Hpv ve doktorun davranışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yukarda yorum yazan arkadaşa saldırmişsınız. Belki kendini ifade ediş biçimi yanlıştı ama size en son yaşadığım olayı anlatayım. Ablasyon oluyorum . Tabi narkoz falan yok .Doktor çok sinirli niyeyse. Yanındaki asistana kes sesini diye bağırıp elindeki aleti yere fırlattı. Hocam ne oluyor dedim çok korktum çünkü. Senin nazinla uğraşamam bir şey daha dersen bırakır giderim dedi. Tabi bu sırada ben yanlış bir işlem yaptığını düşünüyorum. O kadar agresif ki çünkü. Hemen aklıma çocuğum geldi .daha çok küçük. Benden sonra ne yapar ne eder. Orda kaç kez öldüm yani kalple ilgili bir operasyon ve yanlış bir şeyde kalp pilinden ölüme kadar riskleri var . Tamam onlar bize hayat veriyor çok degerliler ama ben de degerliyim ben de kızımın annesiyim. Herşeyden önce insan olacaklar, insan gibi davranacaklar.
Geçmiş olsun, ama bu şiddetle çözülecek bir problem mi? Hadi çıkınca dövün, dövdürün hatta öldürün doktoru, olacak iş mi?

Öyle de oluruna bırakmamıştınızdır olayı ihşallah. Gerekli yerlere şikayet etmişsinizdir. Yasal yoldan yapabildiğim her şeyi yapardım yerinizde olsam. Her meslekte mesleğine saygısı olmayan insanlar vardır. İşini hakkıyla yapmayan herkese şiddet uygulayandayız değil mi? Ama işini yapması için ya da hatasının sonucuna katlanması için çabalayabiliriz.

Neden herkes hemen kötü doktor anısını anlatıyor ki anlamıyorum. Bu doktorları yaftalamak, onlara karşı insanları doldurmaktan başka bir şey değil.

Mesela neden kimse çıkıp da “ya bu bankacıların hepsi dayaklık, yüzüme gülmeden işlem yaptı” ya da “bu pompacıların hepsini döveceksin, 1 lira eksik verdi özür de dilemedi” demiyor.

Ben şiddeti savunmuyorum ama nedense başka mesleklere değil de hep bi doktorlara saldırma var.

Farkında değiliz belki ama bunlar şiddeti hakareti kolaylaştıran eylemler.

Bir doktor işini iyi yapmamış olabilir, yanlış yapmış olabilir tamam olmasın bu da bizim canımız, bazen geri dönüşü olmayan şeyler olabilir kesinlikle doktor hatasını da savunmuyorum ama bunun çözümü şiddet değil,

Beğenmezsek başka doktora gideriz o doktoru da şikayet ederiz gerekli yerlere.

Ben bıktım vallahi sürekli haberlerde doktora şiddet haberi görmekten.
aşağılık kompleksi..
çünkü en saygı duyulan ve en çok ihtiyaç duyulan meslek doktorluk.
en çok kıskanılan meslek..
milletvekilinin hiçbir iş yapmadan aldığı maaş koymaz da doktorun aldığı maaş koyar yurdum insanına.
başarılı bir okul hayatı sonrasında zorlu bir 6 yıl, çok zor bir sınav ve uzmanlık eğitimi, günaşırı nöbetler vs.
tıp eğitimi oldukça zor.. kazandıkları para eskiye göre çok çok az.
onların maruz kaldıkları zorlukları yaşasak hepimiz isyan ederiz ama onlar yüzümüze gülücük saçmıyor, kibar davranmıyor diye şiddeti hakeden insanlar oluveriyorlar.

tahliller için önceden devlet hastanesine, aile hekimine giderdim artık sigortam var gitmiyorum.
güleryüzle karşılanmadığım oldu elbette ama, ben kibar tavrımla onların halinden anladığımı göstererek konuştum ve hep olumlu geri dönüşler aldım.
hiç azarlanmadım. hep yardımcı oldular.
bizim insanımız iletişim kurmayı bilmiyor. sağlık çalışanları da yılmış ortalama davranıyorlar herkese. ( konu sahibini tenzih ederim, geçmiş olsun)

Geçmiş olsun, ama bu şiddetle çözülecek bir problem mi? Hadi çıkınca dövün, dövdürün hatta öldürün doktoru, olacak iş mi?

