• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV 16 kolposkopi+leep+patoloji süreci

erkeklerde sürüntü testi ile bakılıyormuş ancak onu da siğil olmadığında almıyor üroloji doktorları biz de baktıramadık erkek arkadaşımda ama o da 3 doz aşısını tamamlayacak benim de korkum leepten sonra bir daha pozitif çıkmak ve lezyon oluşması. Siz nasıl bir yol izlediniz acaba?
merhaba maalesef bende geçtiğimiz salı hpv pozitif olduğumu öğrendim. kuluçka süresinin 2–3 ay bazen 6–12 ay kadar uzayabildiğini söylediler. Benim 3 yıl süren bir ilişkim vardı cinsel aktif bi ilişkimiz vardı eylül başı gibi ayrıldık. sadakatsizliğinden hep şüphe ediyordum özellikle son dönemlerde. sağlığımı da güvenimi de hiçe sayan o olduğundan eminim virüsü de ondan kaptığımı düşünüyorum. gözü durmadan dışarda olan benimleyken başka birileriyle birlikte olduğundan hep şüphe de ederdim.
bu süreçte hiç bir siğilim veya genital farklı bi oluşumum yoktu. şu an hayatımda 1 aydır görüştüğüm biri var. İlişki sonrası idrar yaparken yanma ve hafif kanama olunca şüphelenip doktora gittim ama henüz ona bir şey söylemedim. hem durumu nasıl anlatacağımı bilmiyorum, hem de ona geçmiş olma ihtimali beni korkutuyor. hiçbir şeyden haberi yok ve onu kaybetmek istemiyorum beni ne kadar sevdiğini de biliyorum ama bu tarz şeylere takılan biri. sen bu durumu partnerine nasıl anlattın? bu durumu nasıl yöneteceğim bilmiyorum. 1 haftadır uyku dahi uyuyamıyorum çok kötüyüm.

Çok geçmiş olsun yeni ilişkiniz konusunda bir yorum yapamam ama sağlığınız çok daha önemli önce sağlığınıza odaklanın kendinizi düşünün siz herkesten önemlisiniz
Siz de hangi tipler şikayetiniz üzerine doktora gidince mi öğrendiniz Hpv olduğunuzu
Yalnız değilsiniz bu arada 🙏

Normal şartlarda Kolposkopi sonucuna göre leep yapılırdı. Fakat sizde zaten en tehlikeli tür varmış. Yani tür 16. Bunun kendi kendine geçme ihtimali maalesef yok. Zamanla cin2-3 olması çok daha yüksek ihtimaldi. O yüzden bence içiniz rahat olsun. Rahim ağzının daha büyük oranda telaşlanmasına sebep olabilirdi cin2 ya da 3 olmasını beklemeniz. Yani lezyon alanı artabilirdi. Rahim ağzının kısalmamış olması büyüm bir artı, ilerde hamilelikte sıkıntı yaşamazsınız yüksek ihtimalle. Başka bir riski de yok zaten hamilelik dışında. Bu arada hpv aşısı olmanızı öneririm, doktor da mutlaka önermiştir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.
Kendi kendine gecme ihtimali yok derken. 16 ve 39 vardı bende 9 ayda gitti vücudumdan 27 yasındayım bende.

Çok geçmiş olsun yeni ilişkiniz konusunda bir yorum yapamam ama sağlığınız çok daha önemli önce sağlığınıza odaklanın kendinizi düşünün siz herkesten önemlisiniz
Siz de hangi tipler şikayetiniz üzerine doktora gidince mi öğrendiniz Hpv olduğunuzu

Çok teşekkür ederim şu süreçte yalnız hissetmemek çok iyi gelecektir. d16 ve 18 çıktı maalesef. ben kendimden çk şu anki yeni partnerimi düşünüyorum herhangi bir şey açıklayamadım hiçbir şeyden henüz haberi yok. süreç içinde çok korkuyorum yıpratıcı geçeceği şüphesiz.

lütfen kendinizi düşünün önce belki yeni partnerinizden bulaştı size
Bu hastalık kimden nasıl bulaştığını bilmiyoruz
Doktor şikayetleriniz için ne verdi size geçti mi daha iyi misiniz
İyi bir jineonkolog bulup yola onunla devam edin

Normal şartlarda Kolposkopi sonucuna göre leep yapılırdı. Fakat sizde zaten en tehlikeli tür varmış. Yani tür 16. Bunun kendi kendine geçme ihtimali maalesef yok. Zamanla cin2-3 olması çok daha yüksek ihtimaldi. O yüzden bence içiniz rahat olsun. Rahim ağzının daha büyük oranda telaşlanmasına sebep olabilirdi cin2 ya da 3 olmasını beklemeniz. Yani lezyon alanı artabilirdi. Rahim ağzının kısalmamış olması büyüm bir artı, ilerde hamilelikte sıkıntı yaşamazsınız yüksek ihtimalle. Başka bir riski de yok zaten hamilelik dışında. Bu arada hpv aşısı olmanızı öneririm, doktor da mutlaka önermiştir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.
Merhaba tip 16 nın geçme ihtimali yok diye yanlış bir bilgi vermişsiniz .40 yaş Tip 16 cin1 den negatife dönen biri olarak yanlışınızı düzeltmek isterim.

Merhaba tip 16 nın geçme ihtimali yok diye yanlış bir bilgi vermişsiniz .40 yaş Tip 16 cin1 den negatife dönen biri olarak yanlışınızı düzeltmek isterim.
smearlarım hep temiz idi negatif.Hpv de negatif cıktı sonucum
Arkadaşlar zaten sonraki yorumlarımı düşük ihtimal diye düzelttim. İhtimali yok yazmışım farkındayım. Önceki yorumları okuyun lütfen. Fakat şu bir gerçek ki siz iyileştiniz diye çoğunluğun iyileşeceği ihtimali söz konusu değil. Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki tehlikeli tür hpvlerin kendiliğinden geçme oranı çok çok düşük. Aşı bu noktada tekrar bulaşı önlemek açısından çok önemli. Ben cin1 hpv16 taşıyıcısı idim ve bir doktora güvendim, kendiliğinden geçer dendi ve ben leep olmak zorunda kaldım. Çünkü kısa sürede hpv16 cin3 olmuştu. İnanın benim gibi örnekler sizin gibi örneklerden çok daha fazla. O yüzden önce tedavi, sonra tevekkül.

Back
X