• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hukukçu varsa lütfen yardım

YazYagmuru1

...
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2018
623
776
103
Merhabalar, Aleyhime açılan iftira davası olabilir. Namus konusu. Olay çarpıtılmış aslında ama en kötü sonucu benim için ne olur? İkimizde devlet memuruyuz.

Not: Lütfen ciddi yorum istiyorum. Eleştiri istemiyorum.

Olay o kadar ciddiyse alın dosya suretini bir avukata gidin. Memurmuşsunuz danışma ücreti verecek durumunuz var. Burada bir iki bilgiyle alacağınız yardım sizi nasıl tatmin edecek.

Sorun ama aklı başında bir hukukçunun bu kadar bilgiyle yardımcı olacağını düşünmüyorum. Bir hukukçu olarak söylüyorum. Burada. Şu konuyu açmanızın karnım ağrıyor, doktor var mı sebebi en kötü ne olabilir demekle bir farkı yok.
E nasıl genelleme yapabiliyorsunuz? Siz öylesiniz diye herkes sizin gibi mi olacak?
Belli ki kadın panik halinde soruyu açmış ben de yine bir hukukçu olarak biraz daha detay verir misin diye soru yönelttim cevap bekliyorum.
Bize hukuk fakültesinde insana dair çeşitli durumlardan bahsetmislerdi.
Her tarz insanla karsilasabilecegimizden insanlarin bazı şeyleri dusunemeyeceginden bizim bu durumlarda yardimci olmamız gerektiğinden filan...
Kadın da belli ki düşünememis işte. Ben aklı başında bir hukukcunun git avukata sor diye kestirip atmaması gerektiğini düşünüyorum.
O konuları sizin fakültede öğretmemisler sanırım.
Bir daha genelleme yapmayın bizler adına.

Valla 10 küsür yıllık avukatım. Okulumu merak ediyorsanız da istanbul hukuk mezunuyum Meslekte birinci öğretilen kural dosyayı ayrıntılı görmeden birşey olur yada olmaz denmeyeceği idi. Burada maddi durumu olmayan bayanlara boşanma, velayet ya da nafaka konularında çok defa yardımcı oldum genel hatları ile bilgi vererek ama namusla ilgili iftira davası açıldı ne olur gibi genel geçer bir soruya, kişi çalışıyor bir geliride varsa;,dosya fotokopisini al avukata git demek buradan böyle farazi ahkam kesmekten çok daha mantıklı bana göre, Sonuçta yarın mesai saatinde tüm dosya elinde olan bir avukattan çok daha sağlıklı bilgi alabilir. Kaldı ki dosyanın iftira mı hukuki tanımlama da hakaret diye geçen ancak vatandaşların halk arasında iftira olarak değerlendirdiği bir eylem mi olduğu belli değil. Bununla ilgili ceza soruşturması mı yoksa haksız fiil nedeniyle hukuk davası olduğu belli değil, kim ne demiş ne yapmış belli değil, memur olduğunu ayrıca belirttiği için söylüyorum olayın disiplin suçu olarak görülüp idari soruşturma ya da bunun sonucunda açılan bir idari yargı boyutu var mı belli değilken bu ihtimalleri dosya önünüze gelmeden bilmenizde mümkün değilken engin hukuk bilginizle yardım edin o zaman. Burada zor durumda kalınan kadınlara o an için genel manada usulü anlatıp yardımcı olunabilir ama başına birşey gelir ya da gelmez diye ben ahkam kesemem. Buyrun siz kesin.

Son düzenleme:
E nasıl genelleme yapabiliyorsunuz? Siz öylesiniz diye herkes sizin gibi mi olacak?
Belli ki kadın panik halinde soruyu açmış ben de yine bir hukukçu olarak biraz daha detay verir misin diye soru yönelttim cevap bekliyorum.
Bize hukuk fakültesinde insana dair çeşitli durumlardan bahsetmislerdi.
Her tarz insanla karsilasabilecegimizden insanlarin bazı şeyleri dusunemeyeceginden bizim bu durumlarda yardimci olmamız gerektiğinden filan...
Kadın da belli ki düşünememis işte. Ben aklı başında bir hukukcunun git avukata sor diye kestirip atmaması gerektiğini düşünüyorum.
O konuları sizin fakültede öğretmemisler sanırım.
Bir daha genelleme yapmayın bizler adına.
E tamam sen yardımcı olabilmek için detay istemişsin, diğeri de hiçbir hukukçu bu kadar bilgiyle yardımcı olmaz demiş. Neden tepki verdin ki?
fakültede keşke bir de cümlede anlam/paragrafta anlam dersi olsaymış.