Öyle de oluruna bırakmamıştınızdır olayı ihşallah. Gerekli yerlere şikayet etmişsinizdir. Yasal yoldan yapabildiğim her şeyi yapardım yerinizde olsam. Her meslekte mesleğine saygısı olmayan insanlar vardır. İşini hakkıyla yapmayan herkese şiddet uygulayandayız değil mi? Ama işini yapması için ya da hatasının sonucuna katlanması için çabalayabiliriz.
Asla şiddeti savunmuyorum . Bana nasıl davranılmasını istiyorsam oyle davrandım hep karşımdakine . Şikayet konusuna gelince olayın şokundan bir şey yapamadım .ama burdan cesaret aldım. Ben de bimere şikayet edeceğim doktoru .

Bence rencide olacak bir şey yok. Eğer cinsel yolla bulaşan hastalıklardan birisini taşıyorsanız diğerlerinden de olma ihtimali vardır. Bunun için tetkik ederler.

Ayrıca herhangi bir cinsel yolla bulaşan enfeksiyonu taşımak insanı hayat kadını yapmaz. Siz rencide olmuşsunuz ama söylediğiniz şeyler mesela bir hiv + bireyi zedeleyebilir. Ayrıca seks işçisi olmak bile ötekileştirmeyi gerektirmez.

Geçmiş olsun inşallah sonuçlarınız güzel gelir

++++++++

Ablacim bir cinsel yolla bulasan hastalik olunca digerleri de olabiliyor o yuzden bakiliyor. Bilgi verilecek bir durum yok ki yani kaninda normal bir enfeksiyon var mi bakmakla ayni sey. Siz hayat kadini vb yazip kendi kendinizi artik ezmissiniz mi diyeyim, olumsuzlamissiniz mi diyeyim.

Cinsel yolla bulasan hastaliklar sadece hayat kadinlarinda olmuyor ki. tip calisanlari icin normal birer hastalik ayrica sizin kadar alingan ya da hassas degiller.

Herkesten kan alinirken dikkat ediliyor, Corum'da bir hemsire domuz gripli igne eline batinca olmustu hatirlarsaniz tabi ki dikkatli olmak zorundalar. Siz hassas oldugunuz icin hemsirenin davranislarini kendinize gore yorumlamissiniz.

Kotu bir durum yok yani. Bosuna kendinizi sikmayin.

genital siğil şüphesi ile gidiyorsunuz. doğal olarak cinsel yolla bulaşan hastalık testi yapıcaklar, ne yapmalarını bekliyordunuz ki? ayrıca sorabilirdiniz bunlar ne testi diye? testten önce imza alndığını vs duymadım, öyle bi uygulama olduğunu sanmıyorum.

Konu sahibi sizin söylediğiniz hastalıkları taşıyan , yıllardır onunla mücadele eden kaç bin tane insan var biliyor musunuz? Bu yazdığınız yazı asıl onları rencide ediyor. Doktor sizi otekilestirmemis ama siz o hastalığı taşıyanları otekilestirip, " hayat kadını" yaftasını yapistirmissiniz. Hayatında hiç cinsel ilişki yasamayip hiv virüsü taşıyan kaç kişi var bilginiz var mı? Ayrıca cinsel ilişki yaşaması onu bu kalıplara sokmamizi mi gerektirir? Bence siz doktoru sikayetten önce kendi zihniyetinizi şikayet edin çünkü çok kötü. Her şeye rağmen geçmiş olsun umarım bir şeyiniz yoktur. Ama azıcık empati.

Bu doktorları dövenler boşa dövmüyor var ya! Ne sanıyorlar acaba kendilerini? Insan gibi bilgilendirse ,yapman gereken tahlilleri açıklasa geberirler, ağızları yapışır. Ben kaç kere özel hastanelerde gidip paramla rezil olmusum sonu şikayetle bitmiş ...
Yazık doktorlar da bu şuursuzlara hizmet vermek zorunda kalıyor, bunca yıllık okumuşluklarıyla asıl onlar rezil oluyorlar.

