• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hristiyan erkek müslüman kadın ilişkisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yorgundemokratttt

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2025
29
5
1
27
Merhaba kızlar, fikrinize ihtiyacım var.
Bir buçuk senelik bir ilişkim vardı. Ailem çok baskıcı ve dindar; erkek arkadaşım ise Rum Ortodoks. Ben ayrı yaşıyorum ama ailemin üzerimde hâlâ ciddi bir baskısı var. Ailem, din konusunu ilişkimde kabul etmiyor ve bunu öğrendikleri anda ilişkimi bitirmem için baskı kurdular ve erkek arkadaşımı benim hayatımla tehdit ettiler.

Erkek arkadaşım da bunu biliyordu ve son aylarda ailesiyle tanışma, dini kimliğini söyleme, benim ailemin tepkisi gibi konular bizi çok yıprattı. O beni gerçekten seviyor, ilişki boyunca hiçbir sorunumuz olmadı, birlikte yaşar gibiydik, her gün beraberdik. Ama din değiştirmenin kendi ailesine ve inancına ihanet olacağını düşündüğü için Müslüman olamayacağını söylüyordu. Ben de kimse için din değiştirmesini istemezdim.

Sonunda şöyle bir noktaya geldi:
“Senin için de benim için de gelecekte daha büyük sorunlar çıkacak. Ailen seni kaybederse bir gün beni suçlayacaksın. Bir gün ayrılsak bile sana yaptığım şey çok daha ağır olacak. Seni kötü bir hayata sürüklemek istemiyorum” dedi.

Bu yüzden ilişkimizi bitirdi.
Bunu yaparken yüzüme bile bakamadı, çok kötü bir gündü. Son bir kez yüz yüze görüşüp güzel bir şekilde vedalaşalım dedim ama beni görürse dayanamayacağını, tekrar ilişkiye geri döneceğini ve hepimizin yeniden aynı çıkmaza gireceğini söyledi. O yüzden görüşmeyi de kabul etmedi.

Ayrıldıktan sonra aramızda hiçbir tartışma, ihanet, kavga yoktu. Sadece din ve aile baskısı yüzünden ayrıldık.
O bana “Bunu şimdi anlamayacaksın ama birkaç ay sonra bunun senin iyiliğin için olduğunu göreceksin” dedi.

Ben ise ne düşüneceğimi bilmiyorum.
Bir yanım onun beni sevdiğini bildiği için çok üzgün. Bir yanım da “Seviyorsan nasıl savaşmadın?” diye kırgın.
Şu an tamamen sessizim, yazmıyorum. O da yazmıyor.

Ama aklım çok karışık.
Bu adam beni gerçekten çok seviyordu.
Sadece aile baskısı yüzünden bıraktı.
Gerçekten doğru kararı mı verdi, yoksa kaçtı mı?
Birkaç ay sonra pişman olur mu?
Yoksa tamamen hayatına devam eder mi?

Ben şu an hem çok yorgun hissediyorum hem de kafamda bin tane soru var.
Bu durumu yaşamış olanlar varsa tecrübelerinizi, düşüncelerinizi duymak isterim.

Çok zor. Çok hem de. Aileni hayatından tamamen çıkarabilir misin? Sizi böyle tehdit ediyorlarsa çok da makul insanlar değiller sanırım. Ne desem bilemedim. Ferahlık diliyorum size.

Çok zor. Çok hem de. Aileni hayatından tamamen çıkarabilir misin? Sizi böyle tehdit ediyorlarsa çok da makul insanlar değiller sanırım. Ne desem bilemedim. Ferahlık diliyorum size.
Ben ailemi hayatımdan çıkarmayı göze aldım. Erkek arkadaşım bunu yapsan da rahat bırakmayacak ben babanın gözündeki öfkeyi gördüm dedi. Ben bir yola çıkmaya varım hazırım yaparım dedim. Hayır ben bu yolu böyle istemiyorum sana zarar gelme ihtimaliyle yapamam işin güzel bir kariyerin hayatın var daha fenasını yaparlarsa ben kendimi affedemem dedi

Ben şu an ailemle de konuşmuyorum. Onunla da konuşamıyorum. Tamamen yalnız ve çıkmazdayım. Böyle güzel bir ilişkiyi bulmak çok zordu. 28 yaşımda denk geldim bırakmak istemiyorum ama ne yapabilirim bilmiyorum

Bence sevgiliniz değil de siz savasmamissiniz gibi. Ailenize olan sevgi bağınızı bilmiyorum ama benim ailem beni eve kapatmakla tehdit edecek, soluğu direkt savcılıkta alır sevgilimle de yıldırım nikahı kıyarım.

