Wilhelm reich e ait dinle Küçük adam kitabını okuyorum. toplumsal bi eleştiri olarak yazmış. Sert eleştirileri var . Okuduğum kitaplarla birlikte bunu da ekledim zaten incecik 126 sayfa ama içindeki resimler çok güzel.
Bin Muhteşem Güneş 'i bitirdim az önce...Yine hüzünle,ağlamalarla okuduğum bir kitap oldu...
Afganistan ,savaşların bitmek bilmediği ülke..Ve ölüp giden canlar,kırık dökük can acıtan yaşamlar,vatanını bırakmak zorunda kalan insanlar...Ve yine her savaşta olduğu gibi en çok zarar görenler Kadınlar ve Çocuklar...
Uçurtma Avcısı Ve devamında Bin Muhteşem Güneş..Aynı zamanın acıları üzerine yazılmış iki farklı kitap...Birbiriyle bağlantılı ama birbirinden tamamen farklı iki hikaye ..Ortak noktaları savaş..
İki kadının bir noktada mecburiyetten buluşan yaşamları ve sonrasında acılarla birbirine kenetlenmeleri anlatılıyor..
O genç kızların 14-15 yaşlarında mecburen yaptıkları evliliklerin o bir gecede onları nasıl kocaman kadınlara dönüştürdüğünü şaşkınlıkla okudum...
Ve tek derdi üremek olan kızı,torunu yaşında ki o kızları kendilerine eş yapmaktan zerre utanmayan ama yetinmeyende ahlaksızlar (Çok öfkeliyim..)
Akıcı,sürükleyici bir okuma oldu.Öyle ki iki günde elimden düşürmeden okumaya çalıştım...Evet Uçurtma Avcısı 'nı okuduysanız bunu da mutlaka okumalısınız...
MEYRA- Sinan Akyüz okumayı planlıyordum ama yine hüzünlü bir savaş hikayesini yüreğim kaldıramaz diye düşünüyorum ve onu biraz ertelemeye karar verdim..
Aslında haklısın H M..Ben de tam onu düşünüyordum. Evet sarsıcı olabiliyor ki sarsıldım. Ama şöyle keyifli bir yanı oldu;aynı zamanlarda farklı yerlerde,farklı yaşamları okurken ilk kitap ile bağlantı kurmaya çalışıyorsun. Beyin jimnastiği yapmaya itiyor seni
Ama yüreğim bir başkasını kaldırmaz bu durumda...
Aslında haklısın H M..Ben de tam onu düşünüyordum. Evet sarsıcı olabiliyor ki sarsıldım. Ama şöyle keyifli bir yanı oldu;aynı zamanlarda farklı yerlerde,farklı yaşamları okurken ilk kitap ile bağlantı kurmaya çalışıyorsun. Beyin jimnastiği yapmaya itiyor seni
Ama yüreğim bir başkasını kaldırmaz bu durumda...
Uçurtma dan sora bende üst üste hunharca çocuklarla ilgili kitab okudum öldürmeyen acı guçlendirir misali
Ama mesela daha neşeli olanlarına yöneldim. Etkileniyoruz çünkü.. bazı kitablar yutulmuyor boğazda kalıyor tıkıyor seni adeta..
Haklısın keşif te yapıyorsun bı yandan l