Ben gereksiz alınganlık yaptığını falan düşünmüyorum, hekimler de, öğretmenler de bu ülkenin insanı. Ortalamamız nasılsa onlar da öyle, ne eksikler ne fazla. Türkiye de en büyük sorun kimsenin işini iyi yapmaması, ne yazık ki en çok hekim ve öğretmenler ile yüzyüze olduğumuz için, en çok göze batan da o.

Şiddetin bir sürü şekli vardır , fiziksel şiddet sadece bunlardan biri. Ne yazık ki, hekim olanların epey bir kısmı mesleği sevdikleri ve ya tıbbi olarak ilgi duydukları için değil, prestij ve para için bu işi tercih ediyor. Çalışma koşulları da ağır olunca iş zınavadan çıkıyor. Hekimlerin çogunun kendi anne babası, nine dedeleri köylü, derdini zor anlatan, doktor elinde önünü ilikleyen yani o kadar saygı duyan bir insanlar ama , benzer profıldeki hasta hekimlerin karşısına gelince " azarlama, hastalık hakkında bilgi vermeme, hangi testi neden istediğini söylememe" vs vs gibi saçma sapan hallere giriyorlar ( pskilojik şiddet uyguluyorlar ) Kendini birden öyle soyutluyorlar ki, sanki kendileri o toplumun parçası değil de, İngiliz kraliyet ailesinin üç kuşaktır kentli olan, üniversite okuyan, bir odası kitaplarla dolu aristokrat çocuğu !!!( ailem hekim dolu, arkadaş çevrem de öyle. Çapa tıp okuyan kuzenim " çoğunu geçirmem ben olsam , iyi eğitim almıyorlar " diyorlardı)

Bu yaz annemin rahatsızlığı ve kendimin bir hastalığı dolayısı ile epey hekimle, hemşireyle haşır neşir olduğum için, sağlık sektörünü epey biliyorum . Ciddi olarak test ister neden ister söylemez, bu belirtİler neden olabilir söylemez "x,y,z" testini yaptır! Ere yaptır da nedir bu! Hastanın giyimine ve profiline göre muamele eder. Bana " aa sizin gibi hasta profili ile karşılaşmadık "diye iltifat ederken, bir sonraki hastayı azarlar , ağzında bir bir sakızla ve balon yaparak hasta muayene eder, mesaisi saati içinde hem de!!!

Öğretmenlik hekimlik vs vs hizmet sektörüdür, öğrenci ve hasta hizmet alır, hizmeti karşılığını da öder, doğal olarak aldığı hızmet hakkında kalite istemek hakkı olduğu gibi , bedenine yapılan her işlemden haberdar olmak da hakkıdır. Bilmiyorum bizim tıp fakültelerinde etik, hasta hakları vs eğitimi var mı, ama olması lazım.

Ayrıca hekim hata yapmaz nedir, çok çalışıyorlar ne demek. Annem ben lisedeyken , hekim hatası yüzünden hayatını kaybediyordu! Biz Türkiye de değil de, ABD de yaşıyor olsaydık o zaman, o hekimin hem lisansı iptal edilirdi hem de milyon dolarlık dava açıp , yarattığı tahribatı tahsil edebilirdik ki bir daha kimsenin basına gelmesin. Makale okumayan, literatürdeki gelişmelerden haberi olmayan binlerce hekim var!

Herkes işini iyi yapacak, ama baştan ayağa hepimiz işimizi baştan savma, birbirimize sevgi ve saygı duymadan yapıyoruz, sonuçlar da ortada....

Ben gereksiz alınganlık yaptığını falan düşünmüyorum, hekimler de, öğretmenler de bu ülkenin insanı. Ortalamamız nasılsa onlar da öyle, ne eksikler ne fazla. Türkiye de en büyük sorun kimsenin işini iyi yapmaması, ne yazık ki en çok hekim ve öğretmenler ile yüzyüze olduğumuz için, en çok göze batan da o.

