Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadınları korumaktan vazgeçmeniz lazım onları farklı işler ve uğraşlarla başbaşa bırakın izin verin asker olsunlar, denizci olsunlar,otomobil sürücüsü ve liman işçisi olsunlar. KADINLIK KORUNMAYA MUHTAÇ BİR VAROLUŞ OLMAKTAN ÇIKINCA HERŞEY OLABİLİR

Günümüzde hala devam ediyor bu durum. Harry Potter yazarı j.r. rowling diye kısaltmış adını çünkü kadın yazar olduğu anlaşılırsa kitabı satmayabilir diye düşünmüş. Kendini erkek olarak göstermiş en başında

Kendine ait bir oda, bir metafor aslinda... Kadınların bir seylere bagimli kalmadan, birey olabilme, kendi ile var olabilme noktasından yola çıkıyor bana kalirsa. Kadin olarak kendi ayaklari üzerinde durabilmenin, feminizmin aslinda herkes icin oldugunun öneminden de bahsediyor örtük bir sekilde. Gun icinde ne yaparsan yap, o kendine ait odada sen senin icin bir sey yap, cunku önemlisin, degerlisin ve ancak o zaman üretebilirsin. Diyor bir nevi

Benim wirginianın okudugum ilk kitabı kendine ait bir oda dilini pek anlamadım yazarın ama tarzı boyle konusur gibi yazmak sanırım kendı kafasından gecenleri
Bende bi 10 sayfa falan okudum, değişik bir üslup anlayıp kendimi bırakırsam akıcı olacak gibi ama bakalım bi şans daha vereceğim

Aaaa hıc boyle bısey oldugunu bılmıyordum

Kendine ait bir oda bir de aylık 300 para.

Erkek egemenliği olan mesleklerde kadınlar malesef ezilmeye mahkum. Mutlaka önlerine set çekiliyor. Çok azı bu zorlu yollardan geçip adını duyurabiliyor

Bizim Stevya nın eski nicki

Kendine ait bir oda... kitabi okurken cok zorlandim ben aslinda. Ama sayfalar ilerledikce biz kadınların medeni gelismis sandığımız toplumlarda da hep bi geri itilmiş oldugunu gördüm.zaman ve mekan ne olursa olsun kadini insan yerine koymamak hor gormek dıslamak hep var hayatımızda ama nereye kadar bu...
Bu ozel gunde bu kitabi konusuyor olmamiz iyi oldu. Kendimce şoyle bir dusuncem var.her kadin evlatlarini cok iyi yetistirmeli, gelecek nesil bizim ellerimizde.kiz olsun erkek olsun iyi yetişmiş her insan gelecegimizin pırlantasi olacaktir. Sevgiyle saglikla yetismis her cocuk guzel bir nesil olacaktir. Ozellikle erkek anneleri evlatlarımızı oyle bir yetistirelim ki her kadinin degerini bilsin,esine saygi duysun,ona nasil davranmasi gerektigini bilsin. Kiz anneleri de evlatlarini kesinlikle egitmeli okutmali cahil birakmamali her konuda.
Işın özü hersey yine biz kadinlarin ellerinde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…