- 15 Ekim 2016
- 22.710
- En iyi cevaplar
- 1
- 130.020
- 598
Benimki bir ara 8e alışmıştı. Sonra ne olduysa 7ye döndü tekrar
Benimki doğduğundan beri en geç kalktığı saat 8. O da ayda bir belki
Uyku saatini düzenledim maden sabah erken kalkıyor akşam erken yatsın dedim ve akşam 20.00 yatış, sabah 07.00 kalkış
Günaydın
Mor Kiryakus Manastırı - Batman
İlk çağdaki sınırları Dicle Nehrinin güney kıyısından başlayıp Suriye sınırına kadar uzanan ve dini yönetim açısından Hasankeyf’teki Piskoposluğa bağlı olan bölgeye Turabidin denilmektedir. Süryani Hıristiyanları tarafından kutsal kabul edilen Turabidin bölgesinin en uç noktasındaki Mor Kiryakus Manastırı, bu bölgede yer alan 80’e yakın kilise ve manastır içinde önemli bir yer tutmaktadır.
Manastıra girişteki ana kapı üzerinde ve iç avluyu iki bölüme ayıran kemerli kapının üzerinde olmak üzere Süryanice yazılmış iki taş kitabe mevcuttur. İlk kitabede Haleb’li Salibo isimli bir şahıstan bahsedilmekte ancak, manastırın yapım tarihi hakkında bir bilgi verilmemektedir.
4'üncü yüzyılda Halep’ten Turabidin bölgesine gelerek insanları vaftiz edip Hıristiyanlaştıran misyoner keşişler, özellikle Kuzey Mezopotamya Ovası'na hakim tepe ve kayalıklar üzerine manastırlar kurmayı bir gelenek haline getirmişlerdir. Kıra Dağı'nın Kuzey Mezopotamya Ovası'na bakan doğu yamacına kurulmuş bulunan Mor Kiryakus Manastırı da böyle bir düşüncenin ürünüdür. Ancak bölgenin ilk manastırlarından biri olması ve inşasından sonra yeni manastırların açılmasına ön ayak olması açısından önemli bir eserdir.
Mor Kiryakus manastırı, dehlizlerle yeraltına uzanan bir yer altı katıyla birlikte 3 katlı bir yapıdır. Dıştan dikdörtgen planlı, içtende geniş iki kare planlı kapalı bir avlu ve bu avlunun etrafında kemerli payendelerin gerisinde odalar yer almaktadır. Özellikle Manastır Patriği'nin yatak odası olarak kullandığı oda tavanını oluşturan sekizgen dilimli taş kubbenin, yıldızlı haçların mimari yapısında, üstün bir sanat değeri vardır.
Büyük bir bölümü yıkık durumda olan Mor Kiryakus Manastırı'nda, birbirine bitişik çok sayıda ve farklı ölçütlerdeki odaların mevcuttur.
Günaydınlar
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Irmak000
Kukrim
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Nikinik
kk birinci noteri
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
A R Y A
Look Up
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
Boncobo
hande_buse
Benimki bir ara 8e alışmıştı. Sonra ne olduysa 7ye döndü tekraraksam kaçta yatarsa yatsın 7de kalkıyor
Uyuyabilsem keşkeKeyifli okumalarsana bi tavsiye verim her firsatta uyu sabahin 5 inde uyanan kizim sagolsun bugünkü planlarimi alt ust etti
Ben Bahrül Medid tefsir okumayı düşünüyorum, anlam açısından mealden çok daha iyi tefsir okumak. Link atayım :)Özellikle C Capanin Gururu Teyom ve bu konuda ilgili, bilgili herkes
Ben meal okurken çok kopuyorum ve anlamıyorum. Yani Kur'an i Arapçadan okumaktan farkı kalmıyor bir süre sonra (anlamamak açısından) tamamen anlamak mümkün değil biliyorum ama daha rahat okuyabilecegim bir tefsir ya da meal önerisi istiyorum. Hazır ramazan da gelmişken tekrar başlayayım
meal için feyzül furkanı tavsiye ederim. ben de ondan başladım okumaya hala devam ediyorum. sık sık ayetlerin tefsir açıklamasını da yapmış altlarına gayet açıklayıcı. sırf tefsir için tavsiyesi olan varsa ben de beklerimÖzellikle C Capanin Gururu Teyom ve bu konuda ilgili, bilgili herkes
Ben meal okurken çok kopuyorum ve anlamıyorum. Yani Kur'an i Arapçadan okumaktan farkı kalmıyor bir süre sonra (anlamamak açısından) tamamen anlamak mümkün değil biliyorum ama daha rahat okuyabilecegim bir tefsir ya da meal önerisi istiyorum. Hazır ramazan da gelmişken tekrar başlayayım
