Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tatil sonrası bugün ilk iş günümdü. Evde olmak ne güzeldi halbuki. Tempolu günler beni bekliyor. Hayatın akışının aksine dingin bir kitaba ihtiyacim var. Icerigini hiç bilmeden tamamen yazara guvenerek Buket Uzuner'in Istanbullular kitabina başlıyorum

Rica ederim canım beğendiğine sevindim, filmini de tavsiye ederim güzeldi.

Zeynel Bey Kümbeti - Batman​

Akkoyunlu hükümdarı Uzun Hasan’ın oğlu Zeynel Bey için yapılmış olup Akkoyunlu Beyliği Dönemi'nden (1460-1487) kalma bir anıt mezardır. Anadolu’daki anıt mezar geleneğinin ilk örneği olan Zeynel Bey Kümbetinin kuzey kapısı üzerindeki kitabede “11 Ağustos 1473 yılındaki Otlukbeli Savaşında şehit düşen Bahadır Han Hasan Bey in oğlu Zeynel Bey için yapıldığı” anlatılır. Daire planlı mezar odasının üzerinde, dıştan daire plan içten de sekizgen plan devam edilerek esas gövde yapısı yükseltilmiştir. Tavanı kubbe şeklinde olup konik bir külahla örtülüdür
Gövde kısmını dıştan çevreleyen alt alta 3 sıra halindeki çinilerle yazılmış “Allah-Muhammed-Ali” yazıları, kümbetin mimari yapısına ayrı bir estetik vermiştir. Kendi türünün tek örneği olan bu silindirik yapı, üzerindeki çini süsleme yazılar ve kitabesiyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Mimarı Abdurrahman oğlu Pir Hasan isimli bir zattır.

Günaydınlar Herkese

Temmuzun
son haftasında kimler neler okuyor acaba

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90
Kirmizi krizantem
The
L LADY VEGA
Pozitivite
Malvinaa

Günaydın

herkese günaydın

hanım sahabeler isimli güzel bir kitap okuyorum

Batman a da gitmedim ..daha doğrusu güneydoğuanadoluya hiç gitmedim. Bunları okudukça resmen gezilecekler listesi oluşturuyorum

Günaydın birazdan kütüphaneye gideceğim Siyah İnci için

Günaydın

Lizbona ara vermeye karar verdim, çünkü kitap okumak istiyorum çok. Şu aralar vaktim de var ama şevkim kırıldı resmen. O yüzden zorlamamaya karar verdim. Genç Bir Doktorun Anıları ile ayı kapatmayı düşünüyorum.

Günaydınnnn
Ben Fable okuyorum. Başlarda çok sıkıcıydı ama 50 sayfadan sonra bir heyecan bastı.

Sayfayı okuyup hangi kitap olduğunu anlamaya çalışan sadece benmiyim Beyoğlu Rapsodisi

Gelecek ay okumayı düşünüyordum. Yazari bu zamana kadar hiç okumadim. Yanlis bir başlangıç mi olur acaba
Tam senin mesajı okuyordum deprem oldu hisseden herkese geçmiş olsun
Benim için bu yazarın her kitabı yanlış başlangıç ama burada seven arkadaşlar var onlar daha iyi fikir verir belki
Günaydın

Çok önce okumuştum ben yanlış hatırlamıyorsam havaalanında geçiyordu güzeldi. Zaten Buket Uzuner kitaplarını severim

Ergen Beyni'ni bitirmeyi planlıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…