Hukuken evlilik erginlik sebebi,insanlar için de mi öyle?

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
merhaba kızlar
aslında biraz dert biraz sohbet olsun diye yazıyorum.neden böyle bir soru sorduğuma gelince...

ben evin en küçüğüyüm,23 yaşındayım.abim ablam var evli,çocuklu insanlar.
ailemin beni yetiştirmesinden mi desem,çevremin bana öyle hissettirmesinden mi desem ben hala kendimi küçük bir kız çocuğu olarak görüyorum.üst komşumuz var,kız benim çocukken oyunlar oynadığım bi arkadaşım.benle yaşıt yani.evli ve bi de kızı oldu:)yani o da 23 ben de 23.ama ben kendimi evlenmiş ve çocuklu olarak hayal bile edemiyorum.olmaz yanii bildiğin olmaz.

akrabalarımla bir araya geldiğimizde hep abim,ablamdan bahsedilir.benimle konuşulan konu ise 'sen napıyosunla' sınırlıdır.öööyle sessiz sessiz otururum.ne biliym akrabaları ilk kez görürsün sarılır öpersin ya bazen ben arada kaynarım öyle mesela,ya da lütfedip gel seni de öpeyimler olur...akrabalara kendini benim kadar yabancı hisseden biri varmıdır merak ediyorum.ama konuşmalara baktığımda şunun kızı evlenmiş,şunun kızını istemeye gelmişler,çocuğu olmuş vs gibi konular olunca karşıdaki insandan bir yetişkin gibi bahsediliyor.halbuki yaşça benden küçükler de var içlerinde.belki derdimi tam anlatamadım.ama siz zeki hatunlar anlatmak istediğimi anlamıştır eminim:)

benimki kaale alınmamak mı,yoksa alınganlık mı ya da gerçekten evlilik,nişanlılık insanlar için de erginlik sebebi mi fikirlerinizi almak istedim

bak canim.Sen hep kucuk kiz gibi davranmishsin hic bir konuya kendini sokmamishsin her kez de seni boyle kabul etmish. Artik buyuduyunu anlamalari icin giyiminde biraz farklilik yarat konusulan konulara katil fikirlerini soyle insnalarin senin farkina varmasina izin ver.Tabi sen kendini kenara cekersen kimse seni gormez.Evlilik ve nisanlilik ergenlik demek diyildir insan hangi yashta buna hazir hiss ederse o zaman yapmali bunu.

Valla benim evlenecegimi duyan herkes şok olmuştu, bizimkileri ariyorlardi, ya bu Bilgece Bilgece nasil evlenir, o daha küçük bilmem ne. Offf ne kadar sasirmislardi. 14 yasindaki yegenim diyordu ki ya hala daha sen cocuksun nasil evlenebilirsin? Daha 15 gibi duruyorsun. Niye evleniyorsun diyordu. Herkese büyük bir şok olmustu ki ben de 23 yasindaydim. Evime gelen akrabalarim hâlâ yanaklarimi sıkarak seviyor gerisini siz düşünün.
Onemli olan senin bazi seylere kendini hazir hissetmen...

çoklu alıntıyı nasıl yapıcağımı bilemedim.

Aida star ama benim onlarla paylaşabileceğim pek bişeyim yok açıkcası.yani onlar bana uzak ben onlara uzağım.ayda yılda bir görürüm zaten ama her gördüğümde durum bu,değişen bir şey olmuyor.

bilgece:):) benimki de öyle bişey olurdu heralde.gerçi ben evlenceğime ömrü billah inanmıyorum da,öyle bi isteğim de yok.ama dışardan böyle görülmek canımı sıkıyor artık.sanırım insanlar için de öyle.evlilik erginlik sebebi:)

Bi kere seni nasil gordulerse oyledir emin olun. Ya bi gun evde misafirlerim var kapi çaldı, engelliler için bi kadin geldi. Bana diyor ki ay sen bu evin hanimi misin? Ay masallah ne kadar cici bici küçücük bi seysin diye. Ya oyle cok da küçük degilim aslinda. Ama artik yabancilar bile küçücük saniyor beni..
Nasilsa bu iş öyle gider degistiremezsin maalesef...

iste geldiklerinde git yanlarinda otur biraz iletisim kurmaya calsih konusduklari konulara muhakkak ki senin bir fikrin vardir soyeleyecek haklisiniz yad bu konuda size katilmiyorum ben boyle dusunuyorum falan gibi. Kendini kanitla artik buyuduyunu.Amma bens enin yerinde olsam buyumem keske beni de cocuk gibi kabul etseler.

