- 28 Şubat 2018
- 1.363
- 4.392
- 133
- 32
AiiiyC Calcifer Bunun sefil halini hatırlıyorsundur.
Kundan çirkini mahalle güzeli olurmuş derler bunun için söylenmiş.
Kışın çok soğuk olmadı ama ben yine de 4 ay nerdeyse susuz bıraktım uyusun diye. Uyanınca böyle oldu bebeğim ❤
Eki Görüntüle 3257400
C Calcifer Bunun sefil halini hatırlıyorsundur.
Kundak çirkini mahalle güzeli olurmuş derler bunun için söylenmiş.
Kışın çok soğuk olmadı ama ben yine de 4 ay nerdeyse susuz bıraktım uyusun diye. Uyanınca böyle oldu bebeğim ❤
Eki Görüntüle 3257400
Mesajı erkenden görmem iyi olduKütüphaneye gittim. Bülbül û uygulamadan okuyordum kitabı buldum orda aldım. Çalıkuşu ve Harry potter kitabının ilk cildini aldım bir de
İslam felsefesinden bahsetmemesi yazarın yabancı olmasından kaynaklanabilir canım. Diğer bir sebebi ise İslam felsefecilerinin her ne kadar kendi kültür ve inançlarını felsefelerine yansıtmış olsalar da özgünlük açısından bakıldığında çok özgün olmaması olabilir. Örneğinin Farabi felsefesinde Platon ve Aristo etkisi çok fazla. Gazzâli filozofları yerden yere vuruyor felsefe yaparken.Merhaba. Az önce Felsefenin Kısa Tarihi ni bitirdim. Üstünden geçmeden yazmak istedim. Kitap ilkçağ filozofları (Sokrates ve Platon ile başlamış. İlk filozof olan Miletli Thales ten hiç bahsedilmemiş mesela.) ile başlıyor ve günümüz düşünürlerine kadar devam ediyor. 40 bölümden oluşuyor ve bazı bölümlerde iki veya üç filozoftan bahsedilmiş. Her bölüm yaklaşık onar sayfa kadar. Filozofları tanımak ve düşünceleri hakkında çok genel bir bilgi edinmek için yeterli bir kitap. Akademik bir kitap veya rehber bir kitap değil. Herkese hitap edecek bir kitap. Özellikle lise öğrencilerine felsefeyi sevdirecek bir kitap diyebilirim. Dikkatimi çeken bir diğer nokta ise, doğu felsefesine, İslam felsefesine ait bir başlık veya hiçbir gönderme olmamasıydı. Farabi'yi görmeyi ummuştum kitapta. İbn-i Sinâ, İbn-i Rüşd, Gazzâlî, İbn-i Haldun gibi önemli filozoflara da yer verilmeli, sadece Antik Yunan ve batı dünyasına yönelinmemeliydi, çünkü Batı felsefesi İslam felsefesinden ve Doğu felsefesinden etkilenmiş durumda.
Genel olarak kitabı tavsiye ederim. Bunun yanında felsefeye ilginiz varsa Cemil Meriç'in Işık Doğudan Gelir kitabını da öneririm.
Okurken ben de onu düşündüm teyo ama yine de bi gözüm aradı açıkçası :)) Yine de bir bölüm ayırabilirdi yazar diye düşünüyorum.İslam felsefesinden bahsetmemesi yazarın yabancı olmasından kaynaklanabilir canım. Diğer bir sebebi ise İslam felsefecilerinin her ne kadar kendi kültür ve inançlarını felsefelerine yansıtmış olsalar da özgünlük açısından bakıldığında çok özgün olmaması olabilir. Örneğinin Farabi felsefesinde Platon ve Aristo etkisi çok fazla. Gazzâli filozofları yerden yere vuruyor felsefe yaparken.
Kütüphaneden aynı anda birden fazla kitap alabiliyor musunuz? Bizim kütüphane neden vermiyorKütüphaneye gittim. Bülbül û uygulamadan okuyordum kitabı buldum orda aldım. Çalıkuşu ve Harry potter kitabının ilk cildini aldım bir de
Bu kitabı gittikçe merak etmeye başladım, bu nasıl isimİri memeler ve geniş kalçaları an itibariyle bitirmiş bulunmaktayım
1 yıl daha kalın kitap okumam sanırım.
Kalın kitap okumayı seviyorsanız bence güzelBu kitabı gittikçe merak etmeye başladım, bu nasıl isim
En fazla 3 tane veriyor bizim kütüphanemiz. Verse daha fazla alacağım ama vermiyor 3 den fazlaKütüphaneden aynı anda birden fazla kitap alabiliyor musunuz? Bizim kütüphane neden vermiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?