Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Veba - Albert Camus
Yazarın dilini ve kalemini zaten çok severim, bu kitapta da beni şaşırtmadı.
Veba döneminde yaşanılan zorluğu kalemine öyle güzel uyarlamış ki, akıyor adeta.

Kendi yaşadığımız dönemle karşılaştırınca her şeyin ne kadar da aynı olduğunu fark ettim.
İki sene önce bu kitabı okusam, belki hayretler içinde kalacağım ama şu an olaylar o kadar tanıdık ki, şaşıramıyorum.
Bu sebeple çok uzun uzun yazılacak şeyler varmı, onu da bilemiyorum doğrusu.

Keyif verdi, huzursuz etti, bilgilendirdi, belki biraz da şanslı hissettirdi. Tavsiyedir, okuyunuz.

Cesur Yeni Dünya
Ne okudum ben öyle?
Gerçekten ne okudum? distopya mı, ütopya mı?

Distopya ise; halk üstündeki egemenliğin farkında bile değil. Acının, özgürlüğün, yasağın, ne olduğunu bile bilmiyor. Bildikleri tek duygu mutluluk, onu da Soma denen ilaçtan alıyorlar.
Dayatmaların, baskının farkında bile olmayan insan topluluğu.
Daha çocuk yaşlarda uykularında şartlandırılmışlar.
Bilinçlerine, bilinçsizken komutlar veriliyor ve yanlışı bilmeden doğruya (Kendi doğrularına) şartlandırılıyorlar.

İnsanların üremesi yasak, insan üretimi yapılıyor!
Evet baya baya insan üretimi, üretim ile çoğalıyor topluluk. Aile kavramı yok, anne baba olmak korkunç ve gülünç bir şey.
Kimse kimseye ait değildir, herkes herkese aittir! bilinci...

Tabi ki herkes gibi bende hemen 1984 karşılaştırması yaparken buldum kendimi, okuduğum en iyi iki distopik eser olur şu an kendileri.. Hangisi daha vurucu veya hangisi daha distopik konusunda sanırım biraz düşünmem gerekiyor. Ya da uzun uzun düşünmem gerekiyor zira çok sarsıcı oldu Cesur Yeni Dünya...

Kesinlikle okuyun!

hele gidem bildirim topiğine

C Calcifer elimdeki kitabı bitiremedim. Daha geçen cumaki kitap. Aynısı olur diye çekmiyorum diye düşündüm. Sence ?

C Calcifer elimdeki kitabı bitiremedim. Daha geçen cumaki kitap. Aynısı olur diye çekmiyorum diye düşündüm. Sence ?
Olsun canım benimki de bitmedi. Konseptimizi değiştiririz biz de Maksat güzellikleri paylaşmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…