Ay iyi ki hukukçu olmamışım.
Konuya bi bakim dedim , kafam tepetaklak oldu hepsi bir duyar kasmış:)
Ülkemizde neden doğru düzgün adalet sağlanamıyor anlamış oldum :)
Ülkemizdeki adalet avukatlara kalsaydı bundan çok çok daha iyi olurdu.. Sorun siyaseti ve siatemsel bir sorun maalesef

Ay iyi ki hukukçu olmamışım.
Konuya bi bakim dedim , kafam tepetaklak oldu hepsi bir duyar kasmış:)
Ülkemizde neden doğru düzgün adalet sağlanamıyor anlamış oldum :)
Kesinlikle kendimi tatmin etme yada aman ne büyük hukukçuyum diye bir derdim yok. Hatta şu an için kızım birinci öncelik olduğundan mesleğime ara verdim. Yani maddi bir beklentim de yok bu meslekten. Bakın hukukta en az tıp gibi insanların hayatlarını çok etkileyen, içinde çok katı usul yani işleyiş hükümlerini barındıran bir kurum ve insanlar haklı bile olsalar usule uygun şekilde zamanında doğru hamleler yapmadığı taktirde çok ciddi sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Ben burada zor durumda olan bayan arkadaşlara özellikle boşanma, velayet ve nafaka davalında genel usule yönelik prosedür hakkında bilgi verilip mutlaka avukata gitmesi yönünde yönlendirme yapabilirim, hatta maddi durumu yoksa ücretsiz avukat konusunda da prosedürü anlatabilirim ;ama bana verdiği buradaki bilgilere dayanarak şöyle bir şey olur ya da olmaz diyemem. Bu beni arkadaşın dediği gibi kötü avukat yapmaz. Nasıl ki burada biri bir tarafım ağrıyor diye konu açsa, hiçbir hekim muayne edip gerekirse testler yaptırmadan teşhis koyamıyorsa bizde öyleyiz, dosyayı
ve bilgileri görmeden birşey diyemiyoruz. Ben buradaki bütün bayan arkadaşalara söylüyorum. Hukukta zamanında kanuna uygun başvurular yapılmadığı sürece ciddi hak kaybı olan durumlar çok fazla yaşanıyor, bu nedenle böyle hukuki sorunları olan insanların en azındann bir avukattan danışama hizmeti almaları, böyle forumlarda kulaktan dolma birkaç bilgi ile verilen akıldan çok daha sağlıklı , o benim hukukçuluğumu beğenmeyen arkadaşın dediği durumda forumlarda genel sorulara cevap verirken değil , kişilerle birebir yapılan görüşmelerde müvekkille empati yapma konusunda geçerli. Bu nedenle bir hukuki sorun ile karşılaştığınızda elinizde olan tüm belgelerle beraber bir avukata başvurmanız , hatta bu durum hayatınızı etkileyecek kadar önemli ise birden fazla avukatta danışıp size en mantıklı gelen avukat ile yolunuza devam etmeniz en hayırlısı.

Valla 10 küsür yıllık avukatım. Okulumu merak ediyorsanız da istanbul hukuk mezunuyum Meslekte birinci öğretilen kural dosyayı ayrıntılı görmeden birşey olur yada olmaz denmeyeceği idi. Burada maddi durumu olmayan bayanlara boşanma, velayet ya da nafaka konularında çok defa yardımcı oldum genel hatları ile bilgi vererek ama namusla ilgili iftira davası açıldı ne olur gibi genel geçer bir soruya, kişi çalışıyor bir geliride varsa;,dosya fotokopisini al avukata git demek buradan böyle farazi ahkam kesmekten çok daha mantıklı bana göre, Sonuçta yarın mesai saatinde tüm dosya elinde olan bir avukattan çok daha sağlıklı bilgi alabilir. Kaldı ki dosyanın iftira mı hukuki tanımlama da hakaret diye geçen ancak vatandaşların halk arasında iftira olarak değerlendirdiği bir eylem mi olduğu belli değil. Bununla ilgili ceza soruşturması mı yoksa haksız fiil nedeniyle hukuk davası olduğu belli değil, kim ne demiş ne yapmış belli değil, memur olduğunu ayrıca belirttiği için söylüyorum olayın disiplin suçu olarak görülüp idari soruşturma ya da bunun sonucunda açılan bir idari yargı boyutu var mı belli değilken bu ihtimalleri dosya önünüze gelmeden bilmenizde mümkün değilken engin hukuk bilginizle yardım edin o zaman. Burada zor durumda kalınan kadınlara o an için genel manada usulü anlatıp yardımcı olunabilir ama başına birşey gelir ya da gelmez diye ben ahkam kesemem. Buyrun siz kesin.
Bildiğim bütün hukuki Terimleri kullanayım da insanlar beni bilgili sansın...
Tekerrür, infaz, vareste tutulma filan onları da kullanmaya calissaydiniz.
Uzun uzun yazardım da şöyle bir baktım hayır muhakeme yeteneğiniz yok değmeyeceğine karar verdim.

