- 31 Aralık 2017
- 6.463
- 22.155
- 348
- 28
İlginç bir şekilde online'da daha pahalıya geliyor hesapladımBunlar da benim mamalarD&R gezdim bugün 3 farklı . Bu dördünü 92 yerine 67₺’ye aldım .
Eki Görüntüle 3196873
Birileri telefonu ele geçirmişNlğ plnkpknk9o99bb9b9ojnojokn nojbojobkn kon o9kkn8ınnjjkbkkojbkj bj8ı no nobbknjk n knk9jjbbjo8j o9j8jbjbo9k bı9j8j. Oj Oğlum ıbonjbjn j9oı9kojbj9nojbk8jnoojj9bon kbo8ooojojoj n Oj Oj j k8j89kooj k9n k8oonoj8jbojknnıkn oj8j on8k bono. J j objboonoj o no o8kobokk98knjbıj ojjbj8o8ob8ı8nooj oj8j. Kp 99
Ay inanamıyorumBirileri telefonu ele geçirmiş
İkincisi %60 yazıyordu bazı raflarda. Fişe bir bakayımİlginç bir şekilde online'da daha pahalıya geliyor hesapladımindirim mi var dr'de?
Olsun hatıra kalsın bize yeni üyemizdenSüresi de geçmiş silinmiyor da
Aramıza yeni biri katılmış anlaşılanNlğ plnkpknk9o99bb9b9ojnojokn nojbojobkn kon o9kkn8ınnjjkbkkojbkj bj8ı no nobbknjk n knk9jjbbjo8j o9j8jbjbo9k bı9j8j. Oj Oğlum ıbonjbjn j9oı9kojbj9nojbk8jnoojj9bon kbo8ooojojoj n Oj Oj j k8j89kooj k9n k8oonoj8jbojknnıkn oj8j on8k bono. J j objboonoj o no o8kobokk98knjbıj ojjbj8o8ob8ı8nooj oj8j. Kp 99
Günaydın canım kadınlar
Gümüşler Manastırı - Niğde
Kilisenin duvar resimlerinde en az üç farklı ustanın çalıştığı düşünülmektedir. Ana apsisteki üç şerit halindeki resimlerin en üstündeki Tahtta İsa, sağında iki melek, İncil yazarlarının sembolleri ile Desis sahnesinde yer alan Meryem ve havariler, en alttaki şeritte ise Kayserili Büyük Basileios, Nysa’lı Gregorios, Nazians’lı Gregorios gibi kilise babalarının resimleri yer almaktadır. Manastırın yer aldığı Gümüşler Kasabası'nın Orta Çağ’daki adı ve tarihi hakkında dönem kaynağı bulunmamaktadır. Büyük bir kaya kilisenin içine oyulan manastır Kapadokya bölgesindeki günümüze iyi korunarak gelmiş ve en büyük manastırlardan birisidir.
Kilisenin duvar resimlerinde en az üç farklı ustanın çalıştığı düşünülmektedir. Ana apsisteki üç şerit halindeki resimlerin en üstündeki Tahtta İsa, sağında iki melek, İncil yazarlarının sembolleri ile Desis sahnesinde yer alan Meryem ve havariler, en alttaki şeritte ise Kayserili Büyük Basileios, Nysa’lı Gregorios, Nazians’lı Gregorios gibi kilise babalarının resimleri yer almaktadır.
Kuzey haç kolundaki Meryem’e Müjde, İsa’nın doğumu ve Tapınağa Takdimi sahneleri ile Vaftizci Yahya ve Aziz Stephanos figürleri ikinci bir sanatçının elinden çıkmış olmalıdır. İç narteksten naosa giriş kapısının güneyindeki Meryem ve çocuk İsa ile iki yanlarındaki baş melekler Gabriel ve Mikael figürleri üçüncü sanatçıya aittir. Narteksin üstündeki bir odanın duvarlarında Kapadokya’da örneği görülmeyen, av sahneleri, çeşitli hayvanlardan oluşan bir kompozisyon dikkat çekmektedir. Kapadokya’daki pek çok kilisede olduğu gibi, Gümüşler Manastırında da duvar resimlerinin ikonografik ve üslup özelliklerine göre yapılabilmektedir. Kilisedeki resimlerin bu özellikleri ve karşılaştırmalı değerlendirmeler yöntemi ile 11./12. yy.lara tarihlendirmek mümkündür.
Günaydınlar Herkese
Yarın Kadınlar Ülkesi yorumlaması var. Katılımlarınızı bekliyorum
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Irmak000
Kukrim
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Nikinik
kk birinci noteri
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
A R Y A
Look Up
En sevdiği kitap "Tekerlekler iş başında". İleride de kitapsever bir insan olur inşallahAramıza yeni biri katılmış anlaşılan
Haklisiniz okuyacak o kadar çok şey var ki. Benim paylaştığım kitaplar kısa kısa pasajlar halinde öğütler vermektedir. Gün içinde rastgele acip sayfalarından okumaktayim.Bir tanesi 16. Yy da yazılmış. Mesela şöyle paylasayim.Aynı kitabı ikinci defa okumuyorum ne kadar çok sevsem de. Çünkü okunacak kitap çok ama benim vaktim çok az
Hepsi çok güzel okudumBunlar da benim mamalarD&R gezdim bugün 3 farklı . Bu dördünü 92 yerine 67₺’ye aldım .
Eki Görüntüle 3196873
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?