Hurafeler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

crn_21

Aslan anası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
3.603
5.565
358
36
Kızlar selam. Az önce kv ve görümce ile aramızda hurafeler üzerine bir tartisma geçti. Eşim de bende hiç bir hurafeye inanmiyoruz. Kv sürekli saçma sapan şeyler dile getiriyor en sonunda konuya görümce de dahil oldu bende herşeye inanmıyorum ama sizinki de abartı dedi. Mesela kv diyor ki çocuk ateslenince eskiler annesinin salvarini giydirirmis gözüyle görmüşmüş doğruymuş. Sarılığa sarı tulbent olayı ayrı bir olay. Nette profosor yazısı bulduk okuttum. Sarı tulbent göz yanılması bile yapar zaten etkisi yoktur anca tesadüftür diyor. Aman doktorlar çok biliyor modunda. Siz ne düşünüyorsunuz bu hurafeler hakkında. Eşimle bizi dinsiz ilan edecek yakında kaynana

Tartışamaya girmeyin ''he he'' deyin geçin bizden önceki nesillerin kafasındaki şeyleri bilimsel araştırma getirsen değiştiremezsin.

Hurafelere ek olarak gelenek görenek de hiç sevmem ben. Türk toplumu asırı gelenekçi. Ben aklıma yatmayan ve veya gönlüme hoş gelmeyen hiç bir seyi yapmam.
Aynı şey bende de var nefret ediyorum valla
Tartışamaya girmeyin ''he he'' deyin geçin bizden önceki nesillerin kafasındaki şeyleri bilimsel araştırma getirsen değiştiremezsin.
Bilimsel araştırma getiriyoruz zaten doktorlara kızıyor

ben bana böyle diyen insanlara he deyip geçiyorum, açıp tersini ispatlamaya çalışmam. zaten anne sonra yaparız diyip geçiştiriyorum. bende adaçayı üzerlik yakıyorum evde sürekli kldsfslfş onlarda benle dalga geçer yoksa

He de geç benim eski kaynana da oğlum doğunca sarı tulbent getirmişti bende onu kaldır yada ben çöpe atayım demiştim bidaha işime karismamisti

He de geç benim eski kaynana da oğlum doğunca sarı tulbent getirmişti bende onu kaldır yada ben çöpe atayım demiştim bidaha işime karismamisti
Sarı tulbent göz yanılması yaparmış diyorum hala gözümle gördüm geçirdi diyo

Herkesin hayatinda kimse karisamaz niye tartismaya girdiniz ki he diyin gecin. Benim kv de emekli ogretmen oglum sarilik oldugunda sari tulbent ortelim dedi iyi dedim o odadan cikti arkasindan kaldirdim. Bide elimden bicak alirken tukurur ki cahil degil emekli ogretmen ama aliskanlik olmus. He diyip gecmek lazim

Sarı tülbent bebeğin sarılık olmasını engeller

Özellikle bebek doğumu, evlilik gibi konulardaki hurafeler çok fazla bizim toplumda.
Ve malesef bunlar dinle bağdaştırılmış. Uymazsan günah gibi düşünüyor bazı büyükler. Geleneklerimizle dinin gereklerinin karıştırıldığı bir toplum, bu toplum.
Neyseki bu nesil böyle değil.
"he" deyip geçmek lazım. Tabi aşırıya kaçıyorlarsa en azından saygı bozmadan cevap verilebilir.

Sana dinsiz iması yaptıklarında "bunlar şaman inancı, asıl siz dinsizlik yapıyorsunuz. Bana bir tane İslami eserlerden bunları söyleyen kaynak verin, söz izin vericem çocuğa dediğinizi yapmanıza' diyin

Bu konuları cahil insanlarla tartışmakta ayrı bir cehalettir , tartışmayın hiç kendi bildiğinizi okuyun geçin...

Hurafelere dinin ne alakası varmış acaba?
Ben bu konularda hiç tartışmaya girmem açıkçası doğru bildiğimi yaparım vakti gelince, kim hangi hurafeye inanirsa inansın.

Bilakis islami bilince sahip olan birisi kesinlikle bu tarz şeylere inanmaz. Dinimizde de bu tip hurafeler, İslam a atfedildiği için son derece çirkin davranışlardır ve yasaktır. Ama maalesef hem islam öncesi Türk örf ve inançları hem de cahiliyye arabistan dönemindeki örfler islama karışmış ve inancın bir parçası olarak görülmüş.

Yapım gereği he diyip gecemiyorum inada bindiriyorum huyum kurusun ateşli çocuğa anne şalvarı benim için son nokta oldu
Ben daha önce başkasından çok değişik şey duymuştum konuşamayan çocuklara cuma saatinde babasının ayakkabinla ağzına vurulması şok olmuştum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…