Benim Evli olduğuma Kimse İnanmıyor.., Çok Küçük Zannediyorlar Lise Öğrencisi muamelesi görüyorum.. Doktora Gittik Doktor eşimle bana Kardeşmisiniz dedi.. :)) Düşün yani.. Bende 24 yaşındayım 21 yaşında evlendim başım Göğe ermedi.. Hazır hissetmiyorsan. Takılma bu konulara.. Eğlen Gez Toz oh miss

yani bilmiyorum bu saatten sonra ne kadar iletişim kurulur onlarla ama...belki de böylesi daha iyidir haklısın.keşke büyümesem,büyümesem de herkes bana çocuk gibi davransa.artı tarafları da var eksi tarafları da.sen kaç yaşındasın

Evlenince sorumluluklardan dolayı bir miktar olgunlaşıldığı doğru. Ama bizim toplumumuzda evlilik biraz da mevki gibi görülüyor. Evlenince sanki evlilerdn oluşan bi klübe giriş kartı almış gibi oluyorsun. Saçma bence de.

Ama senin anlattıkların bunun biraz dışında gibi. Yani yok sayılmaktan, akrabalık ilişkilerinden falan bahsediyorsun. Bu biraz senin kişiliğinle alakalı olabilir. Ben de evin en küçüğüyüm. Abim ve ablalarımla aramda uçurum gibi yaş farkları var ama senin bu anlattıklarına benzer şeyler yaşamadım.

23 yaş evlilik için çok erken bence de. Hep 27'mde evlenicem derdim, aynen öyle oldu. Evlenmeden bir yıl önce 26 yaşımdayken amcamlara gittim. Amcamın o zamanlar otuzlarının ortasında olan bir oğlu var. Benimle, giyimimle orda kaldığım süre boyunca uğraştı. Ben şort giymeyi çok severim, yaz kış giyerim. Rengarenk giyinirim. Mesela kışın ortasında cart sarı bir pantolon ve çingene pembesi bir mont giyebilirim. Renkler vazgeçilmezimdir. Bu amcaoğlu habire "kız seni kim alacak böyle, hanımhanımcık giynmen lazım artık. Çocuk gibi görünüyorsun. Evlenince değişirsin zaten" gibi gibi şeyler söylüyordu. Bir kaç sene görüşme imkanımız olmadı, bu yaz tekrar bir araya geldik. Ben evliyim ve giyim tarzım hala aynı. Bu sefer eşime dedi "enişte sen buna neden müdahale etmiyorsun, evli kadın böyle mi giyinir. Biz sephora evlenince düzelir demiştik" bla bla... Eşim de "ben böyle tanıdım, böyle sevdim neden değiştirmeye çalışayım ki? Hem ömrüm boyunca çıtır bir hatunla evli olcam ben" diye verdi ağzının payını. Sonra konuştuğumuzda eşim güzel bir tespitte bulundu. Kendi eşi fazla hanım hanımcık, aslında istediği senin gibi biri olması. Biraz daha pozitif, daha hareketli biri var bilinç altında ama eşi farklı yapıda. Bu yüzden sana yansıtıyor dedi. Mantıklı geldi bana da.

Ne uzattım ha Yani şekerim evlilik bazısını değiştirir bazısını değiştirmez ya da daha az değiştirir diyelim. Mesele evliliği sınıf atlama olarak görmemek.

ben de küçük gösteriyorum.acaba ondan mı ya:)2 sene önce uzun zamandır görmediğim bi akrabamın verdiği tepki ' bu kız hiç büyümemiş!!' : ) : )boy atıcağımı falan mı düşündü nedir:)
evlilik güzel bir şeydir,ama bazı insanlara göre değildir bence.ben de onlardan biriyim.o konuda hiç aile,çevre baskısı bile olmaz üzerimde sıkıntı yok .)

