Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Serenad da okunacak daha bunlar burda sizden merak edip okumak istediklerim
Bence Alamut için ortak okuma yapın. İnsanların inançları üzerinden nasıl sömürülüp neler yaptırabilirdiğüni hayretle okursunuz

Yaa harikasın canım benim

Fırsat bulmuşken Oğuz Atay/Tehlikeli Oyunlar kitabından bahsedeyim biraz kızlar. İlk başta bırakmak için zorlasa da sonrasında bıraktırmayan bir havası var. Alışkın olmadığım bir tarz. Ama bittikten sonra olumlu anlamda değişik bir tat bıraktı. Kitabı okurken söylediği kişilerin hayal mi gerçek mi olduğunu anlamak mümkün olmuyor. Ta ki sonuna gelinceye kadar. Hikmet Benol isimli kahramanın içinden geçenlerin yazıya dökülmüş hali diyebiliriz. Hepimizin aslında basit gördüğümüz, çoğumuzun içinden geçen ama üzerinde düşünmediğimiz şeyleri göz önüne sermiş. Kitabın birçok yerinde gerçek mi kurgu mu diye düşündüm. Atay'ın farklı bir düşünce tarzı var. Sanırım kendisinden çok bağımsız değildir bu yazdıkları. Dil çok iyi ancak konu sürükleyici olmadığı için insanları soğutuyor. Okuyanlar olur diye genel içeriğinden çok bahsetmek de istemiyorum. Bir kaç da alıntı ekleyip bitireyim
"Zenginler, hiçbirşeye aldırmama, hiçbirşeyden heyecanlanmama lüksüne sahiptirler, bu nedenle çok yaşarlar."
"Bazı insanların bazı şeylere hiç hakkı yoktu, ne var ki insanlar da en çok bu hiç hakkı olmayan şeyleri yapıyorlardı."
"Gerçek başkalarının bize uygulamaya çalıştığı tatsız bir ölçüdür. Birimi insandır"
"Beni hemen anlamalısın, çünkü ben kitap değilim, çünkü ben öldükten sonra kimse beni okuyamaz, yaşarken anlaşılmaya mecburum."

Ben vebayı bitirdim. Mahkum prenses hızlı okunuyor gibi sanki. Acaba diyorum kalın malın deme başla mı
Bence okumalısın. Akşamları 1saat okuyabiliyorum ona rağmen çok hızlı okunuyor. Sayfa sayısını aldanma

bence çok güzel olmuş başarılarının devamını dilerim beybi
iyiyim ders çalışcam inşallah sen nasılsın napiyosun

bence çok güzel olmuş başarılarının devamını dilerim beybi
iyiyim ders çalışcam inşallah sen nasılsın napiyosun
Cok tesekkur ederim. Ben de cocuk bakmak, orgu ormek ve kitap okumak arasinda gidip geliyorum. Sanirim oyumu orguden yana kullanacagim

Kızlar dün dayanamadım yine kitap siparişi verdim Halil cibran in nerdeyse bütün kitaplari , Eco umberto Gül'ün adı , toplum sözleşmesi... Sanırım şubata girerken motive olmak istedim. Elimde hala başlanmamış en az 10 kitap var . Şubat'ta 5 kitap okusam kâfi çünkü çok yoğun bir ay olacak benim için ayrıca bu ayın ilk 15 günü eşim bizimle olacak. O yüzden daha çok aile olmaya calisicaz ; anne - baba ve eş olmaya calisicaz.

Jawlensky geçmiş olsun canım, Allah şifa versin. İnşaAllah tertemiz gelir sonuçlar
Amin canım inşallah
İyi diyelim iyi olsun iyi haftasonlari dilerim ben de

Yanına peçete de al
Bir kaç yaprak kullanıldı bile
iyi hafta sonları Ben çok şükür iyiyim sen nasılsın ?

Yaşasın haftasonu umarım bol okumalı geçer, ben iyiyim sizler nasılsınız?

Selamm
Serenad'ı ne zaman konuşacaksınız kızlar? Pek giremiyorum kaçırmayayım bir de Huzur'u okuyacak olanlar vardı vazgeçmediyseniz şubat ayı okuma listeme ekleyeceğim
Selam canım. Şubat ayında 2 ortak kitap var zaten ancak okurum. Anna Karenina ve otomatik portakal. Şubat ayında Huzur'u alırsam Mart'ta okuyabiliriz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…