benimki hala karar veremedi gündüz uykusunu bıraksa mı bırakmasa mı diye. gündüz uyursa akşam 11 i buluyor uyuması. uyumazsa 8 buçukta en geç sızıyor. sızıyor derken bayağı sızıyor yaniBüyüdükçe düzeni oturuyor. Benimki 2 yaşından sonra düzene girdi. İlk önce 22de yatardı ben yarım saat geriye çeke çeke 20.00 kadar geldimGerçi erken uyumasındaki etken gündüz uykusunu bırakması. Gündüz uyurken akşam 21.30 22.00 gibi uyuyordu
Aa bizi paylaşmışlaaar
Mehmet okuyan in tefsiri lni almis arkadasim ben çok beğendim . O namaz süreleri için olanı almis . Ben okumak çok isterim ama ders gb anlayarak okumak istiyorum onu yapmak için vakit bulamamÖzellikle C Capanin Gururu Teyom ve bu konuda ilgili, bilgili herkes
Güzel yönlerini anlatın lütfen. Mışıl mışıl uyuyanı yok mu bunların? Belki aramızda düşünenler vardırBenimki doğduğundan beri en geç kalktığı saat 8. O da ayda bir belki
Uyku saatini düzenledim maden sabah erken kalkıyor akşam erken yatsın dedim ve akşam 20.00 yatış, sabah 07.00 kalkış
Kitabı okudum. Yorumlama olursa katılırımMerhaba Arkadaşlar
Sofie'nin Dünyası için yorumlama isteyenleri görebilir miyim?
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Irmak000
Kukrim
K Kitapkontesi
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Nikinik
kk birinci noteri
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
A R Y A
Look Up
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
Boncobo
hande_buse
Ay bennMerhaba Arkadaşlar
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Irmak000
Kukrim
K Kitapkontesi
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Nikinik
kk birinci noteri
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
A R Y A
Look Up
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
Boncobo
hande_buse
Oyy gözünüz aydın
Sağlıkla büyüsün inşallah ailesine vatanına hayırlı evlat olsun ❤
Yaa sağlıkla büyüsün inşallah
Maşallah tebrik ederim sağlıkla büyüyün ikiniz de
Ayy hayırlı uğurlu olsun canım. Çok sevindim. Rabbim analı babalı büyütsün
Hayırlı olsun, geleceği çok parlak olsun inşallah
Allah analı babalı büyütsün tebrik ederim
Gözünüz aydın canım. Allah analı babalı büyütsün insallah
Hayırlı olsun miniğiniz:) Sağlıklı mutlu ömürler dilerim
Hayırlı olsun. Sağlıcakla büyüsün inşallah
Allah annelik babalı büyütsün sağlıklı uzun ömrü olsun.
Sağlık büyüsün inşallah tebrikler
Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim canım kadınlarTebrik ederim zümrem gözünüz aydın olsun
Okumadığım için katılamayacağım.Merhaba Arkadaşlar
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Irmak000
Kukrim
K Kitapkontesi
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Nikinik
kk birinci noteri
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
A R Y A
Look Up
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
Boncobo
hande_buse
Merhaba Arkadaşlar
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Irmak000
Kukrim
K Kitapkontesi
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Nikinik
kk birinci noteri
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
A R Y A
Look Up
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
Boncobo
hande_buse
Evet onu da incelemiştim başlangıç için iyi olabilirMehmet okuyan in tefsiri lni almis arkadasim ben çok beğendim . O namaz süreleri için olanı almis . Ben okumak çok isterim ama ders gb anlayarak okumak istiyorum onu yapmak için vakit bulamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?