Şiddetin bir sürü şekli vardır , fiziksel şiddet sadece bunlardan biri. Ne yazık ki, hekim olanların epey bir kısmı mesleği sevdikleri ve ya tıbbi olarak ilgi duydukları için değil, prestij ve para için bu işi tercih ediyor. Çalışma koşulları da ağır olunca iş zınavadan çıkıyor. Hekimlerin çogunun kendi anne babası, nine dedeleri köylü, derdini zor anlatan, doktor elinde önünü ilikleyen yani o kadar saygı duyan bir insanlar ama , benzer profıldeki hasta hekimlerin karşısına gelince " azarlama, hastalık hakkında bilgi vermeme, hangi testi neden istediğini söylememe" vs vs gibi saçma sapan hallere giriyorlar ( pskilojik şiddet uyguluyorlar ) Kendini birden öyle soyutluyorlar ki, sanki kendileri o toplumun parçası değil de, İngiliz kraliyet ailesinin üç kuşaktır kentli olan, üniversite okuyan, bir odası kitaplarla dolu aristokrat çocuğu !!!( ailem hekim dolu, arkadaş çevrem de öyle. Çapa tıp okuyan kuzenim " çoğunu geçirmem ben olsam , iyi eğitim almıyorlar " diyorlardı)

Bu yaz annemin rahatsızlığı ve kendimin bir hastalığı dolayısı ile epey hekimle, hemşireyle haşır neşir olduğum için, sağlık sektörünü epey biliyorum . Ciddi olarak test ister neden ister söylemez, bu belirtİler neden olabilir söylemez "x,y,z" testini yaptır! Ere yaptır da nedir bu! Hastanın giyimine ve profiline göre muamele eder. Bana " aa sizin gibi hasta profili ile karşılaşmadık "diye iltifat ederken, bir sonraki hastayı azarlar , ağzında bir bir sakızla ve balon yaparak hasta muayene eder, mesaisi saati içinde hem de!!!

Öğretmenlik hekimlik vs vs hizmet sektörüdür, öğrenci ve hasta hizmet alır, hizmeti karşılığını da öder, doğal olarak aldığı hızmet hakkında kalite istemek hakkı olduğu gibi , bedenine yapılan her işlemden haberdar olmak da hakkıdır. Bilmiyorum bizim tıp fakültelerinde etik, hasta hakları vs eğitimi var mı, ama olması lazım.

Ayrıca hekim hata yapmaz nedir, çok çalışıyorlar ne demek. Annem ben lisedeyken , hekim hatası yüzünden hayatını kaybediyordu! Biz Türkiye de değil de, ABD de yaşıyor olsaydık o zaman, o hekimin hem lisansı iptal edilirdi hem de milyon dolarlık dava açıp , yarattığı tahribatı tahsil edebilirdik ki bir daha kimsenin basına gelmesin. Makale okumayan, literatürdeki gelişmelerden haberi olmayan binlerce hekim var!

Herkes işini iyi yapacak, ama baştan ayağa hepimiz işimizi baştan savma, birbirimize sevgi ve saygı duymadan yapıyoruz, sonuçlar da ortada....

+1000000
İnsanın kendisine yapılan tetkik ve tedavi konusunda bilgilendirilme hakkı var
Hiç bir doktorun on karış suratla hasta azarlama hakkı da yok
Okudularsa bu mesleği bilerek okudular, bu memlekette doktorların çalışma şartları gizli değil, yapamayacak olan okumasın o zaman. Şiddet konusunda ki tüm görüşlere katılıyorum, kimsenin kimseyi dövme ya da canına kast etme hakkı yok ancak şikayetlerin de değerlendirilmediği ve ya cezaların yetersiz olduğu açık, doktorlar diye başka insanlardan ayrıcalıkları yok, kimseye psikolojik şiddet uygulama hakları da yok

Ben rencide olacak bir durum göremedim. Siz alınganlaşmış olabilirsiniz.

