Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kitaba kötü diyemem okunması benim için kolay bir kitaptı.
Anna evli bir kadındır. Bir gün vronsky aşık olur ve aşk yaşamaya başlarlar. Bu aşkı o kadar rahat yaşarlar ki Anna hamile kalır. O dönemde kadınların boşanması yasak olduğu için boşanmaz. En sonunda oğlunu bırakıp sevgiliyle gider. Bir kızı olur Anna'nın. Zaman geçtikce vronsky nin sevgisinin azaldığını düşünüp iç buhranlar yaşamaya başlar en sonunda vronsky son kozunu oynar ve kendini trenin altına atarak intihar eder

önce ben bı anna Karenina ile ilgili yorumumu yapayım.

Tolstoy amcam bu kitabı annayi anlatmak için yazmamış bu çok bariz belli. ama okunsun diye bol bol entrika hastalıklı bı kadın figürü kullanmış. Türkiye'deki yönetmen ve senaristler Tolstoyla akraba mı acaba diye düşünmedim değil

Tolstoyun kadınları tanımadığını düşünüyorum ayrıca. bı kadının ruh dünyasına karakterine girmekten ziyade erkek muhabbeti ya da kitaplardan oluşan bilgisiyle kadınlar oluşturmuş gibi.

kitapta herkes tipti, karakter çok yoktu bana göre. aralarında en sahici en gerçekçi kişi levindi. tamam duygu durumu çok değişiyo, kararsız, sabırsız, fikirlerinin bı tutarlılığı da yok.

demekki Levin ikizler burcu Levine kızmayın. elinde olsa o kadar çok fikir değiştirmezdi bence

kadına verilen değersizlik Avrupa'ya göre daha kabul edilir seviyedeydi:)
halka ve köylüye hayvandan daha aşağı mahluklar olarak bakılması beni rahatsız etti.
soyluluk derecesine göre maaş alınması, aynı işi yapan herkesin çok farklı maaş alması, yaşama alsikanliklari vs çok ilginçti.
bir takım elbise fiyatıyla bir yıl çalışacak iki işçi parasının aynı olması çok zalimceydi

eğitim ve kültürün yalnızca soylulara ait olarak görülmesi durumu da çok trajikti. şimdilik aklımda kalanlar bunlar:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…