• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yapma bunu teoya 🤣🤣🤣

Başkanım bunu beğendi. Ben bilmem herkes birer bildirim gönderse en güzel hediye😄
IMG_20210518_151651.webp

😁😁

Alain- Mutlu Olma Sanatı 1925

Fransız bir filozof ve edebiyatçı olan Alain filozoflardan ziyade sempatik bir tarzla yazmış 😊 çevirmenin de dili hoşuma gitti.
Hayatı iyi yanlarından ele almamız gerektiğini, kendimizin, başkalarının, doğanın farkında olarak yaşamamızı tavsiye ediyor.Tespitleri bugün için de geçerli şaşırdım 😄
Beğendiğim kısımların bazılarını paylaşıyorum 🤗 böyle maddeler halinde özetlenmiş.
Hançer dansı
Marcus-aurelius her sabah derdi ki; “bugün bir kibirli,bir yalancı,bir huysuz,bir sıkıcı geveze ile karşılaşacağım; böyle oluşları cahilliklerindendir.”
Zaferler
Bilgi uzaktan hoşa gitmez,içine girmek gerekir.Başlangıçta kendini sıkıntıya sokmak, güçlüğe katlanmak gerekir. Düzenli bir çalışma ve üst üste elde edilen zaferler; işte mutluluğun formülü! (bu da benim için sanırım 😊 )
Sadece dolaştığı yerlerin isimlerini saymak için dünyayı gezenlerden de bahsetmiş; böyle bir gezinin sadece alfabetik değeri olduğunu,anıların ve gördüklerinin birbirine karıştığını ve bundan daha değerli olanın, her yapının yazının başında vakit geçirerek orayı hissederek gezmek ve kültürüne katkı yapmak olduğunu :KK200:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X