• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Huy mu? Hastalık mı?

-Tetikleyici/Uyaran; Yakın olduğu kişilerin hayatları

- Tetiklenmek için kullandığı araçlar; Facebook, İnstagram, WhatsApp, Sohbet etmek

- Tatmin Olduğu Davranış; Küsmek, Kinayeli paylaşım yapmak, Mesaj atmak, Engellemek

Bence döngüyü kırmak için şu aşamalar etkili olabilir;

1- Kayınvalide bu saaten sonra ilk küsüp engellediğinde siz ve anneniz/ babanız whatsaap dahil heryerden engelleme yapmalısınız

2- Eşiniz ile barışmak istediği yönünde haber yollarsa özür dilerse kabul edeceğinizi / kabul ederseniz bile o engelin asla kalkmayacağını kuralınızı belirtmelisiniz (çünkü sosyal takip onun atak geçirmesine sebep oluyor)

3- Muhtemelen hastane durumu çıkartarak barışıklık yaratacaktır hiçbir zaman internette resminizi göremeyecek kuralını o zaman dahi aşmamalısınız

4- Baktınız özür dilediği halde torunun anlattığı şeylerle krizler yaşamaya devam ederse;
- Onları eve almadan sadece çekirdek aile olarak siz onlara giderek hafta sonu yiyip için

-Yine gerginlik çıkartmaya devam ederse;
-Oğlu hafta sonu torununu yalnız başına sevdirmeye götürsün
- Gelinini ve gelininin evini bir daha hiç görmeyerek (kendini gerçekleştirememenin ve içinde kalan eksikliklerini doğru şekilde çözmeyişinin ) bedelini bir ömür ödesin.
👏👏👏

Çözüm basit duygularını yönetmekte zorlanıyorsa bunun için profesyonel destek alacak. Ben alttan alsam düzelecek sanki bu krizden diğerine geçeceğiz hep birlikte olan bana olacak. İzin vermiyorum. Kendime saygımı yitirmek istemiyorum daha fazla alttan alarak.
Yani zaten almışsınız bunca zaman ve bir işe yaramamış.
Kendinizi düşünün sadece.
Torununu çok seven önemseyen insan bunca zaman doğum gününe gelirdi zaten hiç ajitasyon yapmasın oğluna.

Torununu çok seven önemseyen insan bunca zaman doğum gününe gelirdi zaten hiç ajitasyon yapmasın oğluna.
Ben onun oğlunun mantık dışı varsayımından ötürü ailemi doğum gününe çağıramadım ve çağıramadığım için gidip orda kutladım. O kadın diyormuş ki biz de ilk iki sene gelmedik neden burda kutlanmadı özenilmedi diyormuş. İlk iki sene davet ettiğim halde paranıza kıyıp gelemediniz bir de ayağınıza mı gelecektim kutlamak için aynı şey mi bu . Ben anlamam buraya da gelinecek kutlanacak diyormuş bu sabah. Gel de çıldırma zaten siz buraya gelin diye ben annemlerde kutlama yaptım hala gelmemek için direnip bizi oraya çağırıyor kafaya bak.

Bir de konu dışı ama kızıma aldığı doğum günü hediyeleri o kadar özensiz ve kötü ki söyleyecek söz bulamıyorum. İlk doğum gününde annemler çeyrek verdiler künye yaptırmam için bunlar sadece bir sweatshirt almışlar çocuğa. Paketi açtım sweatshirt çıktı içinden paketin içine bakım alt aradım altı yoktu takım değil dümdüz sweatshirt

Ne yaptınız hanım efendi yarın gidecek misiniz?dik durun şimdi olacaklar ilerideki rahatlığınız olacak

Ne yaptınız hanım efendi yarın gidecek misiniz?dik durun şimdi olacaklar ilerideki rahatlığınız olacak
Eşim hiç lafını etmiyor en son gitmeyeceğim dedim bu sabah 6 da mesaj sesiyle uyandım eşim de uyuyordu 4-5 mesaj geldi sabah göz ucuyla baktım annesinden ama açıp okumadım sormadım da o da bana bir şey söylemedi. Eşim bana olabildiğince iyi davranıyor ama yine de alttan almayacağım 🤭

