- 30 Mart 2011
- 405
- 958
- 228
- 36
- Konu Sahibi Latinachica
-
Isin asli etrafimda zaten cok fazla insan yok. Akillancak cok olay yasadim belki de dostum dedigim insanlari kaybettim. Ama hala huysuzum. Huysuz huysuzlugundan vazgecmiyor saka bi yana valla nasil ilimli bi insan olunur cok merak ediyorumBuna rahat batması diyoruz:)
Bigün etrafında kimse kalmayınca o zaman olgunlaşmaya başlarsın. Önce kendi yüzünden iyi bi darbe yemen gerek ki akıllanasın. Yoksa 10 gün kendini zorlayıp sonra eski haline dönersin.
oncelikle durumun farkında olmanız güzel. bu sekilde devam etmek istemiyorsanız bu davranislarin altında yatan psikolojik etkenleri bulmanız gerekiyor, size istemediğiniz davranışlari yaptıran etkenler neler? bu da psikolojik destek alarak olur, psikolog çözer..Bu hayatta en cok kendimden yoruldum sanirim.
Her seye cok cabuk huysuzlanabiliyorum. Ben prenses degilim her sey de benim istedigim gibi olmak zorunda degil. Ama elimde degil. Suratim dusuyo ofkeleniyorum kendi icimde o kisiye kitleniyorum.
Aksa ak karaysa kara gri alanim yok. Iki yakin sayilabilecek arkadasim bugun resmen yuzume soylediler biraz yavaslaman lazim diye. Zaten annem kucuklugumden beri soyler.
Ben de daha naif daha tolere edebilen uyumlu bi insan olmak istiyorum. Eski sevgilim bu yuzden ayrildi benden mesela. Evlenirsek kesin bosaniriz diye.
Nasil ama nasil bu huysuzluktan kurtulabilirim
Eski sevgilim bana boyle derdi hicbir sey planladigim gibi gitmiyor zaten. Yeterince cereme cekiyorum. Ama hala ayniyimHuysuz virjin'im diyosun
Vazgeçmeye çalış huysuzluktan insanız her zaman her istediğimiz olmaz planladigimiz gibi gitmez herşey sonra tokat yemise dönersin
Derken mesela bu zorluklara ornek verebilir misinizGerçek hayat zorluklarıyla hiç karşılaşmamış gibisiniz.
Kimsenin hayatı mükemmel değil ama hayat mizmizlanarak geçmiyor..Eski sevgilim bana boyle derdi hicbir sey planladigim gibi gitmiyor zaten. Yeterince cereme cekiyorum. Ama hala ayniyim
Derken mesela bu zorluklara ornek verebilir misiniz
Bu psikolojik bir sorun. Bu şımarıklık falan değil, rahat batması da değil. Çoğunluğun dediği gibi başına bir şey gelirse, yapayalnız kalırsan değişirsin fikrine kesinlikle katılmıyorum.Isin asli etrafimda zaten cok fazla insan yok. Akillancak cok olay yasadim belki de dostum dedigim insanlari kaybettim. Ama hala huysuzum. Huysuz huysuzlugundan vazgecmiyor saka bi yana valla nasil ilimli bi insan olunur cok merak ediyorum
Eger oyleyse yasadim. Simariklikla alakasi yok yani. Ben de issiz kaldim ben de saglik sorunu yasadim vs. Ben biraz da seye bagliyorum bunu kiramamis olmami. Huysuzlugumu yalnizligimda yasiyorum yani birisi benim hosuma gitmeyen bir sey yaptiginda siliyorum onu diyelim ben yine huysuzlugumla basbasa kaliyorum. Halbuki en sevdigim dediklerim simdi yok hayatimda. Bu huysuzluk insanlari benden degil beni insanlardan uzak tutuyor genel olarak zaten. Tolere edemiyorumMesela işsizlik, mesela ebeveyn kaybı, ailede büyük hastalık, tek başına yaşam mücadelesi, parasızlık, borç ....
Kesinlikle oyle. Simarik biri asla degilim. Yalnizim da zaten. Destek almaya basliycam. Cok da alingan olmaya basladim zaten. Hayati kendi kendime zehir ediyorum resmenBu psikolojik bir sorun. Bu şımarıklık falan değil, rahat batması da değil. Çoğunluğun dediği gibi başına bir şey gelirse, yapayalnız kalırsan değişirsin fikrine kesinlikle katılmıyorum.
Zaten sen kendinde bir sorun olduğunun farkındasın, zaten kendin de bundan rahatsızsın ve kurtulmak istiyorsun. Yani davranışının sorumluluğunu başka şeylere ve başka insanlara atmak yerine üzerine almışsın. Bu ilk adım, fakat üstesinden gelebilmek için daha çok fazla çabaya ve yol kat etmeye ihtiyacın var. Bunların başında psikolojik yardım almak var.
Kitaplar okuyabilirsin.
Kararlı olmalısın.
Değişmek zor, alışkanlıklardan vazgeçmek çok çok zor ama senin elinde nihayetinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?