Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Virginia Woolf'u universitedeki derslerden az cok animsiyorum ama daha sonrasinda hicbir kitabini okumadim. Kendi adima buyuk eksiklik
Okunması zor bir yazarö ben ön yargı ile yaklaştım ama mecbur okudum. İyiki de okumuşum.

Haydi bakalım ben yerimi alayım şurada yazarın hiçbir kitabını okumadım daha(Kendine Ait Bir Oda var elimde sadece)
Benim wirginianın okudugum ilk kitabı kendine ait bir oda dilini pek anlamadım yazarın ama tarzı boyle konusur gibi yazmak sanırım kendı kafasından gecenleri

Sözde çok medeni batılı ülkelerde bile kadınların nasıl en aşağıda görüldüğünü, değersizleştirildiğin anlatmış kitapta. Kadının bunu değiştirmek için sadece kendine güvenmesi gerektiğini destekleyerek anlatmış

İstemeden evlendirilmişlerdi kadınlar, bir odaya tıkılıp bir tek şeyle meşgul olmaya zorlamışlardı, bu durumda bir oyun yazarı
onları nasıl eksiksiz, ilginç ya da gerçeğe uygun şekilde
anlatabilirdi ki? Tek olası tercüman aşk olabilirdi

Nasıl da düştük! Yanlış kurallar yüzünden, Ve Doğa'daki değil de Eğitim'deki budalalar nedeni, Engellenmiş, aklımızın her türlü gelişmesi, Kafasız olmamız isteniyor, tasarlanan bu, Ve birimiz sıyrılırsa ötekilerin arasından, Daha canlı bir hayal gücü ile; bastırılır hırsımız Öyle güçlüdür ki karşı çıkanlar bize, Korkumuzu bastıramaz umutlarımız.

Benim wirginianın okudugum ilk kitabı kendine ait bir oda dilini pek anlamadım yazarın ama tarzı boyle konusur gibi yazmak sanırım kendı kafasından gecenleri
Öğüt veriyor anlatıyor. Sadece çocuk doğurmak ve ev işi yapmaktan ibaret değildir diyor.

Okunması zor bir yazarö ben ön yargı ile yaklaştım ama mecbur okudum. İyiki de okumuşum.
Yani basta kimdir bu yazar vs diye bıraz internette arastırırım gezerken sitenın birinde intihar mektubunu okumustum o bana cok değişik hisler yasatmıstı dedim okumalıyım bu yazarı ama okurken pek o zamanki gibi hisli olamadım malesef gerci o intihar mektubu adı üstündede olsun daha farklı beklerdım nerden geldik sımdı bu konuya dediğim cok sey oldu sanırım uzun bı sure baska kıtabını okuyamam

Öğüt veriyor anlatıyor. Sadece çocuk doğurmak ve ev işi yapmaktan ibaret değildir diyor.
Buralarda hep kendım aklıma geldi bu dogru ama genel olarak hop dıye gıremeıdm kitabın içine ben nedense

Selam kızlar
Öncelikle ben ve feminist ruhum neden bu kitabı daha önce okumamış bilmiyorum

Kitabı okudukça günümüzde iyi ki böyle değil algısı oluşsada aslında ayrıntılarda çok da çiçek bahçesinde olmadığımızı görüyoruz.
Pope'nin Kadınların karakterinin olmadığını söylemesi kısmında resmen kafasını dağıtmak istedim( Bu ara biraz gerginim malum Pms:)) )

-Çünkü kadın gerçeği söylemeye başladığında, aynadaki görüntü küçülür,erkeğin hayata uyum başarısı azalır.-
Altını çizdiğim bu cümle erkeğin kendini kıymetlendirmek için bile kadına ihtiyacını çok güzel vurgulamış.

Ve kitaptaki şu cümlenin de bugüne çok yakışacağını düşünüyorum;
"Kadınlık korunan uğraş olmaktan çıktığında her şey olabilir diye düşündüm."

Benıde encok uzen bukadar degerdız hıssettıren su olmustu kıtapta mesela, hanı demiş ya çok guzel bir soz yada yazı kadın tarafından yazılmışsa anonim oluyormus ne kadar acı orada bıle gogsunu gere gere bılmem kım hanım yazmıs denemıyor gızleme geregı duyuluyor ıyıkıde gerıde kalmıs o zamanlar

Ya erkek adıyla yayımlanıyormuş kitaplar ya da yazar olan koca sevgili kendi yazmış gibi çıkarıp kitabı balını kaymağını yiyormuş

Ya erkek adıyla yayımlanıyormuş kitaplar ya da yazar olan koca sevgili kendi yazmış gibi çıkarıp kitabı balını kaymağını yiyormuş
Cok üzücü işte emek hırsızlıgı resmen kadınım adı yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…