Bizim toplumda boyle, haklisin. Evliysen seni daha bir adam yerine koyuyorlar. Kimse bana bisey icin danismazken, benden epey kucuk kiz kardesimin fikrini aliyorlar mesela.
Hee dert ediyor musun dersen, yok be, benim sorunlarim bana yetiyor zaten, cok da umrumda degil insanlar beni gormezden gelmis

Evlilik Güzel Ben mutluyum allahıma çok şükür.. Ama Sorunlar Sorunlar Sorunlar.. Evlendim Kocam Hariç Herkes Başımı Ağırttı..Sıkıntı Yoksa Hiç Birşeyi Kafaya Takma.. Disko disko partizane :)))

kendini küçük hissetmen harika birşey
gözlerindeki o çocuksu ışık hiç kaybolmayacak..büyümek demek kendine çemi düzen vermek değildir...
büyümek demek farklı farklı durumların karşısında gereken tavrı takınmayı bilmektir
büyüdün diye düz bir çizgide ilerleyeceksin diye bir şeyok...
gereken yerde gerektiği gibi davranmak
bunu kullanabilmek çok zevkli...
o yüzden büyüme ama kendini geliştir
bunu kullan..

ya ben biraz yazdıklarımla bağlantı kurmakta zorlandım sanırım ondan farklı şeylerden bahsediyorum gibi geldi.nedir biliyo musun örnekle açıklıym. geçen gün bi davet vardı.ablam,çocuğu,annem ben gittik.bende de hata vardır kabul ediyorum,kişilik olarak soğuk bir insanım ama insanların ablama davranması çok farklı bana davranışı gerçekten çok farklı.ben gerçekten kücük bir çocukmuşum gibi davranılıyorum.kuzenim benden 1 taş çatlasa 2 yaş büyüktür.bir oğlu var.ablamı öpücekti,ablam o ara teyzemle konuşuyo,ben merhaba dedim.kızın söylediği şey şu büyük dururken kücüğü öpüyoruz haha...allasen çok meraklıyım zaten senin beni öpmene de öperken de büyük küçük sırası mı olur anlamadım.böyle şeyleri de hiç dışa vuramam...benimle nasılsından öte sohbete girmeyenlerle ben nasıl konuşabilirim.ne konuşabilirim yani onu da aklım almıyor.off bilemedim ya da benim alınganlığımdır.
bu arada eşine de bravo,vermesi gereken cvbı vermiş ve çok doğru bir tespit

Ben de bekarken ve senin yaşlarındayken tam da senin gibi düşünürdüm, hatta benden önce evlenen kuzenlerim falan artık evlilerle, büyüklerle sohbet ederlerdi, eski gülüşmeler, eski dostluklar azalırdı. Çok üzülürdüm, soğurdum evlilerden. Bi de öyle hiç laftan laf açıp sohbet edebilen biri değilimdir, sen de öylesin sanırım. Ama bi arkadaş güzel demiş, evlilik bir statü gibi bizim toplumumuzda. Hele ki konuşkan biri değilsen kenarda kalmak normal. Fakat benim çocuklara ilgim çok olduğundan çocuk gelişimi ile ilgili birşeyler okumuşluğum vardı, ya da psikolojiyle ilgiliydim önceleri, okurdum ve tam da ciddi bir konu üzerinde ciddi tespitlerde falan bulunurdum, az konuşsam da söylediklerim ilgi odağı olurdu, dikkat çekerdi.

Şimdi evliyim, önceleri çalışıyordum gelenim gidenim olmuyordu, iş arkadaşlarımla iş yoğunluğu içinde hoş bir telaş oluyordu. Şimdi taşındık, bir süreliğine çalışmıyorum, konu-komşu çağırıyor, kış hazırlıklarından, yemek tariflerinden aman da ev işlerinden, eşlerden bitmez muhabbetleri var kadınların, ben de çok anlamasam da kendime eğlence olsun diye katılıyorum muhabbetlere... Çünkü başka konuşacağın mevzu yok ya da herkese onlar ilgi çekici geliyor. Kafa dengi bi arkadaş edinirsem gider gelirim artık. Öyle işte, yalnız hissetme kendini yani :)

Kuzenin biraz boş konuşmuş sanki. Çok kafana takma bence. Yani seninle sohbet etseler ne olur etmeseler ne olur diye düşün. Eğer arkadaş çevrende böyle bir problemin yoksa mesele yok bence. Ama arkadaşlarınlayken de varsa senin kişiliğinle ya da az biraz asosyalliğinle ilgili olabilir. Bir de bişeyden rahatsız olursa. Eğer cevabını ver. Mesela şu kuzenine ben olsam "büyükten küçüğe öpüldüğünü de ilk senden duydum. Madem öyle sen de sıranı bekle" derdim.