Edit: pardon ailenizle görüşmeyi kesmissiniz zaten. O zaman sevgilinizin gözü korkmuş gibi duruyor.

Ben ailemi hayatımdan çıkarmayı göze aldım. Erkek arkadaşım bunu yapsan da rahat bırakmayacak ben babanın gözündeki öfkeyi gördüm dedi. Ben bir yola çıkmaya varım hazırım yaparım dedim. Hayır ben bu yolu böyle istemiyorum sana zarar gelme ihtimaliyle yapamam işin güzel bir kariyerin hayatın var daha fenasını yaparlarsa ben kendimi affedemem dedi
Sevgiliniz de çok haklı. Çok üzüldüm gerçekten umarım hakkınızda en hayırlısı olur, çok içten diliyorum bunu sizin için.

Bence sevgiliniz değil de siz savasmamissiniz gibi. Ailenize olan sevgi bağınızı bilmiyorum ama benim ailem beni eve kapatmakla tehdit edecek, soluğu direkt savcılıkta alır sevgilimle de yıldırım nikahı kıyarım.
Hayır aksine ben dedim ki beni kapatamaz kapatırsa da evime polisi gönderirsin ben ailemden şikayetçi olurum her şeye varım hazırım 30 yaşıma gelicem ve hayatımın karrını ben vermek istiyorum. Ailem bundan sonra bi 10 15 sene daha var belki ama daha benim bir ömrüm var her şeye varım dedim

Sevgiliniz de çok haklı. Çok üzüldüm gerçekten umarım hakkınızda en hayırlısı olur, çok içten diliyorum bunu sizin için.
Çok teşekkür ederim gerçekten çok zor ne yapacağımı bilmez bir halde devam etmek zorundayım. Olmuyor insanların yokluğuna elbet alışılır ama ben bu ilişkiyi keşkelerle bırakmak istemiyorum. Dualarınıza ihtiyacım var

Ben olsam asla arkada bırakmazdım böyle bir insanı inanmadığım değerler için
Zaten bırakmak istemiyorum onu. Ailem de diyor ki seni çok sevse müslüman olurdu. Bir insanın kimliğini değiştiremezsın. Ayrıca erkek arkadaşım bunu yaparım demedi bana hiçbir zaman ama babam bir gün ailesinin bunu duyma ihtimaliyle de onu tehdit etmese erkek arkadaşım laf olsun diye olabilirdi. Babam demiş ki müslüman olursan ilerde ailen duyarsa seni reddederler p zaman napıcaksıb

Sonunda şöyle bir noktaya geldi:
“Senin için de benim için de gelecekte daha büyük sorunlar çıkacak. Ailen seni kaybederse bir gün beni suçlayacaksın. Bir gün ayrılsak bile sana yaptığım şey çok daha ağır olacak. Seni kötü bir hayata sürüklemek istemiyorum” dedi.

