Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok geçmiş olsun canım. İnşallah kısa sürede toparlanırlar

Gunaydin herkese Izmir'de yasayanlara cok cok gecmis olsun
Dun uzun bir sureden sonra yatmadan once kitap okuyabildim. Anna Karenina'da 80. Sayfadayim. Hesaplarima gore bu hizla devam edersem Subat ayi boyunca baska kitap okuyamayacagim neyse, en azindan surukleyiciymis.
Ince Memed'in 4 cildini de okuyan var mi aranizda? önümüzdeki aylardan birini sirf ona ayirmak istiyorum.

Günaydın canım. Ben okudum İnce Memed'i. Peşpeşe okumaktansa her ay bir kitabını okursan daha iyi olur. Çünkü 4 kitap birden bir yerden sonra sıkıcı gelmeye başlıyor. ama kitap çok güzel

Günaydın canım. Ben okudum İnce Memed'i. Peşpeşe okumaktansa her ay bir kitabını okursan daha iyi olur. Çünkü 4 kitap birden bir yerden sonra sıkıcı gelmeye başlıyor. ama kitap çok güzel
Aslinda dusununce haklisin canim. Olmadi oyle yapayim. Tesekkur ederim ❤

Aslinda dusununce haklisin canim. Olmadi oyle yapayim. Tesekkur ederim ❤
Rica ederim canım. Bir de kitap çok güzel o Çukurova'yı sana karış karış anlatıyor. Sanki oralarda geziyormuşsun hissi veriyor. Bu zevki tek seferde bitime bence :)

Toprak ana bitti

Konuyu herkes biliyordur, savaş zamanında oğullarını ve kocasını kaybeden acılı bir anneyi anlatıyor. Ve tabi ki toprağın gücünü.
Zaten bildiğim bir öykünün beni bu kadar derinden sarsmasını kitabın güzelliğine ve yazarın o müthiş anlatımına bağlıyorum.
Bir annenin, bir kadının nasıl güçlü bir yapıya sahip olduğunu o kadar güzel anlatmış ki hayranlıkla okudum. Kadını yüceltmesi beni mest etti.
İlk kez Cengiz Aytmatov okudum, kesinlikle son olmayacak.

Yine sonunda kendimi sorguladım; Aliman'ın başına gelenler şimdi ki zamanda bir kadının başına gelseydi toplumumuz aynı olgunlukla karşılar mıydı ?

Kitaptan bir alıntı;

Ey gökyüzünde parlayan güneş, sen bütün küreyi dolaşıyorsun, onlara sen anlat!
Ey yağmur bulutu, dünyanın üzerine sağnak sağnak boşal, her damlan bir konuşmacı olsun da, onlara sen anlat!
Ey besleyici Toprak Ana, hepimizi bağrına basan sensin. Onlarla sen konuş Toprak Ana, insanlara sen anlat!

-Hayır Tolgonay, onlarla sen konuşmalısın. Sen kadınsın. Sen her şeyin üstündesin, daha bilgesin. Bir insansın sen! Onlara sen anlat!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…