İlk önce öğrendiğimde kolposkopi yapıldı yüksek riskli çıktı sonrasında rahim ağzında içeride siviller tespit edildi ve tekrar bi operasyonla rahim ağzındaki tüm siğilleri temizledi doktorum anesteziyle yaptı bu işlemleri benim akıntı koku kaşınma ya da dış genital bölgemde hiç bi siğil vs yoktu standart bi smear testinin kötü gelmesiyle hpv olduğumu öğrendim her sene düzenli smear veren biriyim siğiller temizlendikten sonra hemen 3 doz aşımı oldum bu aşıların bitmesi 6 ay sürdü aralıklarla yapılıyor bu dönemde sigara da çok içiyordum ve bırakamadım aksine daha çok içmeye başladım h-guard aldım hemen öğrenir öğrenmez çok fazla iyileşen olduğunu gördüm çünkü günde 4 tane ondan içtim 5 ay falan rahat kullandım onu ekstra olarak d vitaminini de kullandım aynı markanın magnezyum kolajen takviyelerimi kullanmaya devam ettim. Doktorum 6 ay sonra tekrar gel smear ve hpv testi tekrarlayalım dedi 7 ay sonra tekrar smear ve hpv testi verdim ve negatif olduğumu öğrendim tabi bu arada jinekolojik onkolojiye falanda gidip tahlillerimi farklı doktorlara da gösterdim tek ama tek beni kurtaran şeyin h-guard olduğuna çok eminim çünkü ekstra olarak birde aşılarımı gününde yaptırdım başka bişey yapmadım birde kocamı boşadım

cinsellikten uzak durdum