Hukuktan anlayanlar. Bi yardimci olur musunuz lutfen.

Aykilil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
582
419
33
35
Merhaba arkadaslar. Biraz once telefonum caldi. Hukuk burosundan arandim. Benim hattim ablamin uzerine kayitli. Telefondaki kadin ablamla gorusmek istedi. Ben hatti kendim kullandigimi soyledim. Ne oldugunu sordum. Anne adiniz ayse mi dedi. Hayir dedim. O zaman sizinle alakali degil numaranizi 188 bilinmeyen numaralardan buldum dedi.

Bu ne demek oluyor. Pesine dusmem yada endiselenmem gereken bir durum var mi.

Muhtemelen bir dava için ablanızla isim benzerliği olan birini arıyorlar. Aynı isme kayıtlı bütün numaraları tek tek arayarak.
Sizin sadece bu olayda degil, genel olarak telefonda bir yerlerden aradığını söyleyen kişilere yapacak olduğunuz, asla bilgi paylaşmamak.
Neden arıyorsun? Neden soruyorsun? Siz söyleyin, neymiş anne adım? Gibi...

Yakın zamanda, 0212 li bir numara aradı. Ama geri kalan numara havalı :) uyumlu.
Kredi kartı kullandığım bankanın şüpheli işlem birimi olduğunu söyledi.
Kredi kartımı elime aldım, ilk 6 haneyi söylüyorum doğru ise doğru diyin dediler.
Doğruydu :)
Sonra binbir laf kalabalığı. Yok internetten şüpheli işlem var,3 bin lira kadar bir alışveriş ana gerçekleştirmedik vs...
şimdi sizden kredi kartınızın devam numaralarını istiyorum ki kartı dondurayım dedi :)
Söylemedim. Ben bankaya gideyim oradan hallederim dedim. Üslup kabalaştı ve ısrara devam etti. Neyse,
Sonuç; alışveriş sliplerinde kartın ilk 6 hanesi ve adımız çıkar.
Adımızdan telefonu bulurlar.
Oradan da biz yanlışlıkla devam numarasını söylersek kart numaramızı vs...
Demem o ki bilgi paylaşmadıkça başınıza iş gelmez :)

Icra dosyasidir yuksek ihtimal borclularin numarasini 118den alip tek tek ariyorlar borcluyu bulmak icin ablanizla ayni isimde birini ariyorlar birsey yapmaniza gerek yok sizlik bir durum yok merak etmeyin 5 yil icrada calistigim icin biliyorum

Back
X