Günaydın
Dülük Antik Kenti - Gaziantep
Dülük Antik Kenti Gaziantep kent merkezinin 10 kilometre kuzeyinde yer alan, bilinen ilk yerleşimi 600 bin yıl öncesine tarihlenen Dülük, “Antik Kent” ve “Kutsal Alan” olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Antik yerleşim, Dülük Köyü’nün kuzey bitişiğindeki Keber Tepesi ve çevresinde toprak altındadır. Kutsal alan ise Dülük Köyü’nün yaklaşık 3 kilometre kuzeyinde, Dülük Baba Tepesi'nde yer almaktadır.
Dülük Mitras Tapınağı, Gaziantep Arkeoloji Müzesi ile Almanya Münster Üniversitesi’nin katılımlı kazıları sonucunda 1997-1998 yıllarında ortaya çıkarılmıştır. Anadolu’da bulunan Mitras Yeraltı Tapınağı’nın ilkidir. Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi koordinatörlüğünde Mitras Tapınağı düzenlenmiş, aydınlatma sağlanarak gezi yolları oluşturulmuştur. Keber Tepesi’nin karşı sırtları, antik yerleşmenin nekropol (mezarlık) alanıdır. Burada çok sayıda kayaya oyulmuş oda mezarları mevcuttur. Mezarların içerisinde, dini ve mitolojik konulu kabartmaları olan lahitler bulunmaktadır.
Dülük’te Keber Tepesi’nde yapılan bilimsel kazılarda Alt Paleotik Dönem'e ait çakmaktaşı aletler ve bu aletlerin yapıldığı atölyeler bulunmuştur. Aynı dönemde barınma için kullanılan “Şarklı Mağara”da M.Ö. 600 bin yıllarına tarihlenmektedir. Bizans Dönemi'nde Dülük Kenti, Hititler'den beri süregelen kutsal şehir konumunu Başpiskoposlukla devam ettirmiştir. İslam akınları sonrasında oldukça tahrip olmuş, Başpiskoposluğun 7'inci yüzyılda Zeugma’ya taşınmasıyla birlikte dini merkez konumunu kaybetmiştir.
Günaydınlar Herkese
Yıllık hedefini yazmak isteyen lütfen tabloyu kopyalayıp altına kendi adını yazsın. Yıllık hedefi olmayanları yeni yılda etiket listesine eklemeyeceğim
Jawlensky
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
@Levaiz
@Teyocan
@UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
nemesis
Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
Arrietty_
@Aspasiaa
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
Disipline Girmis BirKadin
@M e r i d a
@berresuu
@yet07
@Atalanteda
@bir civciv annesi
O Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
M MrsDelfino
2023 YILI YILLIK HEDEFLER
Calcifer --------> 50 Kitap
A R Y A --------> 25 Kitap
Mavi Menekşe --------> 40 Kitap
Orangegreysky --------> 60 Kitap
Eleadora --------> 75 kitap
Yet07 --------> 30 Kitap
Life light ————> 60 kitap
MrsDelfino ————-> 30 kitap
Teyocan ————-> 25 kitap
HAbibte—————>60 kitap
Madonna————-> 45 kitap
Levaiz--------------> 50 Kitap
Arrietty_ ---------> 30 Kitap
civciv annesi------‐--> 24 kitap
Keira-------------------->30 kitap
Sudem34-------------> 12 kitap
LADY VEGA - - - - - - - ->60 kitap
Nikinik----------------->28 kitap
mimesis -----------> 30 kitap
BuRc ------------------> 40 kitap
Ummhnisa-------------> 30 kitap
Mrsay ----------------> 75 kitap
