Huy mu? Hastalık mı?

Eşiniz şunu net olarak anlamalı; siz onun annesini mutlu yada memnun etmek zorunda değilsiniz. Hasta bir insanın saçma beklentilerini karşılamak zorunda değilsiniz. Şunu kabul etmeli, annesi hasta. O annesini idare edebilir ama siz etmek zorunda değilsiniz.
Diğer mesajları da okudum. Eşinizin sizin ailenizle misilleme yapmaya çalışması annesinden bağımsız ayrı bir problem. Çok çirkin. Bence mücadele konunuz kesinlikle eşiniz. Çok yorucu olduğunu biliyorum ve size canı gönülden kolaylıklar diliyorum.

Eşimle dün 1 buçuk saat seviyeli bir şekilde tartıştık annesini tedavi ettiremedikleri için böyle her dediğine he he diyerek kulak asmayarak çözmeyi kendine yöntem edinmiş. Ama bu sınır bilmezlik bizim ailemize zarar veriyor neden benim annemle senin anneni sırf adalet sağlansın diye eşit durumlarla cezalandırıyoruz ki dedim (eşim annemi takipten çıkmış) yani benim masum annemle senin ruh hastası anneni nasıl aynı değerlendirebiliyoruz dedim. Annem kıskanç, takıntılı ve hasta sürekli kafasında kurup kendine düşman yaratıyor ben onun yüzünden akrabalarımla görüşmüyorum ben istemez miydim kuzenlerimle görüşüp eğlenmeyi hep annem yüzünden uzak kaldım diyor. Babamla da konuştum doktora götürelim dedim o da bıkmış istemiyor diyor. Biz böyle idare etmek zorundayız seni zorlayamam tabi ki annemi alttan almak zorunda değilsin idare etmek zorunda değilsin diyor. Ben görüşmek istemiyorum her seferinde başka bir kriz çıkıyor ben artık mücadele etmek istemiyorum dedim o da bu konuyu bu kadar hayatının merkezine koyma canını sıkma dedi. Ben artık annemin engellemelerini de hakaretlerini de sineye çekiyorum elimden başka bir şey gelmiyor diyor. Sen kabullen ama ben kabullenemiyorum dedim. Bakalım hangi noktada eşim annesine dur diyebilecek hiç umudum yok ama isteğim bu yönde. Siz hangi olayı yaşadınız da eşiniz annesine dur diyebildi?

Benzer saçma takıntılar, akla hayale gelmeyecek konulardan bana sarmaları vardı kv min. Ama benim yüzüme bir gün olsun, bir kez bir şey demedi yada diyemedi bilemiyorum. Bu nedenle hep eşimi yedi bitirdi. Bir noktadan sonra eşim alttan alamaz oldu ve telefonda birbirlerine girdiler. O noktadan sonra da eşime sardı, hayırsız evlat diye. Eşim adil bir insandir olabildiğince ve beni korumaya calisti. Ama bizde kv yi manipüle eden narsist bir kp de var. O, etrafında insan istemez. Gitmeyelim diye eşime mesaj yazardı. Annen depresif bu hafta gelmeyin vb. Yada annen uyuyor siz bu hafta pas geçin vs. Eğer gidersekte suratimiza bakmıyor, nasılsın diyince cevap vermiyordu. Kapıdan çıkarken daha ayakkabilarimizi giyerken pat diye kapıyı çarpıp kapatiyordu. Sözünü dinleyip gitmeyince de kv "vay efendim kv lere koşa koşa gidiyorsun, karın istemediği için buraya gelmiyorsun. Sen benim anneme gitmezsen ben de sizinkilere gitmeyeceğim diyemiyorsun. Seni parmağında oynatıyor" vs.:) kp in attığı mesajları söylesek birbirilerine girecekler boşanmaya kalkacaklar diye onu da söyleyemiyorduk. Gerçi ben geçen sene hepsini açık açık söyledim. Kp e saydırdı gıyabında. Ama sonra bir de ne göreyim eşime mesaj atmış. "Karın bana çok laf çarptı, yutmuş gibi yaptım ama yemedim. Hesabını sonra soracagim" diye:)
Yani uzun lafın kısası şimdi düşününce ben ne yaşamışım nasıl akıl sagligimi korumusum diyorum.

