazırlıyordum yola çıkmak içinhiç tekin yerler değilmiş. Dürbün ile gezersek öldürülebilirizfotoğraf çeken turistlerden nefret ediyorlarmış
seni göndereceğim orayaiyi ki söyledin, ben de valiz hazırlıyordum yola çıkmak için
kökten çözüm haaaaseni göndereceğim oraya
Hazır mısın ? Öneriyorum bak fhdhsHadi bana kitap önerin alayım
hele gidem bildirim topiğineCesur Yeni Dünya
Ne okudum ben öyle?
Gerçekten ne okudum? distopya mı, ütopya mı?
Distopya ise; halk üstündeki egemenliğin farkında bile değil. Acının, özgürlüğün, yasağın, ne olduğunu bile bilmiyor. Bildikleri tek duygu mutluluk, onu da Soma denen ilaçtan alıyorlar.
Dayatmaların, baskının farkında bile olmayan insan topluluğu.
Daha çocuk yaşlarda uykularında şartlandırılmışlar.
Bilinçlerine, bilinçsizken komutlar veriliyor ve yanlışı bilmeden doğruya (Kendi doğrularına) şartlandırılıyorlar.
İnsanların üremesi yasak, insan üretimi yapılıyor!
Evet baya baya insan üretimi, üretim ile çoğalıyor topluluk. Aile kavramı yok, anne baba olmak korkunç ve gülünç bir şey.
Kimse kimseye ait değildir, herkes herkese aittir! bilinci...
Tabi ki herkes gibi bende hemen 1984 karşılaştırması yaparken buldum kendimi, okuduğum en iyi iki distopik eser olur şu an kendileri.. Hangisi daha vurucu veya hangisi daha distopik konusunda sanırım biraz düşünmem gerekiyor. Ya da uzun uzun düşünmem gerekiyor zira çok sarsıcı oldu Cesur Yeni Dünya...
Kesinlikle okuyun!
Dur gitmeeee karagözlüm dinleeeeehele gidem bildirim topiğine
Gönder gelsinHazır mısın ? Öneriyorum bak fhdhs
Sen birinci ol bu ay çiçeğimDur gitmeeee karagözlüm dinleeeee
Sen Ekvator Gine'sine git bence hahahhahahahele gidem bildirim topiğine
yok ora tahlikeli didinSen Ekvator Gine'sine git bence hahahhahaha
C Calcifer elimdeki kitabı bitiremedim. Daha geçen cumaki kitap. Aynısı olur diye çekmiyorum diye düşündüm.
EKVATOR GİNESİ
Afrika kıtasında Atlantik Okyanusu kıyısında bulunan bir ülke. Sahraaltı Afrikasında yer alan ülke, kıtanın en küçük ülkelerinden biri konumudadır. Ülke anakara ve adalar olmak üzere iki ayrı bölümden oluşmaktadır. Ülkenin Mbini olarak adlandırılan anakarası kuzeyde Kamerun, güneyde ve doğuda Gabon ile komşu konumdayken, batıda Atlas Okyanusu bulunmaktadır. Anakaranın güneybatısında Gabon açıklarında bulunan Annobón adası Ekvator çizgisinin 156 km güneyinde yer alırken, ülkenin başkenti Malabo'nun da bulunduğu Bioko adası anakaranın kuzeybatısında Kamerun açıklarında yer almaktadır. Kıyıya yakın bölgelerde bulunan Corisco, Elobey Grande ve Elobey Chico adaları da ülkeye aittir. Atlas Okyanusu üzerinde bulunan São Tomé ve Príncipe ile de ülkenin deniz sınırı mevcuttur.
Ülkeye bağlı adalarda tropikal yağmur ormanları iklimi hakim olup, yağmurun en fazla yağdığı dönem Ekim ayıdır. Anakara üzerinde ise çoğu zaman kuru, kapalı ve rüzgarlı bir hava hakimdir.
Adalarda var olan yağmur ormanları goril, şempanze, leopar ve orman filleri gibi birçok vahşi hayvana ev sahipliği yapmaktadır. Anakara kıyı kesiminde bataklıklar ve sık ormanlar görülmekte olup, adalarda ve özellikle de Bioko adasında var olan ormanlık alanlar tarım alanlarına dönüştürülerek tarım yapılmaktadır
Ülke anayasasında ülkenin yönetim şeklinin parlamenter demokrasi olarak belirtmesine rağmen, ülke diktatör bir rejim ile yönetilmektedir. Devlet başkanı Mbasogo tüm ülkedeki karar mekanizmalarının başında bulunmaktadır. Analistler ülkenin Kleptokrasi düzeni ile yönetildiğini söylemekte ve ülkenin dünya üzerindeki en yozlaşmış sistemlerden birine sahip olduğunu ifade etmektedirler.1991 yılında yapılan anayasa değişikliği ile devlet başkanı yedi yıllık bir süre için seçilmektedir. Devlet başkanının başbakanı, yargı mensuplarını atama yetkisi vardır, ayrıca silahlı kuvvetlerin en üst kademesinde bulunmaktadır.
Ülke ekonomisi bağımsızlık öncesi dönemde önemli ölçüde kakao bitkisine bağlı bir konumdaydı. Afrika kıtasının bu küçük ülkesi, kakao ihracatı ile 1959 yılında Afrika'da kişi başına düşen en yüksek GSMH rakamına sahipti. 1998 ile 2002 yılları arasında ülkede GSYH yılda ortalama %24 büyümüş, 2007 yılında kişi başı düşen millî gelirin 15.000$ üstüne çıkarak bu alanda Afrika kıtasının en iyi konumda olan ülkesi konumuna yükselmiştir. Ülkenin Gine Körfezi açıklarında 1996 yılında petrol rezervlerinin keşfedilmesi ile ülkenin gelirlerine yeni bir kalem eklenmiştir. 2004 yılı itibarıyla Ekvator Ginesi, Sahraaltı Afrika ülkeleri arasında üçüncü büyük petrol üreticisi konumundadır.
Ülkede çok sık bir şekilde polis kontrol noktaları bulunmaktadır. Ülke içerisinde seyahat etmek, yolların kontrol nedeniyle kapalı ya da var olanların çok bozuk bir konumda olmasından dolayı çok zor bir olanaktır. Turist dahi olsa ülkede fotoğraf çekilmesi pek kabul görmeyen bir davranış olup, dürbün bulundurma yetkisi sadece askeri personelde olduğu için sivil kişilerin dürbün kullanması yasaktır.
Günaydınlar, Hayırlı Cumalar Herkese
Bu akşam saat 20:00 dan sonra fotoğraf paylaşımı var. İster süt ister çay ister kahve isterseniz sadece su eşliğinde. Tercih tamamen size kalmış. Katılımlarınızı bekliyorum.
@JES
@Mehfam
@H M
@kk birinci noteri
@Nego
@Life light
@Bonus
@Margaret Hale
@Levaiz
Eleadora
@Stevya
@Tosun Pasa
@WOMAN
@Kukrim
@Nosking
C Capanin Gururu Teyom
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
@Natsume
@dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@elektra
astrojurnal
@Harpy
firdefs
@Blue_Black
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@_BuRc_
@leblebici
@yesilimtrak
@gereksizkontes
@MelodiminEsi
@Amanita
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
@Aspasiaa
@Ladycharms
@cotard sendromu
mavitosbik07
@kahvesizasla91
@SanSebastianCheesecake
@Mistik hanim
@anneshirley
Onlara bir bakış atarsın hepsi pert hahahahayok ora tahlikeli didin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?