Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamlar başkanım ben bu ay ne yazık ki bitiremedim kitabımı. Tatil olunca daha çok okurum sandım tam tersi oldu elime kitap alamıyorum

Selamlar başkanım ben bu ay ne yazık ki bitiremedim kitabımı. Tatil olunca daha çok okurum sandım tam tersi oldu elime kitap alamıyorum

Selam canım. Okumadığını bildirim topiğine ekler misin? Buradan takip edemiyorum

ooo maden buldun desene

Ulubey Blaundos Antik Kenti - Uşak​

Uşak'a 40 km mesafede yer alan Ulubey ilçesi Sülümenli köyü sınırları içerisinde yer alan Blaundos Antik Kenti, 1. derece sit alanı olarak tescil edilmiştir.
Blaundos; Büyük İskender’in Anadolu Seferleri’nden sonra Makedonya’dan gelenler tarafından kurulmuş olup, şehir halkının kendilerine Makedonyalı Blaundos adını verdiği söylenmektedir. Büyük İskender’den sonra Bergama Krallığına ardından da Roma İmparatorluğuna bağlanan kentin, Roma Dönemi’nde önemi artmıştır. Derin vadilerle çevrili bir yarımada üzerinde yer alan kentin önemli yapıları arasında kale, tapınaklar, tiyatro, stadyum ve kaya mezarları bulunmaktadır.
Blaundos Antik Kenti, üç tarafı oldukça derin ve dik vadiler ile çevrili bir yarımada benzeri bir yapı üzerinde kurulmuş bulunmaktadır. Yarımada şeklinde bir toprak parçası üzerinde kurulu olması şehrin girişinin sadece kuzeydeki kapı ile yapıldığını göstermektedir.
1845'li yıllarda Hamilton bu kentten geldiği bilinen bir yazıtı bulması ile antik kentin adının Blaundos olduğu kesinleşmiştir. Yazıttaki; "Blaundeon Makedonon” ibaresi antik kent hakkında açık ve net bilgiler vermektedir. Büyük İskender’in ölümü ile kent; Deokodoslar olarak da adlandırılan ve imparatorluğu aralarında paylaşma çekişmeleri yaşayan 8 generalden Antigonos’un payına düşmüştür. Kent; MÖ 189 yılında Bergama Krallığı’ndan Roma İmparatorluğu hâkimiyetine geçmiştir. Roma döneminde önemli bir yerleşim alanı olan kent, MÖ 5 yüzyılda Uşak İli, Sivaslı İlçesi sınırları içerisinde yer alan ve aynı zamanda piskoposluk merkezi olan Sebaste Piskoposluğuna bağlanmıştır.

Kentin, bazı kalıntıları günümüze kadar gelebilmiştir. Helenistik dönemde inşa edilen kuzey surlarının giriş kapısı kemeri, darphane bölümleri, idari binalar sur duvarlarının bazı bölümleri, İon tarzındaki mabet kentin ortasında yer alan ve Roma İmparatoru Claudius’un mabedi, yalnızca bir tarafında oturma kademeleri olan stadyum örnek olarak verilebilir. Kentin güney yamacında bulunan tiyatro kalıntıları ile hemen yanı başında bulunan kaya mezarları da görülmeye değer yapılardır.

Günaydınlar sıcaktan bunalıp okuyamayanlar kulübü

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90
Kirmizi krizantem
The

Günaydın Yarın sabah yola çıkıyoruz inşallah. Ben daha tatile çıkmadan yoruldum

HAZİRAN AYI LİSTESİ

Kitap Sayfası

1. A Atalanteda 2383 Sayfa

2. Istenmeyentuyy 2273 Sayfa
3. bir civciv annesi 2065 Sayfa

Kitap Adedi

1. A Atalanteda 5 Kitap

1. Irmak000 5 Kitap

2. Istenmeyentuyy 4 Kitap
2. bir civciv annesi 4 Kitap
2. K Kitapkontesi 4 Kitap
2. Kukrim 4 Kitap
2. mimesis 4 Kitap

HAZİRAN AYINDA OKUNAN TOPLAM KİTAP
65 ADET

HAZİRAN AYINDA OKUNAN TOPLAM SAYFA SAYISI

25.982 SAYFA

Verimsiz geçmiş gibi görünse de aslında iyi okuma yapılan bir ay olmuş bizim için. Herkesi tebrik ediyorum
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90
Kirmizi krizantem
The

Tuh be dereceye giremedim
Tebrik ederim arkadaslar❤❤

Eline emeğine sağlık başkanım herkesi tebrik ediyorum

Günaydınnn

Tebrik ederim arkadaşlar

C Calcifer eline sağlık

Günaydın

Günaydın ,herkesi tebrik ediyorum

herkese günaydın
okuma listemle şöyle bakışıyoruz

https://giphy.com/gpmARWm3Pwypq herkesi tebrik ederim. sabırsızlıkla bülbülün yorum gecesini bekliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…