Yine aklıma geldi bir kuzenim var hatun kırka yakın ve bekar. Korkunç sessiz, çekingen asosyal bi hatun. Farklı şehirlerdeyiz, bayramda bir araya geldik. İlk geldiklerinde hoş geldin xx abla öpeyim dedim, kaçtı benden hatun. Ben de tatil boyunca naberden öteye gidemedim açıkçası onunla. Bu kadar ileri boyutta değilsen çok kafaya takma.

aynen boş konuşmayı sevmem ama öte yandan laf açıp sohbet edebilen bi insan da değilim.bi de kafamda bu düşünceler var ya önyargı gibi bir şey bundan sonra onlara karşı da değişeceğini sanmam.ayyy yerim statüsünü.ama yani toplum açısından baktığımızda böyle bir gerçek var evet.ya işte belki de farklı dünyalar olduğumuz için böyledir diyorum.mesela ben de siyaseti seviyorum,amcalar dayılar konuşunca kulak kabartıyorum ama benimki de o kadar abes oluyor ki:)erkek gibi hissediyorum o zaman da:)
belli bir yaştan sonra kafa dengi bulmak daha da zorlaşıyor.yalnızlık da kötü iyi yapıyosun iyi kötü bikaç komşu iyidir.ama inş kafa dengi birileriyle tanışırsın: )

yaaa ne güzel söyledin ama.ben de sonradan düşündüm ben niye böyle bişey cvp vermedim acaba diye.birisini bozmak çok da kötü bişey değil halbuki:) kuzenine çok güldüm ya o kadar asosyal ve çekingen biri değilim.konuşulursa gayet de konuşurum yani.ama soğuk olduğum doğrudur.bundan sonra cvp vericem evet evet.burda biraz eksiğim:)

Ayyyyy.cnmmm.gelben seni opiyimmm.arada kaynarmis miss misss..ayyyyyyyy...cnm.kiyamammmm.

Ben geçen sene aynen senin gibi hissediyordum kendimi..
Bütün okul arkadaşlarım üniversite eğitimi görüyorlar o yüzdenmidir bilmem hiç aklımın ucundan bile geçmezdi biz okul okuyoruz kafasındaydım taaaa kiiii dediğim gibi geçen seneye kadar..
Anam sanki gökten koca yağdı bir başladılar patır patır evlenmeye 1 sene içinde aha sadece ben ve bir kız daha bekar kaldık..
Bazıları 3 ayda paket program tanışma isteme düğün hemen yapıldı..
Bazısıda aniden yine tabi üstüne birde çocukta yaptılar ben aha böyle kaldım..
Allah mutluluklarını daim etsin.. Ama sağolsun arkadaşlarım sayesinde ''bir büyümüşüz ya la'' dedim kendi kendime

Sen sanırım kendin dahil olmuyorsun sohbetlere..
Yani ben şimdi düşününce fark ettimde beni küçük sanmasınlar diye değilde içimden geldiği için konulara kendim dahil oluyorum..
Hatta bazen direk konuyu kendim açıyorum ayy anne X in kızı büyümüş valla geçen gün facede gördüm aynı babası fln..
Tabi X benim okul arkadaşım olduğu için kızla sohbetimiz var bebek ziyaretine fln gittim hediyesini aldım vs vs..
Seninde evlenen arkadaşların varsa bebeklerden dahil olabilirsin konuyu ayy çok tatlı fln gibi..
Zaten bir süre sonra bakıyorlar bu kızın yaşıtları evlendi çocuk bile yaptı artık oklar sana döner..
Geçen seneye kadar ananem bile aman kızım okuluna bak sen derdi..
Bu sene artık okulun bitsinde evlen demeye başladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…