Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günaydın kızlar C Calcifer şimdi uçurtma avcısının çoğunu okursam şubat listesine yazılsa sorun olur mu bitmeyebilir
Önemli olan hangi ayında bitirdiğin bu ay başla Haziranda bitir Haziran yazarız mesela

Arkadas yiyip icmeyip kitap mi okuyorsunuzhelal olsun
15 aylık oğlum var o pek mümkün olmuyo ama geçenlerde ilk defa o uyanıkken okumayı denedim ; kitabımın üzerinden geçen oyuncaklar, kitabımı istemeden yırtma girişimleri..... Ben de ayağa kalkayim en iyisi dedim . Şuan oturduğum evin salonu büyük volta atarak okuyayım dedim baktım o da peşime volta atıyo uyanıkken okuma girişimlerim sonuçsuz kaldı maalesef

Ooo maşallah maşallah

Bu kadar zorluk icinde bu kadar kitap. Tekrar alkisliyorum seni

En Mavi Göz’ü bitirdim dün gece. Beyazlardaki gibi bir çift mavi göze sahip olursa insanların onu seveceğine inanan zenci bir kızın öyküsünü yaşıtlarının ve çevresindekilerin gözünden anlatıyor yazar. Rahatsız edici ne ararsanız var kitapta ırkçılık, aile içi şiddet, akran zorbalığı, pedofili, ensest.. bazı bölümlerde çocukların dilinden bazı bölümlerde de suçu işleyen kişilerin ağzından anlatılıyor olaylar ki bu kısım insanı dehşete düşürüyor ve çok rahatsız edici.

Usta ve margaritayi okumustum. Degisik ama guzel bir kitapti.

Ezilenlerin Pedagojisi bitti bugün. Eğitim konulu kitap sevenlere tavsiye edilir. Kitabın son kısımlarında başkalarının kitap hakkındaki yorumları ve Yazarla yapılan bir söyleşi yer alıyor. İlerleyen yıllarda nasip olursa tekrar okuyacağım. Hayvanlar Çifliğini okuyunca ikisi arasında bir bağ kurdum. Ezilenlerin, niçin bu durumlarından kurtulamadıklarını; ezenler tarafından nasıl manipule edildiklerini ; çözüm yollarını bulabileceğiniz bir kitap.
"Canlı, zinde kalabilmemizin tek yolu ve gerçek filozoflar olabilmemizin tek yolu, içimizdeki çocuğun ölmesine asla izin vermememizdir. Toplum bize bu çocuğu öldürmemiz için baskı yapar ama direnmemiz gerek; çünkü içimizdeki çocuğu öldürdüğümüz zaman kendimizi de öldürürüz."
"Farklı bir toplum hayal eden hiçbir eğitimci, sosyal hareketleri gözardı edemez. Görevlerimizden biri sosyal hareketleri anlamaya ve onlara özgürleşmeye yönelik somut yöntemleri nasıl sunabileceğimizi görmeye çalışmaktır."
''Dünya, aç oldukları için uyuyamayanlarla,
Açlardan korktukları için uyuyamayanlar arasında bölünmüş durumdadır.''

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…