Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazen mii Ben de bazen iyi hissediyorum
Eşlerimize bolca sabır dileyelim
Zaten her kesin kendine göre dertleri var. Bu pandemi de tuzu biberi oldu. O kadar şeyimiz ertelendi ki hastalıktan dolayı artık psikolojim tamamen bozuldu bakalım hayırlısı deyip kendimi sakinleştiriyorum hep. Sağlık olsun da her şey düzelir

Ah ah o ertelenenleri hiç sorma Bizim de bir düğün sorunsalımız var artık delirmek üzereyim herkesi memnun etmek için ben hasta olacağım artık

Yorumunu bekliyorum. Listemde var kendileri.

Ah ah o ertelenenleri hiç sorma Bizim de bir düğün sorunsalımız var artık delirmek üzereyim herkesi memnun etmek için ben hasta olacağım artık
Boş verin düğünü. Bizim düğünümüz öyle geçti ki trajikomik yani. Önemli olan sonrası, mutlu ola bilmek. Zaten herkesi memnun edemezsiniz ))

Okumak istediğim kitaplar arasındaydı benim için çok iyi oldu

Kırlangıç Çığlığından bahsedeyim biraz.Polisiye olduğu için çok ayrıntı vermek istemiyorum. Çocuk tacizcilerinin nedenleri, psikolojileri, tacize uğrayanların anlattıkları, yaşadıkları.. Okurken içimi parçalayan bir konuya değinmiş.Katil kim kısmı heyecan verdi ama nedense sonu beni bu sefer pek tatmin etmedi,basit geldi gibi gibi.

Önümüzdek ay alayım

Ben de sepete ekledim Empedokles'in Dostları'nı. Mayıs ortak okuması nedir acaba o da bende yoksa ekleyeyim sepete :)

Bu arada Pencereden'i bitirdim. Kitaptan bahsedecek olursam hayatı bir pencere kıyısından izleyen yalnız ve fazlasıyla ince bir adamın hikâyesi Pencereden. Bakkala, komşusuna, hatta anne, babasına ve nişanlısında dahi siz diyerek hitap eden ruhuna incelik, düzen ve disiplin fazla damlatılan, kimseye hayır diyemeyen başkalarını kırmaktansa kendi kemiklerini kırmayı yeğleyen Ayhan'ın hikayesini yazarken Güray Süngü geriye dönüş, zamanda atlama ve bilinç akışı tekniklerini kullanmış.
Bir hayatı olamayan ve dışarıdaki hayatı pencere kenarından izleyen Ayhan'ın geçmişine, şimdisine, yalnızlığına tanık olduğumuz romanda belirli bir olay akışı olmadığı için dikkatli okunmadığı takdirde kitaptan kopmalar olabiliyor bu sebeple odaklanarak okunabilecek bir zaman ayırmak gerekiyor kitaba.

Alıntılar:

"İnsan korkak olduğu için kibarlık eder derdi babam. Doğru biraz. İnsan ya korkak olduğu için kibardır ya da kibar olduğu için korkak. Ben kıramam. Hiç kimseyi." (Sayfa 70)

"Umut, kaçıncı kaburga kemiğinde tükenir. Ne kadar inceldiğinde tükenir, hangi incelik kırılma anını başlatır. Ki sen ne kadar incesindir de kırıldığını bile susarsın, diyemezsin, içine doğru bakarsın. Umut yalnızlığın ilacıdır da ne zamana kadar. Ne kadar yalnızlığın ilacıdır, yalnızlığın ne kadarının ilacıdır, yalnızlığın kaçıncı evresinde tüketir kendisini, hem de seni? Cevapları bulmuştum. Benimle ilgili değildi. Bana özel değildi. Benim bir suçum yoktu. Ama yapabileceğim bir şey de yoktu. Umut, hakiki karanlığın hakim olduğu hiçbir yerde yoktu." (Sayfa 71)

Geyik yapmaycam KK ya bakmaycam kitap okuycam

Geyik değil kitap
Geyik değil kitap

Geyikle ilgili kitap
Geyikle ilgili kitap

Hah buldum

Kitapla ilgili geyik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…