• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hpv 16 + Lsıl kolposkobi sürecini yaşayanlar bilgi verebilir mi ?.

Talia Hira

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2025
10
1
1
28
Hpv 16 pozitif ve diğer yüksek riskli genotipler pozitif çıktı smear testinde düşük riskli LSIL çıktı doktor kolposkobi önerdi yaptırdım sonucu bekliyorum tahmin üst kısmında az olduğunu altta fazla olduğunu söyledi beyaz alanın genişliğini sordum orta seviye dedi 3 parça aldı korkuyorum daha da kötüsü çıkmasından bu süreci yaşayan yada yaşamış kişiler varsa bilgi verebilir mi leep olmamı doktor önermedi zaten sonuçlardan sonra konuşalım dedi yaşın çok genç dedi düşük riski olabileceğini anlattı leep olursa şayet genel anestezi altında olmak istemiyorum lokal anestezi talep edicem kabul ederlerse çok fazla korkularım ve endişelerim var yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum .
Çok teşekkür ederim 🙏

merhaba gecmiş olsun bende de hpv 16 ve lsil cıkmıstı kolposkopide bir yıl evvel takip dediler.Deflagyn ve vitaminler kullandım 6 ay sonra tekrar test ve smer verdigimde smer temiz ama hpv hala pozitifti. kolposkopi yapıldı cin1 yani lsil yok olmuş.Tekrar test verdim bakalım bir yılın sonunda ne cıkacak beklıyorum.

merhaba gecmiş olsun bende de hpv 16 ve lsil cıkmıstı kolposkopide bir yıl evvel takip dediler.Deflagyn ve vitaminler kullandım 6 ay sonra tekrar test ve smer verdigimde smer temiz ama hpv hala pozitifti. kolposkopi yapıldı cin1 yani lsil yok olmuş.Tekrar test verdim bakalım bir yılın sonunda ne cıkacak beklıyorum.
Benim kolposkobi sonucum daha çıkmadı maalesef smear testinde lsıl çıktı bende bekliyorum gerçekten eziyet gibi sizin sonucun ne zaman çıkmıştı kolposkobi

Tam 10 gün sonra çıkmıştı ama hastaneden hastaneye değişiyor ve yoğun olabiliyorlar iyi düşünün iyi olsun inşallah temiz gelir

Sonucunuzu bizimle de paylaşır mısınız umarım negatif olmuşsunuzdur

merhaba gecmiş olsun bende de hpv 16 ve lsil cıkmıstı kolposkopide bir yıl evvel takip dediler.Deflagyn ve vitaminler kullandım 6 ay sonra tekrar test ve smer verdigimde smer temiz ama hpv hala pozitifti. kolposkopi yapıldı cin1 yani lsil yok olmuş.Tekrar test verdim bakalım bir yılın sonunda ne cıkacak beklıyorum

Tam 10 gün sonra çıkmıştı ama hastaneden hastaneye değişiyor ve yoğun olabiliyorlar iyi düşünün iyi olsun inşallah temiz gelir
Özelde mi yaptırdınız devlette mi peki ?. Psikolojik olarak rezil bir haldeyim sürekli endişe ve kaos kaygılarım var birde vajinal mantar var bende ama şu son 1 aydır vajinal kaşıntım var ve şişme oluyor idrar yaparken yanma falan oluyor doktora soramadım baktım hpv vulva kanseri yapıyor deniliyor bu şekilde saçma sapan düşüncelere giriyorum hayatım resmen kaymış gibi hissediyorum .

Ben özelde yaptırdım lütfen en kötüyü düşünmeyin vulva kanseri çok çok nadir görülen bir şey enfeksiyon kapmışsınızdır
İlk başta hepimiz çok kötü bir halde oluyoruz
Atlatacağız inşallah

Ben özelde yaptırdım lütfen en kötüyü düşünmeyin vulva kanseri çok çok nadir görülen bir şey enfeksiyon kapmışsınızdır
İlk başta hepimiz çok kötü bir halde oluyoruz
Atlatacağız inşallah
Umarım inşallah kendimi devlet Hastanesi'ne attım bir anda doktor baktı çok iyi bir insandı kolposkobi dedi hemen aynı gün kolposkobi oldum ben şuan sonuç bekliyorum 3 hafta yada 1 ay deniliyor ama inan tek yaptığım şey sonuç beklemek inanın dünyanın en Zor şeyi

Back
X