Günümüzde hala devam ediyor bu durum. Harry Potter yazarı j.r. rowling diye kısaltmış adını çünkü kadın yazar olduğu anlaşılırsa kitabı satmayabilir diye düşünmüş. Kendini erkek olarak göstermiş en başındaBenıde encok uzen bukadar degerdız hıssettıren su olmustu kıtapta mesela, hanı demiş ya çok guzel bir soz yada yazı kadın tarafından yazılmışsa anonim oluyormus ne kadar acı orada bıle gogsunu gere gere bılmem kım hanım yazmıs denemıyor gızleme geregı duyuluyor ıyıkıde gerıde kalmıs o zamanlar
Bende bi 10 sayfa falan okudum, değişik bir üslup anlayıp kendimi bırakırsam akıcı olacak gibi ama bakalım bi şans daha vereceğimBenim wirginianın okudugum ilk kitabı kendine ait bir odadilini pek anlamadım yazarın ama tarzı boyle konusur gibi yazmak sanırım kendı kafasından gecenleri
Aaaa hıc boyle bısey oldugunu bılmıyordumGünümüzde hala devam ediyor bu durum. Harry Potter yazarı j.r. rowling diye kısaltmış adını çünkü kadın yazar olduğu anlaşılırsa kitabı satmayabilir diye düşünmüş. Kendini erkek olarak göstermiş en başında
Her dönem. Dün bugün yarın. Sen kadınsın diyerek hep ikinci plana atılıyor. Kadınsın kitap yazmasın senin fikrin olmaz diye diye eziliyorHangi dönem bu
Türkiyede mi oluyor
YesBilinçlimi bugünü seçtin yüce calci bu kitap için?
Marry shelly kitaplarını erkek ismiyle basmak zorunda kalmış kadın olduğu için hüç bir editör ilgilenmemiş.Gabriel Colotteninde kitaplarını eski yazar olan kocası kendi yazmış gibi gösterip yeniden ünlenmişAaa ne acayip şey...ne güzel valla böyle hayat
Kendine ait bir oda bir de aylık 300 para.Kendine ait bir oda, bir metafor aslinda... Kadınların bir seylere bagimli kalmadan, birey olabilme, kendi ile var olabilme noktasından yola çıkıyor bana kalirsa. Kadin olarak kendi ayaklari üzerinde durabilmenin, feminizmin aslinda herkes icin oldugunun öneminden de bahsediyor örtük bir sekilde. Gun icinde ne yaparsan yap, o kendine ait odada sen senin icin bir sey yap, cunku önemlisin, degerlisin ve ancak o zaman üretebilirsin. Diyor bir nevi
Ne yalan söyleyeyim denk geldi. Çok da güzel denk gelmişBilinçlimi bugünü seçtin yüce calci bu kitap için?
Yaa saati 8 sanıyorum desemGelmeseydin
2. Bölümden sonra aslında anlamaya başlıyorsun kBende bi 10 sayfa falan okudum, değişik bir üslup anlayıp kendimi bırakırsam akıcı olacak gibi ama bakalım bi şans daha vereceğim
Erkek egemenliği olan mesleklerde kadınlar malesef ezilmeye mahkum. Mutlaka önlerine set çekiliyor. Çok azı bu zorlu yollardan geçip adını duyurabiliyorSelam kızlar
Öncelikle ben ve feminist ruhum neden bu kitabı daha önce okumamış bilmiyorum
Kitabı okudukça günümüzde iyi ki böyle değil algısı oluşsada aslında ayrıntılarda çok da çiçek bahçesinde olmadığımızı görüyoruz.
Pope'nin Kadınların karakterinin olmadığını söylemesi kısmında resmen kafasını dağıtmak istedim( Bu ara biraz gerginim malum Pms:)) )
-Çünkü kadın gerçeği söylemeye başladığında, aynadaki görüntü küçülür,erkeğin hayata uyum başarısı azalır.-
Altını çizdiğim bu cümle erkeğin kendini kıymetlendirmek için bile kadına ihtiyacını çok güzel vurgulamış.
Ve kitaptaki şu cümlenin de bugüne çok yakışacağını düşünüyorum;
"Kadınlık korunan uğraş olmaktan çıktığında her şey olabilir diye düşündüm."
BizimMarry shelly kitaplarını erkek ismiyle basmak zorunda kalmış kadın olduğu için hüç bir editör ilgilenmemiş.Gabriel Colotteninde kitaplarını eski yazar olan kocası kendi yazmış gibi gösterip yeniden ünlenmiş
Evet onu görünce aklıma hep Frankestain geliyorduBizimStevya nın eski nicki
Malesef öyle şu an kadın milyon dolarlar kazanıyor. Düşünsene başka bir erkek üzerinden kitabını yayınladığını. Adam resmen bedavadan ünlüAaaa hıc boyle bısey oldugunu bılmıyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?