Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba. Az önce Felsefenin Kısa Tarihi ni bitirdim. Üstünden geçmeden yazmak istedim. Kitap ilkçağ filozofları (Sokrates ve Platon ile başlamış. İlk filozof olan Miletli Thales ten hiç bahsedilmemiş mesela.) ile başlıyor ve günümüz düşünürlerine kadar devam ediyor. 40 bölümden oluşuyor ve bazı bölümlerde iki veya üç filozoftan bahsedilmiş. Her bölüm yaklaşık onar sayfa kadar. Filozofları tanımak ve düşünceleri hakkında çok genel bir bilgi edinmek için yeterli bir kitap. Akademik bir kitap veya rehber bir kitap değil. Herkese hitap edecek bir kitap. Özellikle lise öğrencilerine felsefeyi sevdirecek bir kitap diyebilirim. Dikkatimi çeken bir diğer nokta ise, doğu felsefesine, İslam felsefesine ait bir başlık veya hiçbir gönderme olmamasıydı. Farabi'yi görmeyi ummuştum kitapta. İbn-i Sinâ, İbn-i Rüşd, Gazzâlî, İbn-i Haldun gibi önemli filozoflara da yer verilmeli, sadece Antik Yunan ve batı dünyasına yönelinmemeliydi, çünkü Batı felsefesi İslam felsefesinden ve Doğu felsefesinden etkilenmiş durumda.
Genel olarak kitabı tavsiye ederim. Bunun yanında felsefeye ilginiz varsa Cemil Meriç'in Işık Doğudan Gelir kitabını da öneririm.

İslam felsefesinden bahsetmemesi yazarın yabancı olmasından kaynaklanabilir canım. Diğer bir sebebi ise İslam felsefecilerinin her ne kadar kendi kültür ve inançlarını felsefelerine yansıtmış olsalar da özgünlük açısından bakıldığında çok özgün olmaması olabilir. Örneğinin Farabi felsefesinde Platon ve Aristo etkisi çok fazla. Gazzâli filozofları yerden yere vuruyor felsefe yaparken.

Okurken ben de onu düşündüm teyo ama yine de bi gözüm aradı açıkçası :)) Yine de bir bölüm ayırabilirdi yazar diye düşünüyorum.

Kütüphaneye gittim. Bülbül û uygulamadan okuyordum kitabı buldum orda aldım. Çalıkuşu ve Harry potter kitabının ilk cildini aldım bir de
Kütüphaneden aynı anda birden fazla kitap alabiliyor musunuz? Bizim kütüphane neden vermiyor

Yeşil peri gecesi bitti. Çok güzeldi ya. Bu kitabı ben çok beğendim. Şebnem’e çok üzüldüm ama gücünü takdir ettim. Duyguları çok iyi vermiş yazar. Şebnem’in yaşadığı her duyguyu içimde hissettim.

Bi de 3. Kitap Osman değil de Ali olsaydı keşke. Ali’nin yaşamını, düşüncelerini, hislerini daha çok merak ettim

Bu kitabı gittikçe merak etmeye başladım, bu nasıl isim
Kalın kitap okumayı seviyorsanız bence güzel
Japonya - Çin Savaşı'nın ortasında 8 kızı bir oğlu olan ailenin yaşadıklarını anlatıyor

Kütüphaneden aynı anda birden fazla kitap alabiliyor musunuz? Bizim kütüphane neden vermiyor
En fazla 3 tane veriyor bizim kütüphanemiz. Verse daha fazla alacağım ama vermiyor 3 den fazla

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…