Huysuzlugun bir çaresi var mı?

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
Bu hayatta en cok kendimden yoruldum sanirim.
Her seye cok cabuk huysuzlanabiliyorum. Ben prenses degilim her sey de benim istedigim gibi olmak zorunda degil. Ama elimde degil. Suratim dusuyo ofkeleniyorum kendi icimde o kisiye kitleniyorum.
Aksa ak karaysa kara gri alanim yok. Iki yakin sayilabilecek arkadasim bugun resmen yuzume soylediler biraz yavaslaman lazim diye. Zaten annem kucuklugumden beri soyler.
Ben de daha naif daha tolere edebilen uyumlu bi insan olmak istiyorum. Eski sevgilim bu yuzden ayrildi benden mesela. Evlenirsek kesin bosaniriz diye.
Nasil ama nasil bu huysuzluktan kurtulabilirim

Buna rahat batması diyoruz:)
Bigün etrafında kimse kalmayınca o zaman olgunlaşmaya başlarsın. Önce kendi yüzünden iyi bi darbe yemen gerek ki akıllanasın. Yoksa 10 gün kendini zorlayıp sonra eski haline dönersin.

Hmm
Oncelikle diyorum ki insallah yasamazsiniz boyle bir olay ama tanidigim butun huysuzlar baslarina buyuk felaketler gelince normal insan oldular. Uzucu ama gercek.
O yuzden hayatin guzelliklerinin farkina varin ve ota bocege huysuzlanmayin.

neyin doğru olduğunu biliyorken yanlışları düzeltemiyor isen destek almanda fayda var. altında belki çok başka şeyler vardır...

Bazı Şeyler sizin elinizde .
Olumsuz yönlerinizi yontabilirsiniz .
Madem farkındasınız daha kolay olur davranışlarınızı kontrol etmek .

Huysuz virjin'im diyosun

Vazgeçmeye çalış huysuzluktan insanız her zaman her istediğimiz olmaz planladigimiz gibi gitmez herşey sonra tokat yemise dönersin

Isin asli etrafimda zaten cok fazla insan yok. Akillancak cok olay yasadim belki de dostum dedigim insanlari kaybettim. Ama hala huysuzum. Huysuz huysuzlugundan vazgecmiyor saka bi yana valla nasil ilimli bi insan olunur cok merak ediyorum

oncelikle durumun farkında olmanız güzel. bu sekilde devam etmek istemiyorsanız bu davranislarin altında yatan psikolojik etkenleri bulmanız gerekiyor, size istemediğiniz davranışlari yaptıran etkenler neler? bu da psikolojik destek alarak olur, psikolog çözer..

Yaradılışınız böyle. Bir şeyler yaşamanıza rağmen hala törpülenme olmadıysa değişebileceğinizi sanmam. Sivri yönlerinizi biliyorsunuz... Yaşınız kaç? Biraz daha yaşlanmaya ihtiyacınız var belki.

Eski sevgilim bana boyle derdi hicbir sey planladigim gibi gitmiyor zaten. Yeterince cereme cekiyorum. Ama hala ayniyim
Kimsenin hayatı mükemmel değil ama hayat mizmizlanarak geçmiyor..
Keyif almaya bak bu gunlerinin değerini bil yaşının,sağlığının değerini kaybetmeden anlamaya odaklan.

Isin asli etrafimda zaten cok fazla insan yok. Akillancak cok olay yasadim belki de dostum dedigim insanlari kaybettim. Ama hala huysuzum. Huysuz huysuzlugundan vazgecmiyor saka bi yana valla nasil ilimli bi insan olunur cok merak ediyorum
Bu psikolojik bir sorun. Bu şımarıklık falan değil, rahat batması da değil. Çoğunluğun dediği gibi başına bir şey gelirse, yapayalnız kalırsan değişirsin fikrine kesinlikle katılmıyorum.
Zaten sen kendinde bir sorun olduğunun farkındasın, zaten kendin de bundan rahatsızsın ve kurtulmak istiyorsun. Yani davranışının sorumluluğunu başka şeylere ve başka insanlara atmak yerine üzerine almışsın. Bu ilk adım, fakat üstesinden gelebilmek için daha çok fazla çabaya ve yol kat etmeye ihtiyacın var. Bunların başında psikolojik yardım almak var.
Kitaplar okuyabilirsin.
Kararlı olmalısın.
Değişmek zor, alışkanlıklardan vazgeçmek çok çok zor ama senin elinde nihayetinde.

Mesela işsizlik, mesela ebeveyn kaybı, ailede büyük hastalık, tek başına yaşam mücadelesi, parasızlık, borç ....
Eger oyleyse yasadim. Simariklikla alakasi yok yani. Ben de issiz kaldim ben de saglik sorunu yasadim vs. Ben biraz da seye bagliyorum bunu kiramamis olmami. Huysuzlugumu yalnizligimda yasiyorum yani birisi benim hosuma gitmeyen bir sey yaptiginda siliyorum onu diyelim ben yine huysuzlugumla basbasa kaliyorum. Halbuki en sevdigim dediklerim simdi yok hayatimda. Bu huysuzluk insanlari benden degil beni insanlardan uzak tutuyor genel olarak zaten. Tolere edemiyorum

Kesinlikle oyle. Simarik biri asla degilim. Yalnizim da zaten. Destek almaya basliycam. Cok da alingan olmaya basladim zaten. Hayati kendi kendime zehir ediyorum resmen

Hiç sevmem bu tipleri bütün ortamlarıda bozar bi surat salmalar bi artis artis takılmalar benden uzak olsunlar kimsenin de seveceğini sanmıyorum böylelerini ona göre kendinize ceki düzen verin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…