Bu yüzden ilişkimizi bitirdi.
en dogrusunu yapmis
bence isabetli bir karar almis
dedigi gibi devam etseniz hem sen hem o cok yipranirdiniz.
Bir yanım onun beni sevdiğini bildiği için çok üzgün. Bir yanım da “Seviyorsan nasıl savaşmadın?” diye kırgın.
seviyorsa savasmaliydi diyorsun ote yandan
Ama din değiştirmenin kendi ailesine ve inancına ihanet olacağını düşündüğü için Müslüman olamayacağını söylüyordu.
size birkac kere musluman olamayacagini soylemis.
demek ki siz ne kadar kendiniz istemeseniz de cevre baskisi icin bunu teklif etmissiniz.
benim esim de ne Türk ne Müslüman.
dunyadaki tek sevdigi şey benim, guzel hayatini birakti geldi turkiyede yasamaya calisiyor ve pisman degil. ona rağmen ben bu teklifte bulunsaydim o da benden ayrilirdi.
"benim inancim bu yönde" desem belki kabul ederdi zaten kendisinin de ailesinin de bir dini yok vaftiz bile olmamis, benim icin musluman olurdu muhtemelen. Ama
Ben de kimse için din değiştirmesini istemezdim.
modunda olup "benim icin onemli degil ama ailem icin" deseydim benden sogurdu ne kadar sevse de döner giderdi.
eminim yani
sizin adam da her erdemli insanin yapmasi gerekeni yapmis
siz daha simdiden sınırlarınızi cizememissiniz, simdiden dram filminin icine düşmüş adam neden bununla bir ömür yasamak istesin ki?
siz kendinizden ve es adayinizdan emin olsaydiniz "bu benim kararim. gunahi da benim sevabi da" diyip dik durabilseydiniz o da sizden ayrilmazdi.
daha yasiniz cok genc. elbet hayatiniza yeni insanlar girer, daha daha uyumlu oldugunuz biriyle hayati birlestirirsiniz

Zaten bırakmak istemiyorum onu. Ailem de diyor ki seni çok sevse müslüman olurdu. Bir insanın kimliğini değiştiremezsın. Ayrıca erkek arkadaşım bunu yaparım demedi bana hiçbir zaman ama babam bir gün ailesinin bunu duyma ihtimaliyle de onu tehdit etmese erkek arkadaşım laf olsun diye olabilirdi. Babam demiş ki müslüman olursan ilerde ailen duyarsa seni reddederler p zaman napıcaksıb
Ya kendi kızları inanmıyor niye milletin oğlunu Müslüman yapıyorlar zorla
Saçma bir girdap

en dogrusunu yapmis
bence isabetli bir karar almis
dedigi gibi devam etseniz hem sen hem o cok yipranirdiniz.

seviyorsa savasmaliydi diyorsun ote yandan

size birkac kere musluman olamayacagini soylemis.
demek ki siz ne kadar kendiniz istemeseniz de cevre baskisi icin bunu teklif etmissiniz.
benim esim de ne Türk ne Müslüman.
dunyadaki tek sevdigi şey benim, guzel hayatini birakti geldi turkiyede yasamaya calisiyor ve pisman degil. ona rağmen ben bu teklifte bulunsaydim o da benden ayrilirdi.
"benim inancim bu yönde" desem belki kabul ederdi zaten kendisinin de ailesinin de bir dini yok vaftiz bile olmamis, benim icin musluman olurdu muhtemelen. Ama

modunda olup "benim icin onemli degil ama ailem icin" deseydim benden sogurdu ne kadar sevse de döner giderdi.
eminim yani
sizin adam da her erdemli insanin yapmasi gerekeni yapmis
siz daha simdiden sınırlarınızi cizememissiniz, simdiden dram filminin icine düşmüş adam neden bununla bir ömür yasamak istesin ki?
siz kendinizden ve es adayinizdan emin olsaydiniz "bu benim kararim. gunahi da benim sevabi da" diyip dik durabilseydiniz o da sizden ayrilmazdi.
daha yasiniz cok genc. elbet hayatiniza yeni insanlar girer, daha daha uyumlu oldugunuz biriyle hayati birlestirirsiniz
Ben hiçbir zaman müslüman olmasını teklif etmedim. Babamla yüz yüze konuşmaya gidecekti ve ona dedim ki babam sana müslüman olmanı teklif edecektir. Ben en başından beri ailem bunu kabul etmeyecek ama ben bu ilişkide ailemi silmeye varım. Seninle bir olmaya varım dedim. Aileni silerek bu yola çıkamayız kabul edecekler dedi. Etmezlerdi hep söyledim. Etmediler de. Ama onunla tek başıma yola çıkmama da izin vermedi. Ben yine ailemle görüşmüyorum. Bunları bana yaşatmalarından sonra onlarla zaten görüşemezdim. Senin ailen olmassa benim ailemi de ikna edemeyiz dedi. Yani ben her zaman sınırını çizen biri oldum. Daha napabilirim onu bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X