Ay inanmıyorum aynılar ya kayınpederlerimiz de aynı cümleler aynı şok içinde okuyorum. Kız kardeşim sen akıl sağlığını çok iyi korumuşsun ben nasıl koruyacağım hiç bilmiyorum bizimki şimdiden başladı sen bayramda annemlere gelmezsen ben de sizinkilere gelemem demeye , haftaya mesela annemler gelecek babannem çok görmek istemiş yeni evimi onu getirecekler onda bile ben izin alıp gitsem kriz döneminde sizinkilerle görüşmek istemiyorum diyor sanki krizi çıkaran benim annem yarın bir gün annesi ben o eve giremiyorsam onlar da giremez diyecek ve eşim pişkin pişkin bunu tasdikleyecek

Ya görüşmuyorsa görüşmesin. O yaptığınız konuşmada seni pispislamis en ufak olayda yine anneci olacak. Sen hayatını onlara göre yaşama kudursunlar

Öyle derse yallah ananın yanına dersin

Ya görüşmuyorsa görüşmesin. O yaptığınız konuşmada seni pispislamis en ufak olayda yine anneci olacak. Sen hayatını onlara göre yaşama kudursunlar

Öyle derse yallah ananın yanına dersin
Şeytan diyor tası tarağı topla çocuğunla birlikte evi terket telefonları da açma delirsin diyor

Kız kardeşim hitabiniz içimi isitti. Sevgiyle kucakliyorum sizi16 sene çektim bunları. Akıl sagligimi ne kadar koruyabildim bilemiyorum :) bir ara sabah uyanır uyanmaz, kahvalti hazirlarken kafamın içinde onlarla kavga ediyordum. Kendi kendime konuşur olmustum.Benim toparlanmaya başlamam eşimin de aynı ithamlara maruz kalıp benimle aynı tarafta olduğunu anlamasiyla oldu.
Şimdi geriye narsist kp kaldı. Kv'den daha beter. Tam bir tiyatrocu. Acılı eş rolüne kaptırdı kendi ama nasıl oynuyor görseniz. Bilmesek biz de inanicaz. Tam bir menfaat adamı, duygusuz. Neyse konuyu dagitmayayim. Sizin ozelinizde eşinizin yaklaşımı kabul edilemez ve bence çok çirkin. Yaptığı sizi zorbalamak. Şantajla annesinin dediklerini yaptırmaya zorluyor sizi. Sürdürmek istediğiniz bir evlilik varken rest çekmek çok zor biliyorum ama tek taraflı fedakarlıkla bir ilişki iyi gidiyorsa ortada iyi giden bir ilişki yoktur aslında. Eşinizin sizi kaybetme korkusu yok belli ki. Siz bu benim hayatım ve böyle sürdürmek istemiyorum diyip kendine ve hayatınıza sahip çıkmadığınız müddetçe eşiniz santajin dozunu arttıracaktır. Sınırlarınızı koruyun. Aşmasına izin vermeyin. Aileniz geldiğinde izin alıp kaçmayı planliyorsa net ve kararlı bir şekilde bir daha eve gelmemesini söyleyin bence. Bu şekilde yaparak sizi kaybedeceğini bildiği halde devam ederse de yillarinizi ve sağlığınızı kaybetmenize gerek yok derim. Bırakın anne evine dönsün.

Yani bu adam ben hep alttan alırken beni seviyordu sayıyordu ilk krizde beni ve ailemi resmen yoksaydı öyle büyük bir hayal kırıklığı ki benim için bu. Annesi tarafından yönetiliyor diye düşünüyordum ama sanırım karakteri bu eşimin beni en çok üzen de bu oldu zaten. Bir de diyor ki bu çocuğun suçu ne biz niye bayramlarımızı ayrı ayrı geçireceğiz diyor onun sorumlusu da malesef ben değilim annen dedim hala farkında değil. Şöyle biri alsa silkelese bu adamı ilahi bir güç lazım bana

Hala sizi manipule etmeye çalışıyor. Malesef iki hasta ebeveyn tarafından yetiştirilmiş ve bu karakter gelişimini belirlemiş. Ama yaptığı her şeyden önce haksızlık. Durumdan hiç haberi olmayan ve konuya dahli bulunmayan babaanenize ayıp. Hiç utanmıyor mu acaba diye bir sorun. Sizi bu şekilde cezalandırıyor belli ki. Yani ya annemin dedikleri olur yada bedelini ödersin.

Aynen böyle düşünüyor ve bu adam üst düzey bir yönetici daha annesi tarafından yönetilen bir adam koca bir ekip yönetiyor. Ne yapacağım hiç bilmiyorum yarın bir gün annemler bu eve giremiyorsa sizinkiler de giremez diyecek mesela asla kendi ailesinin hatalarını onlar yüzünden bu duruma geldiğimizi görmeyecek

Ben de ongorunuze katiliyorum. Aynen dediğiniz gibi şantaj yapacaktir.
Bence onun ne yaptığından çok sizin ne yapacağınız bu durumun yaşanıp yaşanmayacağını belirleyecek.

Ben de ongorunuze katiliyorum. Aynen dediğiniz gibi şantaj yapacaktir.
Bence onun ne yaptığından çok sizin ne yapacağınız bu durumun yaşanıp yaşanmayacağını belirleyecek.
İlk bayramda kızımı alıp aileme gidicem o tarafı da aramayacağım bile o da gitsin annesinin dizinin dibinde otursun bayramda bakalım ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…