HSG Çekiminde Genel/Lokal Aneztezi

mine_85

Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2021
148
82
18
40
Hanımlar ben yakın zamanda hsg çektireceğim Ancak kararsız kaldım.
Özel bir hastaneden fiyat aldım genel anestezili ve fiyatı 3500.
Özel bir görüntüleme merkezinde ise lokal anestezili filme 1045 TL ücret verdiler.
Sizce genel anesteziye gerek var mı lokal anestezili mi çekinsem? Tecrübe edenler bilgi verirse sevinirim.

Hanımlar ben yakın zamanda hsg çektireceğim Ancak kararsız kaldım.
Özel bir hastaneden fiyat aldım genel anestezili ve fiyatı 3500.
Özel bir görüntüleme merkezinde ise lokal anestezili filme 1045 TL ücret verdiler.
Sizce genel anesteziye gerek var mı lokal anestezili mi çekinsem? Tecrübe edenler bilgi verirse sevinirim.
Canım bnde düşünüyorum çektiricem biraz araştırdım netten acı ağrı çok olmuyormuş anesteziye gerek bile yok diyorlar ... Yorumlar genel kolay diyorlar .. eğer korkmam o kadar ağrı olmayacaksa dersen gerek yok heralde yani yaptıranların yorumlarına bakarak banada fikir oluyor ... İnşallah kolay olur

Bundan yaklaşık 1 sene önce anestezisiz rahim filmi çektirdim. 0 acı, hiçbir şey hissetmedim. Ne başladığını anladım ne bittiğini, o kadar rahattı
😃 Tüplerimin açık olmasınında hiçbir şey hissetmememde etkisi olmuş olabilir. Tabi c kollu cihazlar için durum böyleymiş, diğer cihazları bilemiyorum 🤷‍♀️

Ben çok korkan biri olarak anlatayım . Doktoruma demiştim ki tercihim genel anestezi çok netim . Beni ikna etti bir kliniğe yönlendirdi . Çeken kişiye de durumu anlattım . ( Muayene sırasında bile çok kasiliyorum ) lokal anestezi uyguladı mı bilmiyorum ama bacaklarımı açmam istendi burada kastım zaten kendimi . Ama bu tamemen benle ilgili bir durum . Onun dışında dayanilmayacak bir ağrı değil kesinlikle . İlaç verirken de çok incecik bir sızı oluyor . Kaldı ki benim tupumun birinde sıkıntılar var . Akabinde kapalı ameliyat olmam onerildi. Bu durumda benim daha çok ağrım olması gerekiyormuş sanırım . Kendinizi kasmayın,gidin bir an önce olun ,bitsin.

Her kadın farklı hissediyor kesinlikle. Belki siz hiç ağrı hissetmiceksiniz belki de çok. Benim canım çok yandı ama dayanılmaz değildi. Anesteziye genel olarak karşıyım bu gibi kısa süreli ve acısı dayanılmaz olan işlemlerde. Zaten gebelik istiyorsunuz, gebelik öncesi anestezi almak ne kadar sağlıklı bilmiyorum. Çok korkuyorsanız veya ağrı eşiğiniz çok düşükse lokal anestezi olabilir. İşlemden sonra acıdan bayılan kadınlar da var az da olsa, böyle bir durum yaşamanızı istemem.

Yalnız 3500 çok ama çok fazla. Bukadar asla etmiyor bu işlem.

Herkese merhaba bi şey sormak istiyorum bende Perşembe günü rahim filmi çekinicem nasıl oluyo bilen varsa yardımcı olabilir mi birde bunun sonrasında gebelik oluşumu yüzde kaç oluyor acaba yaşayan var mı ? 🙏🏻

Bundan yaklaşık 1 sene önce anestezisiz rahim filmi çektirdim. 0 acı, hiçbir şey hissetmedim. Ne başladığını anladım ne bittiğini, o kadar rahattı
😃 Tüplerimin açık olmasınında hiçbir şey hissetmememde etkisi olmuş olabilir. Tabi c kollu cihazlar için durum böyleymiş, diğer cihazları bilemiyorum 🤷‍♀️
Bn bugün çekildim saolsun doktor beni mahvetti bilseydim böyle olacağını kesinlikle anestezi isterdim

Benim tüplerimde aÇıkmış .Ben çektiğim acıyı doktoruma bağlıyorum. Acele etti hızlı bitirmek için herhalde çok canımı yaktı yaa.

Ben çok korkan biri olarak anlatayım . Doktoruma demiştim ki tercihim genel anestezi çok netim . Beni ikna etti bir kliniğe yönlendirdi . Çeken kişiye de durumu anlattım . ( Muayene sırasında bile çok kasiliyorum ) lokal anestezi uyguladı mı bilmiyorum ama bacaklarımı açmam istendi burada kastım zaten kendimi . Ama bu tamemen benle ilgili bir durum . Onun dışında dayanilmayacak bir ağrı değil kesinlikle . İlaç verirken de çok incecik bir sızı oluyor . Kaldı ki benim tupumun birinde sıkıntılar var . Akabinde kapalı ameliyat olmam onerildi. Bu durumda benim daha çok ağrım olması gerekiyormuş sanırım . Kendinizi kasmayın,gidin bir an önce olun ,bitsin.
Yaa bn bu tür yorumlar üzerine rahatlayıp gitmiştim inanın size gelen o incecik sizi bnde inlemeye sebep oldu doktor hızlı yaptı canımı çok yaktı bnde anestezi istiyodum sonra vazgeçmiştim yorumlara da güvendim. Tabi yapcak olan arkadaşlari korkutmak istemem doktorumla alakalı olduğunu düşünüyorum. Doktoru iyi seçmek gerek

Çok şaşırdım, anestezisiz hiç bir şey hissetmemiştim.
İNaNİn dAHa İLk SEyDE BAgİRDiM SİCRaDim SONrASiNDA İNLEdİm. SıKtIM MaSAYi Cok ağrım oldu. 10 dk oldu olmadı bitti dedi. Sonrada diyor ki en çabuk bitiren doktorum heralde. Patır kütür karşındaki hastanın bı canı var. Bnce size doktor iyi denk gelmiş dikkatli yumuşak

Back
X