Ben onun oğlunun mantık dışı varsayımından ötürü ailemi doğum gününe çağıramadım ve çağıramadığım için gidip orda kutladım. O kadın diyormuş ki biz de ilk iki sene gelmedik neden burda kutlanmadı özenilmedi diyormuş. İlk iki sene davet ettiğim halde paranıza kıyıp gelemediniz bir de ayağınıza mı gelecektim kutlamak için aynı şey mi bu . Ben anlamam buraya da gelinecek kutlanacak diyormuş bu sabah. Gel de çıldırma zaten siz buraya gelin diye ben annemlerde kutlama yaptım hala gelmemek için direnip bizi oraya çağırıyor kafaya bak.
Yani bu tavırlar hasta insan tavırları değil ya dümdüz kötü kaynana tavırları bunlar.
Bunca sene iyi sığınmış hastalığının altına.
Hiç okumayın siniriniz bozulmasın canım öyle istedi deyip geçin böylesine açıklama yapmak bile yersiz.

Yani bu tavırlar hasta insan tavırları değil ya dümdüz kötü kaynana tavırları bunlar.
Bunca sene iyi sığınmış hastalığının altına.
Hiç okumayın siniriniz bozulmasın canım öyle istedi deyip geçin böylesine açıklama yapmak bile yersiz.
Bir de diyormuş ki beni takip etmiyorsa bizim akrabaları da çıkarsın torunumu ben göremiyorsam onlar da göremez falan diyormuş ya bir insan hasta olsa zaten benim kimi takip ettiğimi hatırlamaz bile ben hatırlamıyorum inanın kimi takip ediyorum etmiyorum hepsinin canı cehenneme diycem en son

Bir de diyormuş ki beni takip etmiyorsa bizim akrabaları da çıkarsın torunumu ben göremiyorsam onlar da göremez falan diyormuş ya bir insan hasta olsa zaten benim kimi takip ettiğimi hatırlamaz bile ben hatırlamıyorum inanın kimi takip ediyorum etmiyorum hepsinin canı cehenneme diycem en son
Bu lafları sana kocan mi taşıyor? Eğer oysa çok salak bir adam bu ya kusura bakma. Sana laf getirmesinler umurumda değil de dinleme.

Bu lafları sana kocan mi taşıyor? Eğer oysa çok salak bir adam bu ya kusura bakma. Sana laf getirmesinler umurumda değil de dinleme.
Benimle sorunu olan beni arasın böyle senden direktif göndermesin dedim umrumda değil gerçekten çıkmadım da kimseyi takipten kaldıramıyorsa sosyal medya kullanmasın oh ne güzel hem ilaç kullanmayacak hem terapi almayacak hem de sosyal medyadan kontrol edecek biz de koyun gibi onun dediklerini yapacağız

İşte giderseniz onun dediği olmuş olacak kazanacak kendince. O nedenle gitmeniz çok onemli

Selamlar herkese ben çaresiz kalıp üçüncü kişilerin görüşlerini almak için bu başlığı açıyorum. Eşimin annesi manik depresif hastası ve ilaçların depresyonu tetiklediğini öne sürerek ilaç kullanmayı reddediyor. Dönem dönem mantığımızın almadığı konularda bize küsüyor sosyal medyadan engelliyor vs. Son dönemlerde benim ailemi kıskanmaya başladı yani çocuğumun onlarla vakit geçirmesini istemiyor ne zaman aileme gitsem beni sosyal medyadan engelliyor eşime tavırlı davranıyor. Ama onlara gidince bambaşka birine dönüşüyor, keyifleniyor sanki beni engelleyen o değilmiş gibi davranıyor. Her yıl çocuğumun doğum gününe iki tarafı da çağırıyorum sadece bizimkiler geliyor onlar gelmiyor. Eşim bu seneki doğum günü için “Bu sefer bizimkiler gelmek istiyor.” dedi. Ben de “Nasıl yani bizimkileri çağırmayacak mıyız?” dedim. Eşim “Yani annemi az çok biliyorsun, hastalanır kafaya takar.” dedi. Ben de onların direkt böyle bir talebi var ve eşim bana anlatmıyor diye düşündüm. Ben de bu sebeple annemleri de kırmamak adına gidip annemlerde ayrı bir doğum günü kutlaması yaptım. Asıl doğum gününe de kayınvalidemleri davet ettim. Annemleri de durumdan haberdar etmemek için böyle bir yöntem buldum. Ama kayınvalidem annemlerdeki doğum günü kutlamamızı öğrenince eşime tavır alıp alıp “Madem onlarla kutlayacaktınız gününde kutlasaydınız. Bize gerek yok artık kutlamışsınız zaten.” diyerek çıkışmış. Ben de neden böyle bir şey yaptığımı iki tarafı da üzmek istemediğimi vs anlattım sadece anladım deyip nokta koyarak bana cevap verdi. Eşime “Hayat beni yordu travmalarım var elimde değil kafaya takıyorum” tarzında mesaj atıp iletişimi kesti. Doğum gününe de gelmeyeceklermiş. Yani anlamaya çalıştığım nokta şu: Bu hastalık mı, huy mu? İlaçlarını kullansa böyle şeylere takılmaya devam edecek mi? Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşimi de üzmek kırmak istemiyorum ama ben ilaç kullanmayı reddeden bir hastayı idare etmek zorunda olmadığımı düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ya saçmalamayın kaynanam istiyor diye neden ben ayrı ayrı yapayım.
Çok meraklıysa torununa evinde kendi doğum günü yapar.
Zaten farkındaysanız taviz verdikçe tavizi doğurmuş.
İster gelsinn ister gelmesin
eşimde kusura bakmasın
oda kendi ailesiyle onun sorunu benim değil. Dimi ama