Bu Bimer, Cimer kurumları da galiba her canı sıkılanın derdini anlatacağı bir yer midir anlamadım. Millet ayağı taşa takılsa buralara şikayet yazıyor. :) Allah esas o kurumlarda çalışanlara sabır versin. :)

Merhabalar. Yedi yıl önce ikinci evliliğimi yaptım. Altı ay sonra bikini bölgesinde bir oluşum fark ettim, ama saçma bir şekilde umursamadım. Geçenlerde bir yazı okuyunca bunun genital siğil olabileceğini düşünerek doktora gittim. Doktor kesin teşhis koyamadığı için cildiye ve Zührevi bölümüne gönderdi. Kadın, genital siğil olduğunu söyledi birkaç test yazdı. Ne testi olduğunu bilmeden gittim. Kan alınması sırasında hiç problem yaşamadığım halde, bu sefer hemşire resmen kolumun canına okudu ki testlerin hıv ve frengi testi olduğunu öğrendikten sonra korkudan olduğunu tahmin ettim bu durumun. Bana bilgi verilmeden bu testleri yaptılar. Ben yine iyi düşündüm, tedbirli davranmıştır dedim ama en son test sonuçları çıktıktan sonra tipleme yaptırmam gerekiyor mu diye birkaç kez sormama rağmen kadın net bir şekilde hayır dedi. Resmen beni yönlendirmemeyi seçti. Tatmin olmadığım için başka bir doktora gittim, acil olarak keteme gidip tip belirlemesi yapmamam gerekiyormuş. Ona göre de yol haritası belirlenecekmiş. Şimdi ben ciddi anlamda rencide oldum bilgi dahi verilmeden bu testler yapıldı, sorduğum sorulara cevap dahi verilmedi üstelik böyle hayati bir konuda yanlış yönlendirme yapıldı. Afedersiniz ama hayat kadını muamelesi gördüğümü hissettim resmen. Şimdi bu konuda ne yapabilirim yasal olarak ya da yapabileceğim bir şey var mı? Bu tarz tahlillerde onam formu filan imzalanır mı? Bilgisi olan varsa minnettar kalırım.
Siğili kriyo yapmadılar mı?
Üniversite hastanelerine veya özele git

Yani en üstteki yorumu gördükten sonra gerçekten konuya odaklanamayacağım kimse kusura bakmasın. Bir doktorun görevinin insanları iyileştirmek olduğu aşikar. Eğer bir doktorun ülkemizde neredeyse hiç olmayacak şekilde her hasta için yalnızca birkaç dakikadan daha fazla vakti varsa ve iyi bir iletişimi varsa sizi bu konuda açıkça aydınlatır, tane tane anlatır. Ancak zaten kapıda bekleyen tonlarca insan varken size 5 dk yerine 10 dk ayırırsa dışarıda izdiham çıkar. Doktorluk hataya müsade bakımından en zor mesleklerden biri. Basit bir hata birçok kötü sonuca yol açabilir. Ama ne var ki bu gerçekten memnun olsak da olmasak da doktorlar “insan”. Bu onların her türlü hatasını görmezden geleceğimiz anlamına gelmiyor elbette ama bazen acildeki doktorlar bir gecede neredeyse 500-600 hastaya bakıyorlar ve hata yapma ihtimalleri %00’1se bu insanların %10a kadar çıkabiliyor. Kimse de çıkıp madem öyle doktorluk yapmasın onlar da madem demesin çünkü doktor olmak demek bir acil nöbetinde çoğu acil bile olmayan 1 aydır geçmeyen boğaz ağrısı burun akıntısı bel ağrısı gibi şikayetlerin yüzzzlercesiyle ilgilenmek üstüne üstlük “DAYAĞI HAK ETMEK” hiç değil. Gerçekten bozo doktorlor doyoğo hokodoyo diyenler için tek ve en içten dileğim bu kadar saçma ve büyük konuştukları için o beğenmedikleri doktorların eline düşecek hale gelmemeleridir