Natsume———————->40 kitap
Atalanteda——————>30 kitap
Ucansupurge —————-> 36 kitap
Aspasiaa ------------------> 30 kitap
Kukrim—————————>70 kitap
Kitapkontesi-----------> 60 kitap
Gelincik78——————> 40 kitap
Look Up------------------> 30 kitap
Bonus -------------------> 35 kitap
Fesang-------------------> 41 kitap
Etkisiz Eleman ----------> 30 Kitap
Ay ben 8.30’daki derse 8, en geç 8.10’da çıkmak zorundayım. 07.30’da kalkıp giyinip anca çıkıyorumBenim mesaim 9'da, 7:30'da kalktım şimdi okumak için. Sonrasında kafam almıyor, dün 20 sayfam kalmıştı uyumadan önce bitirip yarın yeni kitapla başlayayım dedim ama cıks, olmadı
İzin günümdeysem de genelde biraz okuyup sonra işleri yemekleri yapıp rahat rahat okuyorum, diğer türlü aklım kalıyor tüh keşke temizleseydim tüh keşke yemeği bitirseydim diye
Ben teneffüslerde, öğrencilerimin etkinlik yapmasını beklerken okuyorum bazen. Çok kişi kalmadıysa öğretmenler odası boşsa öğle aralarında yemekten kalan sürede de okuyorum. Çocuklara da örnek oluyor elimde sürekli kitap olmasıKitap okurken çayı corbayı hazırlayıp tadını cıkara cıkara mı okuyorsunuz?yoksa 10 dakikalık bi dinlenme aram var instegram alışveriş siteleri gezmiyim de vaktmi iyi değerlendirim mi oluyo benim durum sizinle tabıştıktan snra tamda ikinci gibi oldu da
Gunaydin
Dülük Antik Kenti - Gaziantep
Dülük Antik Kenti Gaziantep kent merkezinin 10 kilometre kuzeyinde yer alan, bilinen ilk yerleşimi 600 bin yıl öncesine tarihlenen Dülük, “Antik Kent” ve “Kutsal Alan” olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Antik yerleşim, Dülük Köyü’nün kuzey bitişiğindeki Keber Tepesi ve çevresinde toprak altındadır. Kutsal alan ise Dülük Köyü’nün yaklaşık 3 kilometre kuzeyinde, Dülük Baba Tepesi'nde yer almaktadır.
Dülük Mitras Tapınağı, Gaziantep Arkeoloji Müzesi ile Almanya Münster Üniversitesi’nin katılımlı kazıları sonucunda 1997-1998 yıllarında ortaya çıkarılmıştır. Anadolu’da bulunan Mitras Yeraltı Tapınağı’nın ilkidir. Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi koordinatörlüğünde Mitras Tapınağı düzenlenmiş, aydınlatma sağlanarak gezi yolları oluşturulmuştur. Keber Tepesi’nin karşı sırtları, antik yerleşmenin nekropol (mezarlık) alanıdır. Burada çok sayıda kayaya oyulmuş oda mezarları mevcuttur. Mezarların içerisinde, dini ve mitolojik konulu kabartmaları olan lahitler bulunmaktadır.
Dülük’te Keber Tepesi’nde yapılan bilimsel kazılarda Alt Paleotik Dönem'e ait çakmaktaşı aletler ve bu aletlerin yapıldığı atölyeler bulunmuştur. Aynı dönemde barınma için kullanılan “Şarklı Mağara”da M.Ö. 600 bin yıllarına tarihlenmektedir. Bizans Dönemi'nde Dülük Kenti, Hititler'den beri süregelen kutsal şehir konumunu Başpiskoposlukla devam ettirmiştir. İslam akınları sonrasında oldukça tahrip olmuş, Başpiskoposluğun 7'inci yüzyılda Zeugma’ya taşınmasıyla birlikte dini merkez konumunu kaybetmiştir.