Eşinizde de hata var anne ne saçmalıyosun artık kes deyip konuşturmayacak.
Hem konuşturuyor hem de lafları size taşıyor akıllı bir adam çok farklı davranır karısını uzak tutardı bu kaostan.

Eşinizde de hata var anne ne saçmalıyosun artık kes deyip konuşturmayacak.
Hem konuşturuyor hem de lafları size taşıyor akıllı bir adam çok farklı davranır karısını uzak tutardı bu kaostan.
Ah ah gerçekten öyle eşim aradı sabahki mesajları anlattı gelmenize gerek yok demiş annesi sağolsun Allah razı olsun sanki gidecektim 🤦🏻‍♀️ bir de diyo ki eşim gitme kozumu kullandım o istemedi diyor ne kadar safsın kadın gel diyor gidiyorsun gelme diyor gitmiyorsun bu koz mu dedim. Hala anlamıyorsun eşit şartlarda değilsiniz kadın hasta diyor o zaman ben de delireyim de eşit kulvarda yarışalım dedim

Ah ah gerçekten öyle eşim aradı sabahki mesajları anlattı gelmenize gerek yok demiş annesi sağolsun Allah razı olsun sanki gidecektim 🤦🏻‍♀️ bir de diyo ki eşim gitme kozumu kullandım o istemedi diyor ne kadar safsın kadın gel diyor gidiyorsun gelme diyor gitmiyorsun bu koz mu dedim. Hala anlamıyorsun eşit şartlarda değilsiniz kadın hasta diyor o zaman ben de delireyim de eşit kulvarda yarışalım dedim
Sana mesaj okuma laf taşıma işini bıraksın kendisi versin cevabını. Tedavisini olsun diyorsun eşit şartlarda değilsiniz diyor önceki mesajımda da yazdım adam anasını önde tutuyor çocuğundan bile

Sana mesaj okuma laf taşıma işini bıraksın kendisi versin cevabını. Tedavisini olsun diyorsun eşit şartlarda değilsiniz diyor önceki mesajımda da yazdım adam anasını önde tutuyor çocuğundan bile
bana diyor ki takipten çıkmanın sebebini anlat senden duysun hallolsun diyor benim kimseye açıklama yapma zorunluluğum yok git anana da söyle hilal size kırılmış ailesine saygısızlık yapmışsınız de dedim ulaşmak isterse o ulaşsın böyle laf taşımaktan kurtulursun sen de dedim

bana diyor ki takipten çıkmanın sebebini anlat senden duysun hallolsun diyor benim kimseye açıklama yapma zorunluluğum yok git anana da söyle hilal size kırılmış ailesine saygısızlık yapmışsınız de dedim ulaşmak isterse o ulaşsın böyle laf taşımaktan kurtulursun sen de dedim
Eşiniz onu demez ona. Size naklen yayın yapıp talimat veriyor ama annesine bunları aktarmaz. Bence de annesini önde tutuyor. Saçmalık cidden

Eşiniz onu demez ona. Size naklen yayın yapıp talimat veriyor ama annesine bunları aktarmaz. Bence de annesini önde tutuyor. Saçmalık cidden
Tamam mesaj atma ama bari akrabaları engelle diyor sizin akrabalarınızın topunu …. dedim. En son beni yollayacaklar Bakırköy’e ana oğul takılacaklar 😂

Asıl bombayı anlatmadım eşim annesi onun üzerinden bana laf göndermesin diye gitmiş annesine biz de küstük konuşmuyoruz demiş yemin ederim g.rizekalı bu adam ya.

Back
X