Merhabalar. Yedi yıl önce ikinci evliliğimi yaptım. Altı ay sonra bikini bölgesinde bir oluşum fark ettim, ama saçma bir şekilde umursamadım. Geçenlerde bir yazı okuyunca bunun genital siğil olabileceğini düşünerek doktora gittim. Doktor kesin teşhis koyamadığı için cildiye ve Zührevi bölümüne gönderdi. Kadın, genital siğil olduğunu söyledi birkaç test yazdı. Ne testi olduğunu bilmeden gittim. Kan alınması sırasında hiç problem yaşamadığım halde, bu sefer hemşire resmen kolumun canına okudu ki testlerin hıv ve frengi testi olduğunu öğrendikten sonra korkudan olduğunu tahmin ettim bu durumun. Bana bilgi verilmeden bu testleri yaptılar. Ben yine iyi düşündüm, tedbirli davranmıştır dedim ama en son test sonuçları çıktıktan sonra tipleme yaptırmam gerekiyor mu diye birkaç kez sormama rağmen kadın net bir şekilde hayır dedi. Resmen beni yönlendirmemeyi seçti. Tatmin olmadığım için başka bir doktora gittim, acil olarak keteme gidip tip belirlemesi yapmamam gerekiyormuş. Ona göre de yol haritası belirlenecekmiş. Şimdi ben ciddi anlamda rencide oldum bilgi dahi verilmeden bu testler yapıldı, sorduğum sorulara cevap dahi verilmedi üstelik böyle hayati bir konuda yanlış yönlendirme yapıldı. Afedersiniz ama hayat kadını muamelesi gördüğümü hissettim resmen. Şimdi bu konuda ne yapabilirim yasal olarak ya da yapabileceğim bir şey var mı? Bu tarz tahlillerde onam formu filan imzalanır mı? Bilgisi olan varsa minnettar kalırım.
Bu ülkede şikayette etsen olmuyor arkadaş olmuyor. Anneannem doktor ihmali yüzünden kaybettik.hastanede yatıyordu doktor hanımın izini gelmiş geride hasta bırakmak istemiyormuş diğer doktora yönlendirmek istemiyormuş sen git izinden dönünce gel dedi eve çıktığımız gece fenalaşıp kaybettik.oglumun böbreğinde sıkıntı var çocuk doktoru ultrasona bakıp birşey olmaz dedi sonra bi doktor tanıdığa gösterdim bu sorun ilerlerse böbrek çürür ve alınır dedi 1seneyi geçti biz hala tedaviyle uğraşıyoruz. Malesef çoğundan bi b.k olmaz.

Bu doktorları dövenler boşa dövmüyor var ya! Ne sanıyorlar acaba kendilerini? Insan gibi bilgilendirse ,yapman gereken tahlilleri açıklasa geberirler, ağızları yapışır. Ben kaç kere özel hastanelerde gidip paramla rezil olmusum sonu şikayetle bitmiş ...
hastayı gereksiz paniğe itmek etik açısından doğru bir davranış değil, size panik ve korku yaşatmak istemeyebilir doktor ki, bu gibi testlerde çoğu hasta bende öyle bi hastalık olmaz diyip doktorun üzerine yürüyor. sağlık çalışanları bulaşıcı hastalıklar konusunda risk sınıfında 1. riskli grup, onları da anlamaya çalışın en ufak bir iğne batması olası hastalığı kapmalarına neden oluyor. Sonucunuz pozitif mi çıktı peki ? sonuç negatifse neden tiplemeye göndersin ki doktor ? bir de bu hastalığı sadece hayat kadınları taşımıyor, çoğu insan eşinden kapıyor, böyle bi gözle bakmamışlardır bu sizin hüsnü kuruntunuz bence. böyle bi test için onam formu filan gerekmiyor ayrıca. hekim uygun gördüğü takdirde isteyebilir. Hastalar artık bilinçli olmaktan çok doktorla yarışır hale geldiler, evet hatalı doktorlar da var ama hiçbirimiz hekimden çok daha bilgiye sahip değiliz.

ayrıca para veriyorsunuz diye hiçbir doktoru satın alamazsınız. paramla rezil oldum kelimesi sağlık sektörü için uygun bişey değil.

Kan tüp barkoduna baksaydınız üzerinde hiv yazmadığını görürdünüz :) hiv istense de barkodda istenen tetkikin adı yazmaz.

