Bende sadece HPV 16 pozitif çıktı. Doktor kolposkopinde endişelenecek bişey yok temiz gözüküyor dedi belki Cın1-2 çıkar dedi. İlk doz aşımı bu ay oldum tamamlayacağım ama aşının iyileştirici özelliği yokmuş tekrar bulaşı ve farklı tiplerinden koruyormuş genelde. Başka takviye olarak ne kullanmalıyım bilmiyorum. Bu arada leep işlemini oradaki hücrelerin tamamen temizlenmesi olarak biliyordum
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun… Ben de 3 ay önce HPV 16/45/52 olduğumu öğrendim. Açıkçası ilk duyduğumda ne yapacağımı bilemedim, çok korktum ve kafam karmakarışık oldu. Sonra doktorum bana Colpofix isimli bir ürünü önerdi. İlk başta tereddüt ettim ama doktorum ürünün etkili olduğunu, moralimi yüksek tutmam gerektiğini anlattı. Ama gerçekten çok zor bir süreç ne yapacağımı bilmiyordum ve böyle bir şey olmasına imkan vermiyordum.
doktorun önerdiği ürünü araştırdım ve 3 ay kullandım . Bununla birlikte sigarayı tamamen bıraktım, bağışıklığımı güçlendirmek için daha sağlıklı beslenmeye başladım. İki hafta önce de tekrar test verdim sonucum negatif geldi çok şükür tabi hala bağışıklık sistemi güçlendirmeye çalışıyorum ve sigara da tek tük içmeye başladım bu konuda daha hassasım umarım siz de tez zamanda sağlığınıza kavuşursun asla modunu düşürme en önemlisi