- 20 Mart 2025
- 250
- 34
- 13
- 24
Sanırım anestezi ile yapılıyor ben yaptırmadığım için pek bilgim yok o konudaBenim aklımda şüphe kaldı açıkçası sonuçta mantarda bi enfeksiyon ya jinekologa gidince bunuda söylücem belki tekrar alır bu lezyonlu bölgeyi temizleme işlemi leepmiydi tam hatırlamıyorum da anestezi altında mı yapılıyor
Öncelikle kanser değilsiniz, ancak bu virüs rahim ağzı kanserine sebebiyet verebilen bir virüs, o sebeple bir doktor kontrollerinizi ihmal etmemeniz gerekiyor.Benim aklımda şüphe kaldı açıkçası sonuçta mantarda bi enfeksiyon ya jinekologa gidince bunuda söylücem belki tekrar alır bu lezyonlu bölgeyi temizleme işlemi leepmiydi tam hatırlamıyorum da anestezi altında mı yapılıyor
Merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim üç kere mantar enfeksiyonu geçirdim ilki çok şiddetliydi son ikisi orta derece üçüncüde gitmek bir türlü nasip olmadı kremle falan geçirdim şuan bi şikayetim yok bugün keteme gidip sonuç aldım tip 52 miş yüksek riskliye giriyormuş kadın doğum bölümünde jinekoloji onkoloji bölümüne gittim bir ay sonraya randevu verdiler kolposki ve smear alınıcakmış ama doktor smearın temiz hpv'nin 52 olmasına biraz şaşırmış gibi tepki verdi o yüzden smearıda alalım dedi eğer anestezi yapılmazsa kolposkopi can acıtıyormu acaba çokta detaylı sormadım ışıkla bakılcak riskli bölge varsa parça alıncak dediÖncelikle kanser değilsiniz, ancak bu virüs rahim ağzı kanserine sebebiyet verebilen bir virüs, o sebeple bir doktor kontrollerinizi ihmal etmemeniz gerekiyor.
Hpv vajina florasını da bozduğundan mantarınız artmıştır, akıntılarınız da bu nedenler artış gösterebilir, akıntınızın veya mantarınızın olması hpv testi yaptırmanıza engel değildir, tekrar hpv testi verebilirsiniz, mantar enfeksiyonu hpv testini asla etkilemez.
Size tavsiyem en kısa zamanda bir devlet hastanesinin kadın doğum bölümüne gidip hpv testinizin pozitif olduğunu hekimle paylaşmanız olacaktır, sonrasında oradan yeşil alan açacaklar ve sizi Onkoloji Jinekoloji Bölümüne sevk edecekler, o bölümün hekimi de gerek görürse size kolposkopik biyopsi ( çoğu hastane anestezi altında yapıyor ) yapacak ve bu esnada rahim ağzınızdan alınan örnekler patolojiye gönderilip değerlendirilecek, bu işlemi yapmalarının sebebi; virüsün rahim ağzında herhangi bir tahribata yol açıp açmadığını tespit etmektir.
Hangi ildeydiniz siz?