Günaydınlar Herkese
Yıllık hedefini yazmak isteyen lütfen tabloyu kopyalayıp altına kendi adını yazsın. Yıllık hedefi olmayanları yeni yılda etiket listesine eklemeyeceğim
Jawlensky
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
@Levaiz
@Teyocan
@UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
nemesis
Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
Arrietty_
@Aspasiaa
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
Disipline Girmis BirKadin
@M e r i d a
@berresuu
@yet07
@Atalanteda
@bir civciv annesi
O Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
M MrsDelfino
2023 YILI YILLIK HEDEFLER
Calcifer --------> 50 Kitap
A R Y A --------> 25 Kitap
Mavi Menekşe --------> 40 Kitap
Orangegreysky --------> 60 Kitap
Eleadora --------> 75 kitap
Yet07 --------> 30 Kitap
Life light ————> 60 kitap
MrsDelfino ————-> 30 kitap
Teyocan ————-> 25 kitap
HAbibte—————>60 kitap
Madonna————-> 45 kitap
Levaiz--------------> 50 Kitap
Arrietty_ ---------> 30 Kitap
civciv annesi------‐--> 24 kitap
Keira-------------------->30 kitap
Sudem34-------------> 12 kitap
LADY VEGA - - - - - - - ->60 kitap
Nikinik----------------->28 kitap
mimesis -----------> 30 kitap
BuRc ------------------> 40 kitap
Ummhnisa-------------> 30 kitap
Mrsay ----------------> 75 kitap
Natsume———————->40 kitap
Atalanteda——————>30 kitap
Ucansupurge —————-> 36 kitap
Aspasiaa ------------------> 30 kitap
Kukrim—————————>70 kitap
Kitapkontesi-----------> 60 kitap
Gelincik78——————> 40 kitap
Look Up------------------> 30 kitap
Bonus -------------------> 35 kitap
Fesang-------------------> 41 kitap
Etkisiz Eleman ----------> 30 Kitap
Home office'm ben ya 9'daki mesai için 8:59'da bilgisayarı açmam yetiyor. Şanslıyım o konudaAy ben 8.30’daki derse 8, en geç 8.10’da çıkmak zorundayım. 07.30’da kalkıp giyinip anca çıkıyorum. Keşke şöyle saatler öncesinden kalkıp bir şeyler yapabilsem. Bugün 10 dk vaktim arttı, 07.50’de hazırdım, 10 dk geri yatağa girip oyalandım .
Şahsen çocuk olduktan sonra hiç öyle bir lüksüm olmadı sayılır, çok küçükken ancak kahveyle okuyabiliyordum. Simdi anca o uyurken tek boş ve sakin vaktim oluyor o zaman hemen okuyorumKitap okurken çayı corbayı hazırlayıp tadını cıkara cıkara mı okuyorsunuz?yoksa 10 dakikalık bi dinlenme aram var instegram alışveriş siteleri gezmiyim de vaktmi iyi değerlendirim mi oluyo benim durum sizinle tabıştıktan snra tamda ikinci gibi oldu da
Hangisi?Gene düştük bir Ahmet Ümit kitabına... Acayip mutluyum bu sabah
Gerçekten üzümlü kek..Ah Martin üzümlü kekim
Önceden kızımı okula gönderdikten sonra veya onunla beraber çayımı çorbamı alıp parka koşup saatlerce okurdum.Kitap okurken çayı corbayı hazırlayıp tadını cıkara cıkara mı okuyorsunuz?yoksa 10 dakikalık bi dinlenme aram var instegram alışveriş siteleri gezmiyim de vaktmi iyi değerlendirim mi oluyo benim durum sizinle tabıştıktan snra tamda ikinci gibi oldu da
Sis ve gece. Başkomiser Nevzat yok ama olsun:)Hangisi?
Fırsat bulduğum her anı değerlendirmeye çalışıyorum. Benim avantajım sosyal medya kullanmamam olabilirKitap okurken çayı corbayı hazırlayıp tadını cıkara cıkara mı okuyorsunuz?yoksa 10 dakikalık bi dinlenme aram var instegram alışveriş siteleri gezmiyim de vaktmi iyi değerlendirim mi oluyo benim durum sizinle tabıştıktan snra tamda ikinci gibi oldu da
Akşamları saat 20.30 ile 23.00 arasında müsait olduğumda okuyorum. Bir de hafta sonu evdeysen fırsat buldukça okurumKitap okurken çayı corbayı hazırlayıp tadını cıkara cıkara mı okuyorsunuz?yoksa 10 dakikalık bi dinlenme aram var instegram alışveriş siteleri gezmiyim de vaktmi iyi değerlendirim mi oluyo benim durum sizinle tabıştıktan snra tamda ikinci gibi oldu da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?