Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendileriyle savaşanlar - Zweig
Neden bu dersen de; Hölderlin, Kleist ve Nietzsche'den bahsediyor. Ocak ayına hazırlık yaparsın sonra da bir Nietzche patlatırsin off tadından yenmez yani benim planım bu

Zweig görünce 100 sayfa sandım ama değilmiş şükür
Ekledim sepete

İyi şükür. Pazartesi dikişleri aldıracağım
Ben en son coronanın başında kesmiştim. Çok derin kesmiştim parmağımı. Ablam arabayla dikiş attırmaya götürmüştü. O yüzden o duyguyu iyi anlıyorum. Ama çok şükür ondan sonra daha dikkat ettim. Kesmedim. Çok geçmiş olsun

Bugün rahim filmine gidicem. akşama kdr kendimi toparlayip etkinliğe katılmayı umuyorum

Çok sağol canım benim. Sana da çok geçmiş olsun

Tüüüünayydıııın derslerimi erken bitireyim de akşam fotoğraf paylaşayım bugün sonunda Yeşilin Kızı Anne 4'ü bitirdim. Bu kitap Anne Shirley'nin Summerside Lisesi müdürü olarak yaşadıklarını anlatıyor. Kitap yüzde seksen oranında Anne'in nişanlısı Gilbert'a yazdığı mektuplardan oluşuyor. Mektuplarda yaşadıklarından bahsediyor.

Bu kitapta karşımıza birçok yeni karakter çıkıyor ama çoğu geçici karakterler. Anne de bol bol çöpçatanlık yapıyor.

Bu kitapta bütün bir olaydan ziyade parça parça olaycıklar var. Yani bölümleri kitap içindeki sırayla okumasanız da anlamak mümkün olur.

Serinin 1 ve 3.kitapları kadar güzel olmasa da gayet keyifli bir kitaptı. Okumanızı tavsiye ederim. Puanım 7/10.

Bunlar da kitaptan altını çizdiğim bazı bölümler:

- Düşünsene, eğer herkes mantıklı ve zeki olsa dünya çok sıkıcı ve fazla iyi bir yer olmaz mıydı? O zaman ne konuşacaktık?

- Sen eve dönünce her şey birden canlanıveriyor sanki.

- Genç olmak cesaret ister.

- Pek çok kişi yarın kötü bir şey olacağı endişesiyle bugününü kaçırıyor.

- İnsanlar birinin çocuklarına nasıl bakması gerektiğini o kişiden bile hep daha iyi bilirler.

Huzursuzluk/Livaneli
İstanbul’ da gazetecilik yapan İbrahim ,bir gün Mardin deki çocukluk arkadaşı olan Hüseyin in ölüm haberini görüp, Mardin e gider.Orada Hüseyin in mülteci kamplarında yaşayan göçmen bir kadına olan aşkını öğrenince bundan çok etkilenir ve her detayı öğrenebilmek için araştırmalar yapar.
Kitapta din ,dil,ırk ayrımcılıklarından kaynaklanan zulümlere değinilmiş.
Güzel bir kitaptı, etkileyici.

Sana da kitap yarım kalmış gibi bir his oldu mu canım güzel kitaptı fakat sonu alelacele bitirilmiş gibi bir his uyanmıştı bende

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…