Sorun bence tekrar edip etmemesi değil, sorun affedip affetmemek de..
Bir garantisi olsa bir daha asla aldatmayacağının; İlahi bir yön mesela size garanti verse..
Eskiye dönebilecek misiniz? Gercekten tam yürek sevebilecek misiniz?
Bu soruların cevabı önemli
Evet boyle bir sey mumkun olsa zaman yaralari bir nebzede olsa saracak ve alisacagim.
Bazi seylerin telafisi zordur ama, durumu negatiften ziyade pozitife cevirmek mumkundur. Yani eskiye donebilirim, sevebilirim ve yarami kulleyebilirim.
Evliliğinize devam etmeyi seçmişsiniz ama içinizde affetmek öyle kolay olmaz sizi anlıyorum. Yalnız dikkatimi çeken bişey var, kültürel farklılıklarınızdan falan bahsetmişsiniz. Acaba eşiniz size karşı eziklik duyuyor olabilir mi? Yani insan içindekini ne kadar dile getirmese de beden diliyle ne bileyim bi bakışıyla bi davranışıyla yansıtır düşüncelerini, sanki size yetmediğini düşünüyor ve bunu ona belli ediyor gibisiniz.
Aldatmanın hiçbir şekilde haklı bir gerekçesi olamaz, yani bu yüzden sizi aldattı napsın adamcağız demeye çalışmıyorum. Demek istediğim şu ki eğer eşinizi affetmek istiyorsanız onun kendini özgüvenli eşine yetebilen bir adam gibi hissetmesini sağlamaya çalışabilirsiniz. Çünkü yazdıklarınız aldatılmış acı çeken özgüvenini kaybetmiş bir kadından çok (aksine oldukça özgüvenli duruyorsunuz) hayırsız evladı için üzülen bir kadın gibi. Bu adam sizin gözünüzden düşmüş ve kendini yükseltmesi gerekiyor, fakat o da kendini yetersiz hissettiğinden bişeyler yapacak motivasyonu yok o nedenle sizin gözünüzdeki algısı değişmiyor ve bu durum böyle kısır döngü gibi devam ediyor sanki.
Sizi anliyorum ama, ben burda sizlere anlatirken detay vermek durumundayim olayi anlamaniz icin. O bana bunu yapti diye ben neden ozguven kaybedeyim? Herkesin oldugu gibi elbette benim de hatalarim, eksik yanlarim olabilir fakat, evlilikteki sorunumuz birinci olarak onun ailesi, ikinci ise pasif olmasiydi. Ben ondan mucizeler beklemedim sadece bizi gectim kendisi icin, kendisini biraz gelistirmesini ve hayati bos yasamamasini istedim.
Cogu aldatilan kadinlar, kocasi onu aldattigi icin hatayi kendinde arar, kusursuza yakin olsa bile arar. Ben bunu yapmadim, yapmayacagim. Onun yaptigi hata yuzunden ozguvenimi kaybedemem.
Aldatan insan icin hic bir sey gerekce degildir. Esini aldatacak kadar yetersiz buluyorsada pasa pasa gider bosanir. Sirf kadin aldatildi diye, kadinin kendini eksik hissetmesini dogru bulmuyorum. Biz, bir erkek hayatimiza girdi diye ozguven kazanmadik ki, onun hatasinda bunu kaybedelim.
Esiminin ya da benim eksiklerim varsa elbet bunu bir birimize konusmaliyiz ama, ben hic bir zaman ona asagilayici konusmadim. Yaptigi, yasadigi, bana gore dogru bulmadigim seyleri ona, "Canim bu yaptigini ben dogru bulmuyorum. Bana gore su ve bu sebeplerden dolayi dogru gelmiyor. Ben bu durumdan rahatsizim ve buni duzeltmeni istiyorum. Eger bir yerde takilirsan ben sana destek olurum vs. " seklinde konustum. Ona, asla " Ya sen nasil birseysin! Bak bunu bile beceremiyorsun! Sen de bu yeti yok, sen neyi becererirsin ki vs. " tarzinda konusmadim. Yani yeterli ya da yetersiz yanlarini onu ezerek konusmadim. Karsimda ki insan esimdi dusmanim degil.
Hayat ona gore dogmak, buyumek, meslek sahibi olmak, evlenmek, evine para kazanmak, emekli olmak seklinde ve bu durum onu rahatsiz etmiyor. Ben de bos gecirdigi vakitlerde en azindan kendisi icin birseyler yapmasini isteyen, isleyen demir, isildar dusuncesinde olan birisiyim. Motiveyse, fazlasi ile motive yetisine sahip birisiyim ama, kisi istekli degilse hersey bos.
Affettiysen sürekli eskiyi deşmeyeceksin
Eşinin yerinde olsam ben düşünürdüm boşanmayı, resmen hayatını elinde tutuyorsun. Bu kadar güvensizsen devam etmemeliydin. Erkekler bizim kadar detaylı varlıklar değil, anlık arzularının peşinden gidip sonra yollarına devam ediyorlar. Bu kadar kontrolle onun beyninde olayı özelleştirirsin yapma bunu.
Yorumlarimda bahsettim aslinda su an ki yasami, eskisinden pek farkli degil. Hayatindan cikardigi tek sey internet oldu gibi bir durum var.
Eskidende sosyal ve aktif birisi degildi. Ailesinden gordugu gibi yasiyordu. Erkek calisir, eve para getirir, geriye kalan herseyi kadin yapar.
Oyle pek dost, arkadas edinmez olanida cok nadirdir. Zaten buyik olcude sorunlarimiz bu tarz seylerdi, pasif olusuydu. Arkadaslarinin (is) duzenledigi etkinliklere bile eslik ettigini hatirlamiyorum.
Cocuklarimizla yaptigim etkinliklerde bile sadece baba boslugu kismini doldurur fakat, eslik etmez ve gereksiz bulurdu.
Benim gittigim kurslar, etkinlikler, sertifikalar bile bostu ona gore "Ya calisiyorsun iste bundan sonra egitim alip ne yapacaksin, gereksiz" diyen birisiydi.
Kendi esaretini kendisi yaratiyordu zaten. Bu olanlar pekte extra olmadi onun hayatinda.
Peki hersey bi kenara.
Sana " kocani seviyomsun?" Diye sorsam.
Ne cevap verirsin?
Seviyordum ama, su an da onumde bir set var ve otesini gormeye calissam duvara carpiyorum. Ne duygularim ne de kafam net degil.