Hpv ve doktorun davranışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nastasya flipovna

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
3.409
9.373
358
Merhabalar. Yedi yıl önce ikinci evliliğimi yaptım. Altı ay sonra bikini bölgesinde bir oluşum fark ettim, ama saçma bir şekilde umursamadım. Geçenlerde bir yazı okuyunca bunun genital siğil olabileceğini düşünerek doktora gittim. Doktor kesin teşhis koyamadığı için cildiye ve Zührevi bölümüne gönderdi. Kadın, genital siğil olduğunu söyledi birkaç test yazdı. Ne testi olduğunu bilmeden gittim. Kan alınması sırasında hiç problem yaşamadığım halde, bu sefer hemşire resmen kolumun canına okudu ki testlerin hıv ve frengi testi olduğunu öğrendikten sonra korkudan olduğunu tahmin ettim bu durumun. Bana bilgi verilmeden bu testleri yaptılar. Ben yine iyi düşündüm, tedbirli davranmıştır dedim ama en son test sonuçları çıktıktan sonra tipleme yaptırmam gerekiyor mu diye birkaç kez sormama rağmen kadın net bir şekilde hayır dedi. Resmen beni yönlendirmemeyi seçti. Tatmin olmadığım için başka bir doktora gittim, acil olarak keteme gidip tip belirlemesi yapmamam gerekiyormuş. Ona göre de yol haritası belirlenecekmiş. Şimdi ben ciddi anlamda rencide oldum bilgi dahi verilmeden bu testler yapıldı, sorduğum sorulara cevap dahi verilmedi üstelik böyle hayati bir konuda yanlış yönlendirme yapıldı. Afedersiniz ama hayat kadını muamelesi gördüğümü hissettim resmen. Şimdi bu konuda ne yapabilirim yasal olarak ya da yapabileceğim bir şey var mı? Bu tarz tahlillerde onam formu filan imzalanır mı? Bilgisi olan varsa minnettar kalırım.

Bu doktorları dövenler boşa dövmüyor var ya! Ne sanıyorlar acaba kendilerini? Insan gibi bilgilendirse ,yapman gereken tahlilleri açıklasa geberirler, ağızları yapışır. Ben kaç kere özel hastanelerde gidip paramla rezil olmusum sonu şikayetle bitmiş ...

Bimer’e ilgili hastahane, doktor ve hemşireler hakkında şikayetinizi iletebilirsiniz. Umarım bahsettiğiniz gibi bir problem yoktur. İçinizi ferah tutmaya çalışın lütfen.. Ruh halinizi tahmin bile edemeyiz çok geçmiş olsun ve iyi düşünün ki iyi olsun...

Aynı sebepten dolayı bende gittim.
Hpv,hiv,frengi ıvır zıvır bir sürü test yaptırdılar,4 tüp kan,idrar testi ve kültürü,vajinal testi ve kültürü yaptırdılar. (Ben sadece kültür istedim onlar bütün hastalıklara baktı sağolsunlar. :)
Hiçbirşey çıkmadı,önemli birşey olsaydı seni bilgilendirirlerdi,tipleme yaptırırlardı diye düşünüyorum. Ama sana davranış biçimleri çok yanlış. Hastane yönetimine şikayet edebilirsin.

He oldu hemen doktorları dövelim. Peki o zaman kime tedavi olmaya gidelim? Doktorlar sanki sizin çocuğunuz?!
Siz işinizi iyi yapmadığınızda da patron sizi dövsün, herkes birbirini dövsün nasıl bir fikir!?

Bu yazdığınızın suç olduğunun farkındasınızdır umarım

Ne diyorsunuz siz ya? İnşallah ellerine düşmezsiniz o doktorların bir gün!! Böyle arkalarından atıp tutup sonra da tıpış tıpış ilaç yazdırmaya gitmeyi biliyorsunuz. O doktoların sizi muayene ettiğine şükredin bu şartlar altında, her gün sizin gibi kaç tanesiyle uğraşıyorlar. Allah sabır versin hepsine.

Peki siz kendinizi ne sanıyorsunuz?

Ne bicim konusuyorsunuz siz?
Ne bicim insansiniz oncelikle?
Ne mezunusunuz?
Topluma ne gibi faydaniz var sizin?
Ev isleri yaparken atom parcaliyorsunuz sanirim ki doktorlari begenmiyorsunuz.
Yillarca ne olusa olsun kafasini kaldirmadan insan sagligi icin dirsek curutmus insanlarin dovulmesi normal mi?
Pogaca borek yapmaktan baska maharetleri var bu insanlarin bilin istedim.
Yazik bi de kadin olacaksiniz, sizin yetistireceginiz evlat olmak istemezdim.
Yazik

HİV ve frengi testi yapılarak hayat kadını muamelesi gördüğünüzü ve rencide olduğunuzu söylemişsiniz ancak bu ifadelerinizin hiv + ya da frengi hastası olan kişileri rencide edebileceğinizi neden düşünmüyorsunuz? Kişinin HİV + ya da frenginin olması o kişiyi hayat kadını mı yapıyor?

Ya 1 kişi uyarmış neden sürü psikolojisine girip herkes aynı msjı alıntılıyor. Konu sahibine ayıp oluyor bence.
Sürü psikolojisi mi? Çok şükür bireysel aklımız var. Herkes haklı olarak tepki gösteriyor. Hafife alınacak bir şey değil. Bir de haklı görüyorlar kendilerini. Bir sürü şikayet yapmış, o doktolara ottan moktan nasıl şikayerler geliyor biliyor musunuz? Benim acil kodum yeşil de onun ki niye kırmızı diye kavga çıkaran hastalar var. Kendilerini haklı görmelerine çıldırıyorum.
Konu sahibinin derdini de tam anlamadım. Beni rencide ettiler diyor. Ne yapmışlar, hakaret mi etmişler? Rahatsızlığına göre gerekli tetkikleri yapmışlar işte. İhmal var derse bilemem ama sanmıyorum sonuca göre gerek görmemiştir belki. Benden izinsiz bu testler yaptırılır mı diye sormuş zaten daha çok. Bu sebepten dayağı hak ediyorlar denir mi ya? Çok istiyorsa şikayet etsin de hassasiyet gösteriyor bence.

Onay formuna gerek yoktur, eger onay zorunlu olsa zaten onaysiz is yapamaz ki,sonucta risk gormus teshis icin test istemis.
Ilk doktordan muzdaripseniz keske hemen gidip sikayet etseydiniz.
Ben sizi hayat kadini vs yerine koydugunu dusunmuyorum, dikkatsizlik etmis olabilir.
Fazla alingan bakiyorsunuz olaya.

aha yakaladım seni:)) napıon ulen burada demek senin de hesabın var ahaha
(not: ablan )

Ben ortada rencide olacak bir durum göremedim. Tabi ki kendilerini koruyacaklar. Her şeyi sağlık ğersonelimden beklemekten bıkmadı bu millet biraz da kendiniz bişinçlenseniz, hastanhklato diyembir birim bar gidip oraya sormak ona göre hareket etmek zor geldi buraya mı konu açıyorsunuz. Ahh göZünü sevdiğim bilinçlı hastalar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…