• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Huy mu? Hastalık mı?

Onu da şöyle düşünmüştüm aslında onun mesleki olarak sıkıntı yaşamaması için kendim terapiye gidip onu da yanımda götürecektim ama niye ben kendimi yakayım ki bu adam yarın bir gün işler çirkinleştiğinde bunu bile benim aleyhime kullanabilir. Bunları bile düşünmek istemezdim ama düşündürtüyorlar.
Tabiki yapmayın. Ama oğul sizi psikolojisi bozuk uyumsuz görüyor zaten. Onlara göre onlar mükemmel . Annesinin bu durumunu eşiniz besliyor. Bu konulara girmeden devam edin bakalım eşiniz ne yapacak. Annesi ile ilgili sadece size laf getirmesine müsade etmeyin bu konuyu kapatalım deyip gerekirse başka odaya gidin. Çünkü konuyu açıp orada. Sizi manipüle etmeye ailenizle vs tehdit etmeye başlayacak belli. Bu şekilde gözlemleyin bakalım

Tabiki yapmayın. Ama oğul sizi psikolojisi bozuk uyumsuz görüyor zaten. Onlara göre onlar mükemmel . Annesinin bu durumunu eşiniz besliyor. Bu konulara girmeden devam edin bakalım eşiniz ne yapacak. Annesi ile ilgili sadece size laf getirmesine müsade etmeyin bu konuyu kapatalım deyip gerekirse başka odaya gidin. Çünkü konuyu açıp orada. Sizi manipüle etmeye ailenizle vs tehdit etmeye başlayacak belli. Bu şekilde gözlemleyin bakalım
Şuan öyle yapıyorum hiç konusunu açmamaya çalışıyorum o da bir şey demiyor ilk bayramda kaos çıkacak ama hissediyorum

Şuan öyle yapıyorum hiç konusunu açmamaya çalışıyorum o da bir şey demiyor ilk bayramda kaos çıkacak ama hissediyorum
Tabi, şimdiden e bayramda da gitmek istemezsen diye başlamış zaten. Gitmeyin kudursunlar. Kadın kurduğum küçük duny ayikildi yazmış ya, yalandan Dünya kurmuş tabiki yıkılır. Bir de hiç sevmem öyle yasinbuyuk insan yaş dramatize vs sankinliselinergen de flört ediyor onlar nasıl saçma mesajlar öyle karşılıklı. Anne oğul değil de liseli flortleri sanki birbirlerinin

Tabi, şimdiden e bayramda da gitmek istemezsen diye başlamış zaten. Gitmeyin kudursunlar. Kadın kurduğum küçük duny ayikildi yazmış ya, yalandan Dünya kurmuş tabiki yıkılır. Bir de hiç sevmem öyle yasinbuyuk insan yaş dramatize vs sankinliselinergen de flört ediyor onlar nasıl saçma mesajlar öyle karşılıklı. Anne oğul değil de liseli flortleri sanki birbirlerinin
Ay evet ya kurduğum küçük dünyam yıkıldı demek ne güzel herkesi etrafımda oynatıyordum demek bence 🤦🏻‍♀️

Ben olsam eşime mesafeli olurdum, duygusal olarak uzaklaştığımı hissettirirdim. Çünkü eşin olayların elebaşı. O taviz ve fırsat veriyor annesine. Eşinle tartışma gereği bile görme.
Ben de duygusal olarak uzaklaşırsam anasına daha çok yakınlaşır diye düşündüm malum sanki bahane arıyor gibi

Ben de duygusal olarak uzaklaşırsam anasına daha çok yakınlaşır diye düşündüm malum sanki bahane arıyor gibi
Siz şuanda olayı üzerinden attınız dahil olmadan hayatınıza keyfinize bakın. Kesinlikle konuyu açtırmayın. Bayramda gitme vs muhabbeti olursa ben gitmem gelene de kapım açık deyin. Hem ılımlı hem mesafeli bir yol çizmiş olursunuz. Eşinizle polemiğe girmeden keyfinize bakın.

Siz şuanda olayı üzerinden attınız dahil olmadan hayatınıza keyfinize bakın. Kesinlikle konuyu açtırmayın. Bayramda gitme vs muhabbeti olursa ben gitmem gelene de kapım açık deyin. Hem ılımlı hem mesafeli bir yol çizmiş olursunuz. Eşinizle polemiğe girmeden keyfinize bakın.
Kesinlikle böyle yapacağım ben gidecem derse güle güle derim ben de annemlere giderim

Selamlar herkese ben çaresiz kalıp üçüncü kişilerin görüşlerini almak için bu başlığı açıyorum. Eşimin annesi manik depresif hastası ve ilaçların depresyonu tetiklediğini öne sürerek ilaç kullanmayı reddediyor. Dönem dönem mantığımızın almadığı konularda bize küsüyor sosyal medyadan engelliyor vs. Son dönemlerde benim ailemi kıskanmaya başladı yani çocuğumun onlarla vakit geçirmesini istemiyor ne zaman aileme gitsem beni sosyal medyadan engelliyor eşime tavırlı davranıyor. Ama onlara gidince bambaşka birine dönüşüyor, keyifleniyor sanki beni engelleyen o değilmiş gibi davranıyor. Her yıl çocuğumun doğum gününe iki tarafı da çağırıyorum sadece bizimkiler geliyor onlar gelmiyor. Eşim bu seneki doğum günü için “Bu sefer bizimkiler gelmek istiyor.” dedi. Ben de “Nasıl yani bizimkileri çağırmayacak mıyız?” dedim. Eşim “Yani annemi az çok biliyorsun, hastalanır kafaya takar.” dedi. Ben de onların direkt böyle bir talebi var ve eşim bana anlatmıyor diye düşündüm. Ben de bu sebeple annemleri de kırmamak adına gidip annemlerde ayrı bir doğum günü kutlaması yaptım. Asıl doğum gününe de kayınvalidemleri davet ettim. Annemleri de durumdan haberdar etmemek için böyle bir yöntem buldum. Ama kayınvalidem annemlerdeki doğum günü kutlamamızı öğrenince eşime tavır alıp alıp “Madem onlarla kutlayacaktınız gününde kutlasaydınız. Bize gerek yok artık kutlamışsınız zaten.” diyerek çıkışmış. Ben de neden böyle bir şey yaptığımı iki tarafı da üzmek istemediğimi vs anlattım sadece anladım deyip nokta koyarak bana cevap verdi. Eşime “Hayat beni yordu travmalarım var elimde değil kafaya takıyorum” tarzında mesaj atıp iletişimi kesti. Doğum gününe de gelmeyeceklermiş. Yani anlamaya çalıştığım nokta şu: Bu hastalık mı, huy mu? İlaçlarını kullansa böyle şeylere takılmaya devam edecek mi? Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşimi de üzmek kırmak istemiyorum ama ben ilaç kullanmayı reddeden bir hastayı idare etmek zorunda olmadığımı düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Hastalık. Ciddi ciddi ilaçlarını düzenli kullanacak. Kendi kabul etmez zorla içirecekler.

Hastalık. Ciddi ciddi ilaçlarını düzenli kullanacak. Kendi kabul etmez zorla içirecekler.
Yanındakiler ne olursa olsun suyuna gitmeye o kadar alıştırmışlar ki zorla ilaç bile içirmeye çalışmazlar 🤦🏻‍♀️ kocama kılıbıksın karını dizginleyemiyorsun diye azarlamasının akabinde kocam tarafından annem sen üzülme biz hep senin yanındayız gibi mesajlar alıyor niye tedavi olmaya çalışsın ki herkesi parmağında oynatıyor

Back
X