- 7 Nisan 2019
- 14.849
- 57.312
- 598
Erkeklerin yaptıkları işleri geç normal çalıştıkları bir pozisyonda bile kariyer fırsatları engellenmeye çalışıyor. Hele anneyse ya da çocuk yapmayı düşünüyorsa. Kendi adıma konuşayım istisnasız her iş görüşmemde çocuk sorusuna maruz kalmıştımErkek egemenliği olan mesleklerde kadınlar malesef ezilmeye mahkum. Mutlaka önlerine set çekiliyor. Çok azı bu zorlu yollardan geçip adını duyurabiliyor
Katil olabilirdimMalesef öyle şu an kadın milyon dolarlar kazanıyor. Düşünsene başka bir erkek üzerinden kitabını yayınladığını. Adam resmen bedavadan ünlü
Yeni evliysen çocuk yaparsın korkusuna işe almak istemiyor çoğu yerErkeklerin yaptıkları işleri geç normal çalıştıkları bir pozisyonda bile kariyer fırsatları engellenmeye çalışıyor. Hele anneyse ya da çocuk yapmayı düşünüyorsa. Kendi adıma konuşayım istisnasız her iş görüşmemde çocuk sorusuna maruz kalmıştım
Benim ünv tez konumda sektörde cinsiyet ayrımcılığıydı. Bu akşam haberlerde de izledim kadını işe almamışlar hamile kalırsın diye şaka gibiHer dönem. Dün bugün yarın. Sen kadınsın diyerek hep ikinci plana atılıyor. Kadınsın kitap yazmasın senin fikrin olmaz diye diye eziliyor
Sözleşme yapan var şu kadar yıl çocuk yapmak yasak diyeBenim ünv tez konumda sektörde cinsiyet ayrımcılığıydı. Bu akşam haberlerde de izledim kadını işe almamışlar hamile kalırsın diye şaka gibi
Bu kitap yazılalı 100 yıl geçmiş ama baktığımız zaman değişen bir şey yok. Yine kadın ikinci planda. Sadece erkek baskısı değil birde kadın baskısına maruz kalıyoruz.destek olması gereken hemcinslerimiz hayatımıza köstek oluyorlar. 2021 de kadın bir milletvekili istanbul sözleşmesinin bize uygun olmadığını söyleyip gerekirse sözleşmeden çıkarılabileceğini söylüyorsa vay bizim halimizeÖncelikle kitabı okumaktan çekiniyordum, ama aktı gitti bir oturuşta bitirilebilecek kitap. Ama üzüntü dolu. Maalesef kadınların gelişme yolu hem erkekler hem de başka kadınlar tarafından kapatılıyor. Yazarın verdiği örnekler zaten hepsini açıklıyor. Kadınların asırlar boyu zor yollardan geçtiği, güçlükle eğitim ala bildikleri, çalışmaya haklarının bile olmadığı şartlarda nasıl başarı sağlaya bileceğini anlatmaya çalışıyor. Yani eğer günümüzde Nobel ödülü alan erkek sayısı daha fazlaysa bu erkeklerin kadınlardan çok zeki oldukları anlamına gelmemeli, yaşam şrtlarından dolayı kadınların geriye itildiği, başka işlerle uğraşmak zorunda kaldıklarından dolayı olduğu gösteriliyor. Bunu söylerken maksat erkekleri aşağılamak değil, kadınlara fırsat verilmemesini gözler önüne sermek. Bazı kadınlar da kendilerini bir çok şeyi layık görmüyor maalesef. Artık kadın olarak da kadınlara saygı gösterelim. Dövülen kadına hak ediyordu şöyleydi böyleydi etiketi yapıştıranların çoğu da kadın. Neden böyleyiz ki? Bence bir silkelenip kendimize gelmeliyiz yoksa ezilmeye, hor görülmeye devam.
Sosyolojide, Cam tavan denilen bir set. Yapamazsin, zaten daha yuksek kazanamazsin, daha yaratıcı ve becerikli olamazsın. Denemeye calistikca o toplum tarafindan kafanin tepesinde belirlenen tavana carpa carpa sindirilir ve kaniksarsin. Evet ben kadınım ve ancak bu kadar yapabilirim...Erkek egemenliği olan mesleklerde kadınlar malesef ezilmeye mahkum. Mutlaka önlerine set çekiliyor. Çok azı bu zorlu yollardan geçip adını duyurabiliyor
Orkid reklamı vardı ya çocukta yaparım kariyerde diye sektörün özeti aslındaYeni evliysen çocuk yaparsın korkusuna işe almak istemiyor çoğu yer
İnşallah ulaşırım 2.Bölüme bırakmam yine2. Bölümden sonra aslında anlamaya başlıyorsun k
İnşallah ulaşırım 2.Bölüme bırakmam yine
Evet sanki internet kopuyor gibi oluyorBen uygulamada biraz sorun yasiyorum suan, sizde de var mi takılma?
Aynen oyle, tamam ben bizim evdeki netle alakali sandim da ondanEvet sanki internet kopuyor gibi oluyor
Wifii yi kestim kendi internetimi açtım yine aynı başka sayfalarda böyle olmuyorAynen oyle, tamam ben bizim evdeki netle alakali sandim da ondan
Var evet yenileyip duruyorumBen uygulamada biraz sorun yasiyorum suan, sizde de var mi takılma?
Yok cnm Wi-Fiden kaynaklı değil ben mobile bağlıyım yine kesiliyorWifii yi kestim kendi internetimi açtım yine aynı başka sayfalarda böyle olmuyor
Tam onu dıyecektım yıl olmus 2021 ama hala bazı zihniyetler gram ilerlememişBu kitap yazılalı 100 yıl geçmiş ama baktığımız zaman değişen bir şey yok. Yine kadın ikinci planda. Sadece erkek baskısı değil birde kadın baskısına maruz kalıyoruz.destek olması gereken hemcinslerimiz hayatımıza köstek oluyorlar. 2021 de kadın bir milletvekili istanbul sözleşmesinin bize uygun olmadığını söyleyip gerekirse sözleşmeden çıkarılabileceğini söylüyorsa vay bizim halimize
Bende az once giremedimYok cnm Wi-Fiden kaynaklı değil ben mobile bağlıyım yine kesiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?