Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günaydın kızlaaaar
Ayyy birinci olmuşum yaaaa
Herkesi tebrik ediyorum. Bu ay ben elendim siz devam edin

Tebrik ederim arkadaşlar. Yine güzel bir ay geçirmişiz:)
Calcifer ellerine sağlık.

Herkese selamlar. Ben de Haluk Levent gibi Temmuz ne kadar sıcak olursa olsun çok severim. Ayın yarısına gelmeden üç kitap okumuşum maşallah
Emegine sağlık başkanım Tüm arkadaşları tebrik ederim

Aldatmak isimli kitabı okudum. Paulo Coelho okumak bana her zaman terapi gibi gelmiştir. Altını çizdiğim bir çok satır oldu.
Konu adından da anlaşılacağı üzere defaatle üzerine kitaplar yazılmış özgün olmayan bir konu. Fakat bu kitabı diğerlerinden farklı kılan yönleri var. Coelho erkek yazar olmasına ragmen özellikle kadınların girift ruhunu guzel betimlemiş ve kitapta insanin benligine ruhuna dair çok guzel tespitlerde bulunmuş Kitap tür olarak aşk romani kategorisinde görünüyor ama bence tam olarak psikolojik felsefik bir roman.
Ayrıca Cenevreyi tasvir ederken siyasi, ekonomik ve kültürel anlamda da okuru bilgilendirirken anlık orada bulunuyormuşuz hissi uyandırıyor.Hedeflerimden biri zaten Isviçreye gitmekti sagolsun bu dusuncemi daha da kuvvetlendirdi. ( Isvicreliler birbirlerine güvenirler çünkü onlar yalan söylemezler.. kitaptan bir cümle )
Kitapta çok hoşuma giden bir diğer kısım yazarın Frankenstein ve başka bir kac kitaba sık sık atıfta bulunması. Uzun lafın kısası kitapta içerik olarak bazı rahatsız edici unsurlar olsada genel anlamda psikolojik ve feksefik yönlerini beğendim

Ellerine sağlık başkanım Herkesi tebrik ederim

En sevdiğim şeydir kitaplarda başka kitaplara atıfta bulunulması, o kitabı okumuş olduğum için de ne demek istediğini çok iyi anlamam, bayılırım

En sevdiğim şeydir kitaplarda başka kitaplara atıfta bulunulması, o kitabı okumuş olduğum için de ne demek istediğini çok iyi anlamam, bayılırım
Kensinlikle Frankenstein ı okudun mu bilmiyorum ama yazar Aldatmak kitabındaki kadın karakterle Victorun psikolojisinin oluşturduğu tahribatın benzerliğini cok guzel anlatıyor. Bir de Frankenstein kitabının yazılma sürecini de anlatmis o da hosuma gitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…