E tamam sen yardımcı olabilmek için detay istemişsin, diğeri de hiçbir hukukçu bu kadar bilgiyle yardımcı olmaz demiş. Neden tepki verdin ki?
fakültede keşke bir de cümlede anlam/paragrafta anlam dersi olsaymış.
Hiçbir hukukçu bu kadar bilgiyle yardimci olmaz dememiş "aklı başında hiçbir hukukcu bu kadar bilgiyle yardimci olmaz"demiş
Fakülteye girerken çözdügüm cümlede anlam paragraf bilgisi konularını sanmıyorum ki eleştirmek senin haddine olsun.
Zira bu kadar bilgiyle kimse yardimci olamaz demekle aklı başında hiç kimse yardimci olmaz arasındaki farkı idrak edemiyorsun

Bildiğim bütün hukuki terimleri kullanayım da insanlar beni bilgili sansın...
Uzun uzun yazardım da şöyle bir baktım hayır muhakeme yeteneğiniz yok değmeyeceğine karar verdim.
Valla biliğim hukuki terimlerin yarısını buraya yazsam siz değil bir çok mesleğe yeni başlayan bir avukat bile anlamaz zira okulda medeni hukuk kürsü başkanım Hüseyin Hatemi idi , yazdığım cevapta ağır hukuki terim ya da tanım olduğunuda sanmıyorum, çünkü sadece konu sahibinin dediği durumda ilk akla gelen üç dava türünden bahsettim , bunu anlamak içinde hukuk bilmeye gerek yok zira ortalama zeka ve yetişkin olan herkes anlar diye düşünüyorum. Size cevabım aşırı hukuki geldiyse sadece size ağdalı hukuk dili görmemişsiniz diyebilirim. Dediğim gibi burada alınan yüzeysel birkaç bilgiyle kimseye başına birşey gelir ya da gelmez demeyecek kadar hukuki tecrübeye sahibim., cevabımında arkasındayım. Burada konu sahibi hukuki süreç nasıl işler nelere başvurmam gerekiyor diye bir soru sorsaydı, usul anlatılırdı. Ancak konu sahibi olayı bile anlatmadan sonucu sormuş, ben kendi müvekkillerime bile dosyayı, hakimini savcısını bilmeden alırız ya da birşey olmaz demem zira bu memlekette, yargılama devam ederken bile geçmişe ve mevcut davalarıda kapsar şekilde kanun çıkaran bir hükümet ve o günkü ruh haline göre karar veren hakim savcılar var. ( bakınız kayıp kaçak bedeli tüketici davaları) Ben sadece uyardım. Kaldı ki eğer durumu varsa, usulü anlatsam bile avukat yardımı almalarını tavsiye ederim çünkü hukuk dediğiniz olay özellikle özel hukuk ve idari hukukta sürelere bağlı. Süresini kaçırırsanız ve dilekçeniz sağlam ve doğru olmazsa bildiğiniz gibi sonra bunları değiştirmek ve düzeltmek çok zor bazı durumlarda imkansız. Cezada bile devlet şüpheli ya da sanığa avukat ile ifade verme hakkı olduğunun hatırlatılmasını zorunlu kılmış.Ayrıca dediğim gibi yok yere şahsıma saldırıyorsunuz. Madem o kadar engin ve tecrübeli bir hukukçusunuz, dosyayı görmeden şuradaki birkaç yüzeysel bilgiyle konu sahibinin belkide mesleği ile sıkıntı olabilecek bir durum hakkında birşey olur ya da olmaz diyebilirsiniz. Konu sahibide size güvenir., önüne bakar. Lütfen artık sizin üstün hukuk bilginiz ve benim hukuk bilmediğim iddiasına yönelik cevaplar yazıp durmayın. Madem derdiniz yardım etmek konu sahibine odaklanın. Sorunu şıp diye çözüp sonuca ulaşın.

Bildiğim bütün hukuki Terimleri kullanayım da insanlar beni bilgili sansın...

:)))) Valla moralim yerine geldi şu yorumu okuyunca.
Kadın iyiki bişey sormuş kk üyeleri yine işbaşında. Hemen neden buraya yazıyosun ?
Hergün kalıplaşmış cümleler

İftira değildir, hakarettir o. Tabi idari yaptırım yapılmasına veya dava açılmasına sebebiyet vermediyseniz. Memuriyetinden olmazsın.

Back
X