Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günaydın

İyi günler herkese

Dülük Antik Kenti - Gaziantep​

Dülük Antik Kenti Gaziantep kent merkezinin 10 kilometre kuzeyinde yer alan, bilinen ilk yerleşimi 600 bin yıl öncesine tarihlenen Dülük, “Antik Kent” ve “Kutsal Alan” olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Antik yerleşim, Dülük Köyü’nün kuzey bitişiğindeki Keber Tepesi ve çevresinde toprak altındadır. Kutsal alan ise Dülük Köyü’nün yaklaşık 3 kilometre kuzeyinde, Dülük Baba Tepesi'nde yer almaktadır.

Dülük Mitras Tapınağı, Gaziantep Arkeoloji Müzesi ile Almanya Münster Üniversitesi’nin katılımlı kazıları sonucunda 1997-1998 yıllarında ortaya çıkarılmıştır. Anadolu’da bulunan Mitras Yeraltı Tapınağı’nın ilkidir. Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi koordinatörlüğünde Mitras Tapınağı düzenlenmiş, aydınlatma sağlanarak gezi yolları oluşturulmuştur. Keber Tepesi’nin karşı sırtları, antik yerleşmenin nekropol (mezarlık) alanıdır. Burada çok sayıda kayaya oyulmuş oda mezarları mevcuttur. Mezarların içerisinde, dini ve mitolojik konulu kabartmaları olan lahitler bulunmaktadır.

Dülük’te Keber Tepesi’nde yapılan bilimsel kazılarda Alt Paleotik Dönem'e ait çakmaktaşı aletler ve bu aletlerin yapıldığı atölyeler bulunmuştur. Aynı dönemde barınma için kullanılan “Şarklı Mağara”da M.Ö. 600 bin yıllarına tarihlenmektedir. Bizans Dönemi'nde Dülük Kenti, Hititler'den beri süregelen kutsal şehir konumunu Başpiskoposlukla devam ettirmiştir. İslam akınları sonrasında oldukça tahrip olmuş, Başpiskoposluğun 7'inci yüzyılda Zeugma’ya taşınmasıyla birlikte dini merkez konumunu kaybetmiştir.

Günaydınlar Herkese

Yıllık hedefini yazmak isteyen lütfen tabloyu kopyalayıp altına kendi adını yazsın. Yıllık hedefi olmayanları yeni yılda etiket listesine eklemeyeceğim

Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
U UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
Arrietty_
Irmak000
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
berresuu
yet07
A Atalanteda
bir civciv annesi
O Orangegreysky
Look Up
Boncobo
M MrsDelfino

2023 YILI YILLIK HEDEFLER

Calcifer --------> 50 Kitap
A R Y A --------> 25 Kitap
Mavi Menekşe --------> 40 Kitap
Orangegreysky --------> 60 Kitap
Eleadora --------> 75 kitap
Yet07 --------> 30 Kitap
Life light ————> 60 kitap
MrsDelfino ————-> 30 kitap
Teyocan ————-> 25 kitap
HAbibte—————>60 kitap
Madonna————-> 45 kitap
Levaiz--------------> 50 Kitap
Arrietty_ ---------> 30 Kitap
civciv annesi------‐--> 24 kitap
Keira-------------------->30 kitap
Sudem34-------------> 12 kitap
LADY VEGA - - - - - - - ->60 kitap
Nikinik----------------->28 kitap
mimesis -----------> 30 kitap
BuRc ------------------> 40 kitap
Ummhnisa-------------> 30 kitap
Mrsay ----------------> 75 kitap
Natsume———————->40 kitap
Atalanteda——————>30 kitap
Ucansupurge —————-> 36 kitap
Aspasiaa ------------------> 30 kitap
Kukrim—————————>70 kitap
Kitapkontesi-----------> 60 kitap
Gelincik78——————> 40 kitap
Look Up------------------> 30 kitap
Bonus -------------------> 35 kitap
Fesang-------------------> 41 kitap
Etkisiz Eleman ----------> 30 Kitap

Günaydın herkese

Benim mesaim 9'da, 7:30'da kalktım şimdi okumak için. Sonrasında kafam almıyor, dün 20 sayfam kalmıştı uyumadan önce bitirip yarın yeni kitapla başlayayım dedim ama cıks, olmadı

İzin günümdeysem de genelde biraz okuyup sonra işleri yemekleri yapıp rahat rahat okuyorum, diğer türlü aklım kalıyor tüh keşke temizleseydim tüh keşke yemeği bitirseydim diye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…