Kolposkopi can acıtmaz biyopsi de bazı kişiler şiddetli ağrı yaşadım diyor bazıları iğne batması gibi diyor kişiye göre değişirMerhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim üç kere mantar enfeksiyonu geçirdim ilki çok şiddetliydi son ikisi orta derece üçüncüde gitmek bir türlü nasip olmadı kremle falan geçirdim şuan bi şikayetim yok bugün keteme gidip sonuç aldım tip 52 miş yüksek riskliye giriyormuş kadın doğum bölümünde jinekoloji onkoloji bölümüne gittim bir ay sonraya randevu verdiler kolposki ve smear alınıcakmış ama doktor smearın temiz hpv'nin 52 olmasına biraz şaşırmış gibi tepki verdi o yüzden smearıda alalım dedi eğer anestezi yapılmazsa kolposkopi can acıtıyormu acaba çokta detaylı sormadım ışıkla bakılcak riskli bölge varsa parça alıncak dedi
Her ikisinide uyutarak yapmıyorlarmı kolposkopiyi onkoloji odası vardı burada yapıcaz dedi beni uyutmucaklar sanırım normal poliklinik odasıKolposkopi can acıtmaz biyopsi de bazı kişiler şiddetli ağrı yaşadım diyor bazıları iğne batması gibi diyor kişiye göre değişir
Ben uyutulmadım kolposkopi de açıkçası acı da hissetmedim ama benden biyopsi almadılar onu bilmiyorum nasıl yapılıyorHer ikisinide uyutarak yapmıyorlarmı kolposkopiyi onkoloji odası vardı burada yapıcaz dedi beni uyutmucaklar sanırım normal poliklinik odası
Banada biyopsi denemedi ya smear ve kolposkopi dediBen uyutulmadım kolposkopi de açıkçası acı da hissetmedim ama benden biyopsi almadılar onu bilmiyorum nasıl yapılıyor
Biyopsi işlemi kolposkopi yapılırken yapılır sorunlu bölge görülürse o bölge alınır patolojiye gönderilir cin 1-2-3 hangi seviyeyse ona göre tedavisi planı uygulanırBanada biyopsi denemedi ya smear ve kolposkopi dedi
Umarım acılı işlem değildirBiyopsi işlemi kolposkopi yapılırken yapılır sorunlu bölge görülürse o bölge alınır patolojiye gönderilir cin 1-2-3 hangi seviyeyse ona göre tedavisi planı uygulanır
Umarım acılı işlem değildir
Benimde tip 52 pozitif çıktı genel smear verirken arkadaşlarimda şu ara çok duyuyorum diye hpv testi de istedim ama bir belirtim asla olmadığımdan şok icinde sonucu aldım..smear temiz çıktı ama 36 yaş falan filan diye kadın doğum doktorm illa kolposkopi ol dedi... araştırma hastanesine jinekolog onkolog gittim adam muayene etti önce ultrason ile sonra kolposkopiye aldı hiç lezyon yok 1 yıl.sonra gel dedi biyopsi almadı...ben sigaraya da kullanıyorum ve bıraktım mecbur... sonra kadın doğum doktorum bence bir de devlet hastanesinde başka.bir jinekolog onkolog varmış illa ona kolposkopi ol diyor...o adamda her kolposkopi yaptığından bişey görsün görmesin biyopsi yapıyormus...1.ay sonra da ona gidicem bakalım beni neler bekliyor umarım sizin gibi bizler de bir gün negatif oluruz...ilk doz aşımı da oldum bu aradaAğustos ayında rutin kontrolde hpv 18-52-54 pozitif çıktım.dunyam başıma yikilmisti.yasim 39.tek belirtim geçmeyen tekrarlayan vajinal enfeksiyonlarimdi.kolposkopi oldum ve temiz çıktı parça alınmadı.smear temiz çıktı.6 ay sonra test tekrar denildi.bu arada 2 doz gardasil aşımı oldum.sigara kullanmiyorum.hergun yeşil çay içtim.kullandigim ilaçları ekliyorum.d vitaminide içtim.ilaclari düzenli kullanmadim ama fayda etmiştir mutlaka. Probiyotik ve glutatyon resveratrol içeren takviye mutlaka kullanın bence..iki gün önce tekrar test verdim ve bugün çıktı hepsi negatif olmus.doktor 3 ay papil off adında fitil kullanmami onerdi ve korunun dedi testten önce sonuç için daha gitmedim ama kullanacağım bu fitili.burda hep takip ettim yorumları okudum yeri geldi çok üzüldüm ama geçiyor Allah'ın izniyle.bundan sonra nasıl bir süreç bekliyor beni.testi ne zaman tekrarlamaliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?