Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yalnız ne kadar sevdiğim film varsa stephan King'in çıkmasına ne demeli

Serenad'ı bitirdim. Ilk sayfalarda klasik Livaneli anlatımı demiştim, hani birkaç cümle okuyup kimin kaleminden çıktığını anlarsınız ya, öyle. Bu adam her seferinde beni şaşırtmayı başarıyor diyemeyeceğim, son 100 sayfada kitaplarının sonunu tahmin ediyorum. O noktadan sonra okumak benim için 'acaba doğru mu tahmin ettim?' düşüncesiyle daha heyecanlı bir hal alıyor.
Bunda da yanılmadım açıkçası tam da düşündüğüm sonu okudum. Heyecanlı ama kasvetli bir havası var kitabın, buna rağmen insanın içini karartmıyor.

Biz onu da beraker okumutuk, hatta yorumlamıştık. Yorumun için teşekkürler. Kalemine sağlık

Yaaaaa ben de şuan çok şaşkınım. Korku yazıyo sadece diye biliyordum ve i türü okumak istemediğim için hiç okumadım. Ayrıca o filimlerin uyarlama olduğunu bilmiyordum üstelik de onun kitaplarının uyarlaması olması beni çok şaşırttı. Filimlerine hayran olmuştum içimi sizlatmisti kim bilir kitabını okusaydim ne hissederdim. Bugün de aydinlandım.

Merhaba çok değerli kitap dostları,
Tesadüfen forumda gezerken denk geldim konuya ve çok severek okudum ilk sayfaları. Her ne kadar Mart ayında olsak da dahil olabiliyor muyuz okumalara?
Yirmi sekiz yaşındayım, çocukluğumdan beri kitap okumayı, alıntılar yazmayı çok severim bir sürü alıntı defterim birikmişti hatta da çeyiz taşırken eşim "Kitapları anladım da koli koli defter mi olur?" demişti :)

2021 yılında şu vakte kadar okuduğum kitaplar:

1- Karamazov Kardeşler - Fyodor Mihailoviç Dostoyevski - Türkiye İş Bankası Yayınları

"... yakınlarınızı hep artan bir çabayla sevmeyi deneyin. İçinizdeki sevgi çoğaldıkça Tanrının varlığına da ruhun ölmezliğine de aklınız yatmaya başlar."

2- İstif Çağı - James Wallman - Doğan Novus

"Zenginlik artışı Amerika, Avustralya ya da Birleşik Krallık'taki insanları daha mutlu edecek bir şey yapmadı."

3- Son Düzlük - İbrahim Tenekeci - Profil Yayınları

"Tutunduğumuz dal kırılırsa uçuruma yuvarlanırız, fakat diktiğimiz fidan kurursa, yenisini dikeriz."

4- Camdaki Kız - Gülseren Budayıcıoğlu - Doğan Kitap

"... insan hayatın dilini ilk yedi yaşına kadar büyüdüğü evde öğrenir. O artık kişinin ana dilidir."

5- Mahur Beste - Ahmet Hamdi Tanpınar - Dergah Yayınları

"Cahilsin; okur öğrenirsin. Gerisin; ilerlersin. Adam yok; yetiştirirsin, günün birinde meydana çıkıverir. Paran yok kazanırsın. Her şeyin bir çaresi vardır. Fakat insan bozuldu mu, bunun çaresi yoktur. Sen cilt yapıyorsun; şiraze nedir bilirsin. Bizde insanoğlu şirazesiz kalmış."

6- Mor İnek - Seth Godin - MediCat

Teknolojinizi ve uzmanlığınızı kullanıp müşterileriniz için daha iyi ürünler geliştirmeye çalışmaktansa müşterilerinizi, ürünlerinizi daha verimli olacak şekilde kullanmaya teşvik etmelisiniz."

Buraya yazarken bir kez daha fark ettim ki eskisi kadar hızlı okuyamıyorum kitapları. Aylık okuma sayısı yüksek olan arkadaşlara imrenerek bakıyorum listede. :) Umuyorum ki ben de eski kitap okuma alışkanlığıma yetişebilirim. Şu anda Güray Süngü'nin Pencereden kitabını okuyorum, İz Yayıncılık'tan. İsmine vurulduğum "Vicdan Sızlar" adlı öykü kitabını okumuştum farklı ama altını çize çize okuyacağınız bir üslubu var. Bu yılki okuma hedefime ben de elli kitap olarak Ocak'ta karar vermiştim, umarım gerçekleştirebilirim.

Herkese iyi okumalar dilerim, ben de listeye dahil olabiliyorsam da çook mutlu olurum, hayırlı akşamlar. :)

Merhaba Arkadaşlar. Bende katılmak istiyorum. Nasıl olacak?
Hoş geldiniz
@Calcife sizin le ilgilenir .

Buraya katılan herkesle daha bi mutlu oluyorum. Okuyan insanların varlığını bilmek iyi hissettiriyo

Merhaba
Hoş geldiniz
Ne kadar keyifli bir giriş böyle. Bütün kitap severlere kapımız açık tabi ki. Listeye girmek için bir ay düzenli bildirim yapıp sohbete katılırsanız o ay sonunda ekliyorum listeye

Hoş geldiniz
@Calcife sizin le ilgilenir .

Buraya katılan herkesle daha bi mutlu oluyorum. Okuyan insanların varlığını bilmek iyi hissettiriyo
Hoş buldum ben de bir sürü okuyan insanla karşılaştığıma çok sevindim bu güzel topikte.
Merhaba
Hoş geldiniz
Ne kadar keyifli bir giriş böyle. Bütün kitap severlere kapımız açık tabi ki. Listeye girmek için bir ay düzenli bildirim yapıp sohbete katılırsanız o ay sonunda ekliyorum listeye
Hoş buldum.
Tamamdır öyleyse şu andaki bildirimimi yaptım okuduğum kitap Pencereden, Güray Süngü.
Sohbetlere de katılacağım inşallah. :)

Merhaba Arkadaşlar. Bende katılmak istiyorum. Nasıl olacak?
Hoş geldiniz hanımlar. Gün geçtikçe kalabalıklaşıyoruz ne güzel

Ortak okumalarımız da var. Berber okuyup yorumluyoruz. Çok zevkli oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…