Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk defa bir karakteri bu kadar sevmedim ,Uğultulu tepelerdeki Heathcliff e bile bir yerlerde sempati duymuştum ama bu tam bir hasta ruhlu karakterdi.Çok üzüldüm ben sonlara doğru o umud yavaş yavaş tükendi ya
Heathcliff in aşık olduğunu hissedebiliyorduk. Aşkı nefrete dönüşmüştü. Bu caliban bildiğin psikopat. Kız öldükten sonra ilk yaptığı iş başka bir kıza kafayı takmak. Miranda'ya karşı kurduğu üstünlük ve onun sahibi olma arzusu onu öyle bir doyuma ulaştırdı ki o duyguyu tekrar yaşamak için gözünü bile kırpmadı

İyi akşamlar. Kızımın yıl sonu gösterisi vardı ancak gelebildim.
Başlangıçta okurken ben de Stockholm sendromuna evrilecek diye düşünmüştüm ama öylesi çok klasik olurdu. Böyle bir son etkileyici olmuş.
Çocukluğunda hayvanlara eziyet edenlerin büyüyünce cinayet işleme olasılığının yüksek olduğundan bahsederler ya sevgili sapigimiz kelebek koleksiyonculuğundan kadın koleksiyonculuguna geçiyor. Kelebeğin özgürlüğünü kısıtlamak onun için ne kadar kolay açıklanabilir bir şeyse sevdiğini iddia ettiği kadını da koleksiyonuna dahil etmek o kadar normal gibi anlatıyor

Koleksiyon yapmaya çalışır gibi değil mi?Kelebekler gibi ruhsuz cansız olsunlar ama onun olsunlar .Kıza karşıda hiç hayalleri olmadı zaten romantik .Sadece yanında bulunmasını istedi

Miranda çok çabaladı her yolu denedi. Ilımlı yaklaştı tatlı dille konuştu olmadı. Bağırdı olmadı. Susup açlık grevine girdi olmadı. Karşıdaki adam hasta sapkın kızın kurtulmak için herşeyi denedi

Ve sanırım o kitaptaki kadın karakterin adı da Miranda imiş
Aynen çok çok eskiden okumuştum tiyatro okumaları açıkçası akılda pek kalıcı olmuyor .ama dediğini gibi William Shakespeare in Fırtına adlı eseri. Ferdinand da vardı miranda da Caliban da... Açıkçası günlüğünde öyle ithaf etmesi de eser içi eser kalitesini göstermis oldu .

Ben de arkadaşlarıyla olan kısımları anlatırken sıkıldım

Ne de olsa Ingiliz, varsa yoksa Shakespeare

Miranda demişti zaten. Ben senin için ender bulunan bir kelebek gibiyim ve amacın sadece beni koleksiyonuna katmak

Arrik nasıl bir sapkinlikla ulaşılabilince degersizlesmesi...

Caliban ile ne kadar empati kurmaya çalışsa da başaramadı. Tam klinik vaka
At hastaneye gün yüzü görmesin.
Benim okurken sinirlendiğim şu hani kıza burda kalacaksın belki beni seversin diyor ama sevmesi için hicbir eylemde bulunmuyor. Tamam dış görünüşü iyi degilmis ama kızı kişiliği ile etkileyebilirdi halbuki kızın tüm çabalarına rağmen değişme kapatmisti kendisini. Mirandanın onun gibi bir karakere aşık olmasi olası degildi zaten

Stockholm sendromu bile ile yaramazdı bunda.

Bende yeni gelebildim. Aslında ben de ilk bölümde o kadar masum bı aşk olduğunu dusunmustum. Hatta Mirandanin da onu sevecegini bekledim. Ama ikinci bölümde Mirandanin yerine koyunca kendimi ne kadar zor olduğunu düşündüm. Bı gunes ışığının bile ne kadar değerli olduğunu hiç düşünmemiştim şimdiye kadar.

Farklı kitaplara atıfta bulunması hoşuma gitti. Mesela Cavdar Tarlasında Çocuklar kitabini okuyan arkadaşlar kitabin duragan olduğunu söylemişti okumam diye düşünmüştüm ama Miranda iki kez okumuş Calibana zorla okutmuş madem ben de okuyayım dedim

Kişiliği yoktu ki adamın etkilesin. Bide plan yaparken sadece kaçırmaya odaklandı sonrasını düşünmedi öyle olunca kaçırma sonrası olan kısımda afalladı

Bende aldım o kitabı okuyacağımm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…