Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçmiş olsun .

Geçmiş olsun canım

Geçmiş olsun yavrum. İnşallah çabuk toparlarsın

Çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun canım Allah şifa versin

Çok geçmiş olsun, çabucak geçer inşallah

Levaiz geçmiş olsun canım
Çok teşekkür ederim:)

Kitabı şimdi bitirdim.
Ayşe Kulin'den Osmanlı'nın son dönemine çarpıcı bir bakış ..
Kitap,Sultan Abdülaziz 'in entrikalarla tahttan indirilişini,sırlarla dolu ölümünü ,bu sırada ailesinin yaşadığı sıkıntıları, onlara yapılan kötülükleri konu alıyor...Taht kavgalarının, hırs ve kötülüğün insanları nasıl ele geçirdiğini bolca okuyorsunuz..

Ayşe Kulin çok sevdiğim ve okuduğum bir yazar. Bu kitapta diğer kitaplarından farklı olarak hikaye kitaba konu olan karakterler tarafından anlatılıyor. Buda kitabı daha gerçekçi,daha keyifli kılıyor. Ayrıca günümüz modern yazarlarından birinin Osmanlıca terimlerin yoğun olarak kullanmaya çalışması oldukça takdir edilesi...

Ben keyifle okudum,tavsiye ederim...

" Ve ben artık biliyordum,emindim. Saraylar dışardan cenneti andırsalar da aslında cehennemin ta kendisiydiler "

İyi akşamlar kızlar
Birkaç gündür telefona da bakamıyorum kitap da okuyamıyorum Böbrek sorunum ben burdayım dedi
Vaziyet-i ahvalim pek hoş değil gideyim yatmaya devam edeyim
Çok geçmiş olsun . Rakiplerimi kem gözle elemeye çalıştım ama sonuçlarının bu kadar büyük olacağını düşünemedim.
1 kitap daha okumuş olabilirim bugün
Ben de dün gece el yapımı ruhlar kitabını bitirerek 6. Kitabimi bitirmiş oldum. Bu aramızda kalsın
Günaydın

El yapımı ruhlar Gürkan Sekmen
Kitap son dönemlerde özlediğim bir keyif verdi. Felsefik bir kişisel gelişim farkındalık romanı. Çok farklı bir kurgusu. Kült gurup eleştirisi , kişinin kendini bulması , hayatı sorgulaması. Sokrates in diyalektik felsefesinden Platon un mağarasına kadar felsefik unsurları barındıran, ince detaylarla kahramanların oluşturulduğu ummadiginjz yerden ummadiginjz taş çıkartan bir kitap. Sosyal felsefik derinliği var. Kitapta ki karakterler özel bir psikolojik envantere uygun olarak tasarlanmış bu da okuyan herkesin kesinlikle bir karakterle özdeşlik kurmasını sağlıyor. Valla ben tüm karakterlerde kendimden bi şeyler buldum. Kitap 7 bölümden oluşuyor her bölümün bir amacı var. Ditopya ve utopyayi birlikte içeriyo. Genelde kitaplar geleceğe dair tahayyuller verdiğinde teknolojiden bahsederler bu kitap insanların içinden özünden bahsediyor ve gelecekten geçmişe bakıyo. Kitap bittiğinde vay bee ben ne okudum böyle diyorsunuz. Kendi hayatınızla ilgili sizi cesaretlendiriyo. . Yazarı kitabı kişisel gelişim romanı olarak nitelendiriyo ama ben çok fazla kişisel gelişim ve felsefe kitabı okuyan biri olarak bu kitaba kişisel farkındalık kitabı diyorum. Psikoloji ve felsefeye yeni başlayacaklar için kişisel gelişim romanı tabiri tam beklentiyi karşılar.
İçinde bulunduğu zamanı aşma potansiyeli çok yüksek olan bir kitap
Sizlere de keyifli okumalar dilerim

Camdaki Kız - Gülseren Buğdaycıoğlu

Özet geçersem Spolier olur o yüzden alıntıları paylaşıyorum

"Ölümü en çok hayata bir amaçla bağlananlar unutur. Zaten biz hayata bir anlam katamazsak yaşamak pek de anlamlı değil ki..."

"Ancak mutlu bir yuva, o yuvada yankılanan çocuk sesleri, mutfaktan gelen yemek kokularına karışan gülüşmeler... Bunun tadını da hiçbir şeye değişemiyor insan"

"Her yenilgi, insan hayatına yeni kapılar açar. Hayatı yaratıcı kılan da bunlardır zaten"

"İnsanın içi karanlık olunca en pırıltılı ışıklar bile o karanlığı aydınlatamıyor"

"Bir kadın değerini kendi vermeli. Bu işi erkeklere bırakmamalı. Çünkü o erkek bir gün çekip giderse, kadının değerini de beraberinde götürüverir"

"Çocukluk gömleğin ilk düğmesi oluyor. Malesef ilk düğme yanlış iliklenince sonrası dikiş tutmuyor. Ailede o doyuma ulaşamayan insan başka yerde arıyor o eksikliğini. Ve sonrası hüsran tabi."

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…