Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte ben o intiharı kitaptan önce spoiler olarak gördüm kitabın en can alıcı noktasını yani
Ki hiç anlamam saçma sapan bir sebepten intihar etmesini
Ama o da konuşma özürlüydü
Kesinlikle

Kesinlikle. Zaten bu kadar uzatacak kadar derin bir konusu yok ki. Surekli insanlarin icsel degisimlerini anlatiyor.

aslında hiç birinde de içsel değişim yok. gayet sığ

insanın başına gelen olaylar karşısında tutunduğu şeyleri iyi vurgulamıştı o konuda hakkını yemeyeyim:)

Ben onu aşık bir adam görmüyorum. Elde edene kadar evet, ama sonrasında hiç de değildi
Kadın üzerine kalmış gibi davrandı. O kadının ne halde olduğunu anlamadı. Bir oğluu vardı ve onu öldü biliyordu bu çocuk

Veronsky miydi adı evet Anna ya göre daha aklı başında

zaten histerik bencil sevgi duygusu olmayan bı kadının bütün erkekleri parmağında oynatması gibi anlatmış zaten. denizcileri çağıran siren gibi

Birde bu romanlardaki ayakları üzerinde duramayan illa kocaya ihtiyaç duyan kadın figürler beni çok rahatsız ediyor
Eski dönem kitaplarının çoğunda aynı şey hep kadını yalnizlastirma, erkeğe muhtaç etme durumları

Bence Anna’yı heyecanlandıran Vronsky ile yasak aşkıydı. Kavuştuktan ilişkinin büyüsü bozuldu sanki. Vronsky’den olan kızını bile benimseyemedi. Her şeyi gözüne batmaya başladı. Aradığı mutluluğu bir türlü bulamadı. Ben Vronsky’i de sevemedim pek

Çok bencilce davrandı ve sonunda Annanın sonu oldu. Son kısımlarda iyice utanıyordu kadından
Çünkü sosyete sadece kadını dışlamıştı ve dışlanmış bir kadınla olmak onun için onur kırıcıydı

Bir de kim Anna yı görse aşık oluyordu. Kadın ya da erkek farketmiyordu

Birde bu romanlardaki ayakları üzerinde duramayan illa kocaya ihtiyaç duyan kadın figürler beni çok rahatsız ediyor

ama çok eski ya 1864 diyodu romanda bı yerde.
hangi kadın? kadının sadece adı var.
zaten güzellikten başka neyi varlı kitaptaki kadınların.
hepsi biblo gibiydi. ruh, fikir, hak hiç bişey yoktu. çok yazık

Katılıyorum buna. Önce tatlı geldi sonra gerçeklerle yüzleşince geri de dönemedi. Sosyeteye kabul edilmemesi insanların uzaklaşması vs. Kendini suçlayamadığı için içten içe çocuğundan soğudu

Peki Annanın oğluna taparken kızını sevmemesi
Çünkü yaptıklarının ahlaksızca olduğunu biliyor ve kızı bir günah olarak görüyordu. Babası da sevmiyormuş ki Annanın Kocasına bıraktı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…