Barkod falan değildi ki üni zamanlarıydı yurttan verdikleri kağıdı götürmüştüm direk :D bu testler yapılacak diye annem laborotıvar hemşiresi bizim evde bu işler şöyle yürüyordu annem akşam dizisi bitince gelin kanınızı alıcam diyip iğneden geçiriyordu tüm aileyi:D bir de sağlık ocağında kayıtlı hasta değildim rica üzerine aldılar belki onla ilgili olabilir

Canım benim de başıma geldi benzer bir şey genel hrevi testleri yaptırırken hemşirenin bakışları falan değişti dudak ükmeler üstten üsstten konuşmalar falan aşırı sinir oldum ama hayat kadını muamelesi için değil gerçekten öyle olsam da profesyonelce işini yapamadığı için. Çünkü gerçekten hayat kadını olsaydım o testlerin bir anlamı olacaktı işin ucunda halk sağlığı var ki bu onun asli görevi. Her eyse ben de her yere şikayet etmeyi f alan düşünürken kadının eli kaydı kanım üzerine geldi iğne eline battı falan. Sonra bana bulacıcı hastalığın var mı diye sordu. Yaptırdığım testler de hepatitler hiv vs. Direk "valla ben de onu öğrenmeye geldim hep birlikte görücez sonuçları" diyip kocaman bir sırıtış yaptım. O iki gün uyku uyumamıştır kesin aids miyim diye onun korkusu yetmiştir
Nasil da mutlu olmus gordum sizi ilk defa hemsireyi goruo debana soylr bakti boyle bakti demeniz ne derece dogru belki kadının mizaci o. Ama kendi aciginiz oldugunu dusundugunuz icin hemsirenin bakisini kendinize oyle algiliyor olamaz misiniz. Alinganlik otesi birsry yapmış olamaz misiniz. igne batti diye sevinen bir insan aids ve hepatite yakalansa mazallah her tarafa kanli ignelerini birakir ben oldum herkes olsun diye sizde o psikolijiyi hissettim. Hemsire senden once senin sonucunu öğrenmiştir merak etme iki gunu bulmaz sikintisi aksama calisilmis olur kani dort bes saate. Bu is kazasina girer anladin mi hevesini de kursaginda birakmadim umarim :)

Nasil da mutlu olmus gordum sizi ilk defa hemsireyi goruo debana soylr bakti boyle bakti demeniz ne derece dogru belki kadının mizaci o. Ama kendi aciginiz oldugunu dusundugunuz icin hemsirenin bakisini kendinize oyle algiliyor olamaz misiniz. Alinganlik otesi birsry yapmış olamaz misiniz. igne batti diye sevinen bir insan aids ve hepatite yakalansa mazallah her tarafa kanli ignelerini birakir ben oldum herkes olsun diye sizde o psikolijiyi hissettim. Hemsire senden once senin sonucunu öğrenmiştir merak etme iki gunu bulmaz sikintisi aksama calisilmis olur kani dort bes saate. Bu is kazasina girer anladin mi hevesini de kursaginda birakmadim umarim :)

Yoo hiç kalmadı hevesim kursağımda. Ne olursa olsun o hizmet vermekle görwvli bir kamu görevlisi ve karşısındaki insana öyle davranamaz. Mizacı öyle olsa da düzeltecek. Alınganlık yapmadım ayrıca iş etiği ve profesyonellik diye bir şey var hoşuna gitmiyorsa da muhattap olmak ve ilgilenmek zorundasın. Ve hayır herkese iğne batsın psikolojisinde de değilim bilakis herkes hiv pozitif hepatit hastası olmaya adaydır birntoplumda bu hastaların bilinilirliğini ve tedavisini sağlamak toplum sağlığının en önemli misyonu olmalıyken bu hastalıklarla ilgili bir hemşirenin böyle davranması ve yaptırdığım testlere rağmen soruyu sorması aşırı bilinçsizlik olarak geldi . Zira elindeki iğneyi kendibe batırıp tüpü sıçratıp hasta mısın diye sormak . Zaten öyle miyim diye geldim dedim ben de. AyrıcA kendi açığınız derken?

Bimer var. Doktor icin de hekimler odasi. Bimer doktor avukati cirkeflerle dolu. Hekimler odası gayet ciddi istikrarlı calisiyor. Onun haricinde elinizde yonlendirme yapmadiklarina dair belge yoksa siz sikayet edince oradan yapiverirler yada sözle uyarildi ama hasta kabul etmedi derler. Bana aynisi oldu. Adam bu cocuk ölü belkide alttan bakacagim dedi. Ama 7 haftalik ustten gorunur dedim iyi o zaman cik dedi. Sikayet ettim hasta tedaviyi reddetti demisler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X