Hpv 18 cin2 ve cin3

lunikos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2025
33
3
1
29
Merhaba şubat ayında hpv 18 pozitif teşhisi aldım. Nisan ayında kolposkopi oldum. Cin 2 ve cin 3 çıktı. Leep işleminin erken doğum ve düşük riskini arttıracağını doktorum söyledi. Evlilik döneminde olduğum için hemen hamile mi kalsam ? Yoksa leep işlemimi yaptırsam diye düşünüyorum. Sizce ?

Merhabalar kronik servisit olanların cin sevileri çabuk ilerliyor o yüzden dikkatli olun çocuktan Önce hpv yi temizlemeye bakın bence çünkü cin3 ten sonrası kanser maalesef

Birde bu virüsü kaç yıl önce kaptığımızı biliyor musunuz uzun senelerde cin3 seviyesine geliyor çünkü eğer servisit çöp çabuk ilerletmediyse

Merhabalar kronik servisit olanların cin sevileri çabuk ilerliyor o yüzden dikkatli olun çocuktan Önce hpv yi temizlemeye bakın bence çünkü cin3 ten sonrası kanser maalesef
Kronik servist yazıyor 3 sene önce yapmış olmalıyım

Hanımefendi öyle birşey yok. Bendede bu cıkto doktpr temiz dedi. Hiçbir doktordanda böyle birşey söyledigini okumadım. Kafanıza göre yorum yapıp bilimsel birşeymiş gibi yazmayın şuraya ya.

Hanımefendi öyle birşey yok. Bendede bu cıkto doktpr temiz dedi. Hiçbir doktordanda böyle birşey söyledigini okumadım. Kafanıza göre yorum yapıp bilimsel birşeymiş gibi yazmayın şuraya ya.
Kronik servisit iltihap oluyor ve hpv nın iyileşmesini zorlastırıyor. Bunu bizzat doktorum söyledi.

Leep işleminde erken doğum ve düşük riski sadece bir ihtimal , ayrıca bildiğim kadarıyla böyle bir riske karşı rahim ağzına bir işlem yapılıyor ve bu sorun ortadan kalkabiliyor diye duymuştum. Farklı bir doktora görünmenizi tavsiye ederim. ben de leep ameliyatı oldum cın 3 kanser öncesi lezyonlar çünkü.

Eğer rahim ağzında cin sevileriniz varsa ilerletiyor hpv o yaraya tutunuyor ve ilerlemesine yardımcı oluyor.bende çok doktordan dinledim artı negatif olamayanları araştırınca altında yatan sebep kronik servisit olanlar çıkıyor. Siz de muhtemelen cin seviyesi yokturdur sadece kronik servisit çıkmıştır cin seviyesi olmadığı için temiz olur zaten. Ayrıca böyle hırçınlaşmanızı gerektirecek bir durum yok ben insanlar önlem alsın bilinçlensin diye söylüyorum sizin işinize gelmiyorsa okumaz ilgilenmezsiniz

Siz nasılsınız şuan ? Leepten sonra parçalar yine patolojiye mi gidiyor ? 2.kez leep yaptıranları duydum ve korktum. Yaşım 29

Kronik servisit iltihap oluyor ve hpv nın iyileşmesini zorlastırıyor. Bunu bizzat doktorum söyledi.
Perşembe günü doktor randevum var leep diyecek büyük ihtimalle. Yaşım genç korkuyorum. Leep sonrası tekrarlama olasılığı var mi ? 3. Hatta 4. Leepleri olanlar varmış. Doktor videolarını izlediğimde 40 yaş üstü hastalara leep değil koni şeklinde çıkarma yapıyorlar. Leep i tercih etmelerinin sebebi yaşım genç olduğu için (29) negatife dönebilmem olasılığımın daha çok mu olması ? Ve kanser olup olmadığım leep sonrası patolojide mi beşli oluyor.

Siz nasılsınız şuan ? Leepten sonra parçalar yine patolojiye mi gidiyor ? 2.kez leep yaptıranları duydum ve korktum. Yaşım 29
Şuan iyiyim, Leep ameliyatında hasarlı bölgeyi traşlıyorlar. ve o traşladıkları parçayı patolojiye gönderiyorlar, cerrahi sınırları temizse virüsün yarattığı tahribatı almış oluyorlar ve 6 ay sonra kontrole çağırıyor tekrar hpv testi veriyorsun. ama cerrahi sınırlar pozitif çıkarsa işte o zaman tekrar leep yapıyorlar. bu arada aşılarını ol mutlaka.

3. Aşım kaldı bir tek. Sizin sonuçlarınız temiz geldi mi ?

Cin kaç çıkmıştı sizin ? Benim 2 tane 3 1 tane 2 var. Çok olması sorun yaratır mı ? Herkesin mi böyle oluyor.

3. Aşım kaldı bir tek. Sizin sonuçlarınız temiz geldi mi ?
Cerrahi sınırlar temiz geldi, bakalım 6 ay sonunda hpv vücuttan atılmış olursa asıl o zaman kurtulacağım. benim de 3. aşım kaldı sadece. gerçekten insanı yıpratabilen bir süreç.

Cerrahi sınırlar temiz geldi, bakalım 6 ay sonunda hpv vücuttan atılmış olursa asıl o zaman kurtulacağım. benim de 3. aşım kaldı sadece. gerçekten insanı yıpratabilen bir süreç.
Çok yıpratıyor gerçekten. Sizin adınıza çok sevindim. Cin kaç çıktınız ?

Merhaba, önce tedavinizi olmanız sizin önceliğiniz olsun, bu süreci bende geçirdim gerçekten çok zor ama önce kendiniz sağlıklı olun ki bebek de sağlıklı bir rahimde dünyaya gelsin. Doktorum doğum esnasında hpvnin bebeğe geçme ihtimali olduğunu söylemişti. Sadece iyi bir doktora gidin mümkünse jinekolojik onkoloji doktoru, çok fazla parça almadan ama gerekli temizliği de yaparak işleminizi yapsınlar. Bağışıklığınızı güçlendirin. Bağışıklığı düşük hastalarda vücuttan atamıyor hpvyi. Ameliyat sonrası mutlaka deflagyn kullanın doktorunuza danışarak. Çok geçmiş olsun.

Kanser değilsiniz. Cin3 kanser öncüsü lezyondur cin3 sonrası kansere çevirir o yüzden mutlaka tedavi gerekir. Eşinizinde pozitifse onunda tedavi olması gerekir, aşılar vitaminler vs. yoksa tedavi olsanız bile korunmasız ilişki yaşadıkça size bulaşmaya devam eder. Uzun bir süre ilişki önermiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…