Ben akademik personelim bu arada, düşünün, bu sektörden para kazanmaya o kadar alışmışlar ki beni bile 2 negatif sonuçtan sonra dalga geçerek "senden haber bekliyorumm aramadınn" diyerek alaya alıyor telefonda.... Çok iyi kazanıyorlar yalnız özellikle mikrotese'den elde edilen hücreler ile tüp bebek denemesini boşuna yaptırmayın... Mikrotese hücresi gelişmiyor, ama bunlar yaparız, 5 tüpünüz var diyerek insanları soyuyorlar! Üstelik HRS'nin laboratuarı embriyo oluşturmada ve teknik anlamda çok başarısız...Sağlıklı hücresi olan kişilerden aldıkları hücrelerle bile fragmantasyonla 3. kaliteye düşürüyorlar... Buna birçok kişide şahit olduk şu 2 yıllık süreçte.. İnanın günlerdir haftalardır içimiz ağlıyor bunların paragöz ve sıfır sonuçlu (başarısız) umut taciri kişiliklerini farkettiğimden beridir midem bulanıyor... Özellikle Hacettepe hocası olup HRS ile çalışanlardan uzak durun. Açıkçası şunu belirtmeliyim ki bu sektörde bize doğru söyleyen en kaliteli hoca Prof. Dr. Mustafa Bahçeci oldu. Kim ne derse ne düşünürse düşünsün, biz kendisiyle bizzat görüşmeye gittik geçen sene ve olmayacak birşey için gereksiz umut vaadetmiyor net konuşuyor! Biz sadece doğruların söylenmesini istemiştik ama resmen "bunların durumları iyi 4 sene bunları bu hastaneye bağlar bi güzel soyarım" kötü niyetinin kurbanı olmuşuz...
Biz düşünürsek yazın izinli olduğum 2 ayda Bahçeci kliniğine gitmeyi düşünüyoruz. Bir de eşim ve ben 1,5 aylık arı sütü ile koenzim Q10 kullanmayı düşünüyoruz... Bu merkezlerin sağladığı gebeliklerin zaten birçoğu kendiliğinden olma ihtimali yüksek olanlar.... Ekstra bir beceri ve marifetleri yok.... O nedenle ben insanlarımıza özellikle bu Umut Tacirliğine (artistik laflara!!!) kanıp boşuna paralarını harcamamalarını kendilerini yıpratmamalarını öneriyorum... Esas meslek etiği ve ahlak zor durumda olan insanlara doğruyu söylemek para için gereksiz umut vermemektir,
Sizce yanılıyor muyum?