Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hoş geldiniz

Zaten yeni kurbani için ilk başta ona efendinin kim oldugunu göstermeliyim dedi. Bir de kızın vücut ölçülerine bakıp elbiselerde ona olur dedi Miranda icin yaptığı masraf boşa gitmedi kendince
Miranda için para harcayarak kendini sevdirebileceğini sandı. Caliban çok yüzeysel ve sıradan bir karakterdi parayla herşeyi yapacağını sandı. Yazarın uyandırmak istediği histe belki buydu ama daha derinlik isterdim.

Hoş geldiniz

Ayrıca çavdar tarlasında çocuklar favori kitaplarımdan, bi ara en sık hediye ettiğim kitaplardan biriydi . Özellikle gerçek bi hayat hikayesine dayanıyor olması bi günlüğü okuyormuşum hissi veriyordu bana ki ben otobiyografi, günlük ve mektup okumayı çok severim . Ergenliğin o buhranlı, yalnız, içe dönük , egosantrik dönemini çok güzel anlatıyor.

Ben tekrar okuyacağım zaten kısa
Abartılma konusuna katılıyorum bir dönem bazı kitaplar böyle oluyor.
Ben bunlara Kürk Mantolu Madonna'yı da dahil ediyorum
Miranda dan sonra ben de tekrar okuyayım diye düşündüm. Hiç hatırlamıyorum zaten. Eşim çok sever. Ama Madonnayi bu kadar popüler olmamısken okumuş ve favorileri arasına eklemiş biri olarak bu yoruma katılmıyorum. Tabii benim için Sabahattin Ali'nin yeri apayrıdir zaten. Belki sen de popüler olmadan çok beklentiye girmeden okusan farklı bir tat alırdın

Sevilecek hiçbir özelliği yoktuki. Hani iyi bir kalbi olsa ona tamam desin ama o da yok. Mesela Miranda baltayı ona indirdiğinde o kıza kötü davranmayıp zarar vermediya orda tamam birseyler değişecek artık dedim ama Mirandanın tüm çabasına ragmen nato mermer nato kafa

Merak uyandırdınız

Olayi miranda dan okurken nefes almakta zorlandım.
Özellikle bu paragraf beni çok etkilemişti.

Sira sıra kelebekler arasındaki bir örnekten başka birşey değilim. Hizayı bozduğum zaman bana karşı kin besliyor. Ölü olmam gerekiyor iğnelenmiş, hiç değişmeyen, sürekli güzel. güzelliğimin kısmen canlı olmamdan kaynaklandığını biliyor ama ölü beni istiyor. beni canlı ama ölü arzuluyor. Bnu fena halde hissediyorum bugün. Canlı ve değişken olmam, farklı bir şekilde düşünmem ne yapacağımın belli olmaması ve geri kalan her şey canını sıkmaya başladı.

Kendimden de paylasim yapacağım.

İlkokula gidiyordum 4.siniftim.
büyük bir kelebek görmüştüm.
Tuttum onu ,bir daha ucamadi.
Yanımda Komşumuz vardı.
Kelebeklerin kanadına dokunursan ölürler.,bazı güzellikler sadece uzaktan sevilir demişti.
Hiç unutmadım hala kulağımda sesi.
Ruhun şad olsun Takvor.

Benim de arkadaşım bana Afrikadan kelebek kanadından yapılmış tablo hediye etmisti. Açıkçası o zaman nasıl yapıldığını hiç düşünmemiştim. Bu kitabi okuduktan sonra bugün arkadaşımı arayip kitabı anlattım bu tabloda burda anlatıldığı gibi mi yapılmış diye sordum. Bilmiyorum öğrenip dönerim dedi. Az once söyledi maalsef o sekilde yapılmış Iyi ki asmamışım katliam resmen

Madonna'nın tiyatro versiyonu da bu kış kapalı gişe oynadı adeta.bir türlü gidemedim seyre...
Madonna da iydir
Bir kadinin 24 saati de ..
Ama kadın olmak ne zor sey be...

Merak etttim resmini paylaşabilir misiniz

ne kadar üzücü her yolu denemesine rağmen bir türlü adamın istediğini veremediğini hissedip kendisini sunması

son kısmı okurken de çok etkilenmiştim. adam kızı üst kata çıkartıp yatırmaya ikna olduğu halde resmen yakalanma korkusu yüzünden kıza can çektirip ölmesine sebep oldu. kendi takıntısı yüzünden öldü kız. kızın dediği gibi oldu yani kısacası.

Miranda kahramanın o olduğu bi cizgi roman yapmıştiya üstüne şunu yazmıştı; 'sevimli küçük bir memur olarak başlayıp bir korku filminin aptal canavarı oluyor '
Gerçektn aşık olan insan sevdiğini ölüme terkeder mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…