• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hüzünlüyüm...

Gelen Kutusu ne yapıyor acaba sesi çıkmıyor diyordum.Konunuzu gördüm çok hislendim.Tanımasakta birbirimizi sarılmak geldi içimden.

Çok sevmişsiniz evlenmişsiniz.Neden onunla evlendim neden bu hatayı yaptım diye sorguluyorsunuz .Evlenmeseydinizde o güzel kızlarınız olmayacaktı.Şimdiki Gelen Kutusu olmayacaktı.Sizi siz yapan yaşadığınız tecrübeler.

Siz ilişkinize emek vermişsiniz ama tek taraflı da bir şey olmuyor.Adam yeterince istemedi demek ki.Belki de hala kendini haklı görüyordu.

İyi ki devam etmemişsiniz.Daha çok emek verip daha çok mutsuz olacaktınız.Bazı şeyler olmayınca da olmuyor.Adamın karakteri bu.

Bu forumda gördüğüm en aklı başında imrenilecek bayanların başında geliyorsunuz.Bir konu olduğunda sizin yorumlarınızı merak ediyorum hep .Sağlam ,ayakları üzerinde duran, mantıklı ,kızları için maddi manevi her yönden iyi bir annesiniz.

:dua::dua:
kesinlikle belli ediyorlar insanlar kendini sıp diye gözünden.
layık olmayan pırıl pırıl kızlarımız gidiyor yantirik gençlerle evleniyor.
allah askına bu sana olurmu layıkmı bir düşün ask ney yahuuu geçici heves.hep okumak lazım kulagına kızlarımızın.
benimde kızım var cok hassasım bu konuda aman aman yavrumu gözümden sakınıyorum.
yüce rabbim iyilerle eş etsin herkesin yavrusunu
:dua::dua::dua::dua:

Evvelki sene tatile giderken apar topar bankadan kasa kiralayıp topu topu 3 tanecik bileziğimi kasaya koymuştum (biri babamın düğünde taktığı, manevi değeri yüksek)

Hazır kasa kiralamışım, evde de olmayacağım, nolur nolmaz diye evdeki elime geçen gümüşleri, saatleri de koymuşum. O süreden sonra da kasaya uğramadım.

Ta ki geçen cuma gününe kadar.

Saatlerimi ve gümüşleri takmayı özleyince, hazır kamuya tatil, bankalar da açık, kasaya gittim. Alacaklarımı aldım.

Ne koyduğumu bile unutmuşum neredeyse, alyansımı gördüm... 11 sene evvel, Kapalıçarşı'dan ne umutlarla, ne hayallerle aldığım alyansım. İçinde eski eşimin adının yazdığı alyansım.

Kasadan aldım. 3 sene önceki doğumgünümde eski eşimin aldığı isimlikli kolyeyi aldım. En başa benim adımı yazdırmış, sonra büyük kızımızın, küçüğün, en sona da kendi adını. Bana sormuştu ne istersin doğumgününde diye, ben de çanta demiştim, ama arkadaşına sormuş, o da demiş ki, kadınlar şimdi bunu çok seviyor, bunu al, o da beni değil, arkadaşını dinleyip bir kere bile takmadığım o kolyeyi almıştı.

Bugün öğle tatilinde kuyumcuya gidip kolyeden onun adını çıkarttırdım. Alyansımı sattım.

Neden bilmiyorum, kuyumcuda çok kötü oldum. Ağlayacaktım. Çok hüzünlendim. Eski hayallerimi düşündüm. Bugün burada, şu an olduğum yerde olacağımı hiç düşünmemiştim. Yanlış anlaşılmasın, boşandım diye üzülmedim. Sadece sonu boşanma ile bitecek bir evliliğe adım attığım için üzgündüm.

Öğleden sonra işyerinde kahve yaparken kahveyi taşırdım. Yanımdaki arkadaşa dedim ki, bak işte bu yüzden kocasız kaldım, kahveyi taşırıyorum diye espri yaptım. Sonra dedim ki, yok ya aslında benim gibi kadınların kıymeti daha çok biliniyor, her şeyi beceren kadınların kıymeti bilinmiyor.

Hüzünlendim.

Giden alyansımın ardından tüm genç kızlık hayallerim ortaya çıktı. Tüm umutlarım, hedeflerim, planlarım.
Kolyeden çıkan adı beni hüzünlendirdi. Keşke bu kadar kötü biri olmasaydı. Keşke terapisini tamamlasaydı. Keşke bu kadar akılsızca davranmasaydı.
Çok şey isteyen bir kadın değildim ki ben. Kocamla, 2 çocuğumla, sahip olduğum her şey için şükreden bir kadındım. Hayata Polyanna kadar pozitif bakan biriydim. Kocamı seviyordum, ölene kadar da severmişim gibi hissederdim.

Keşke kendinden bu kadar nefret ettirmeseydi. Keşke beni sırtımdan bıçaklamasaydı. Keşke kendi çocuklarını bu kadar kolay harcamasaydı. Keşke bana karşı bu kadar kin ve nefret dolu olmasaydı. Keşke beni zor duruma düşürmeye çalışmasaydı da gözümden iyice düşmeseydi. Keşke kinini çocukları üzerinden dindirmeye çalışmasaydı. Keşke arkamdan işler çevirmeseydi. Keşke beni iki çocuğunun annesi olarak görebilseydi.

Keşke, keşke, keşke. Keşke adam olsaydı...

Boşanalı 2,5 sene, ayrılalı 4,5 sene bitti. Kafamda bitmişti herşey. Ta ki bugüne kadar.

Arada geliyor öyle düşünceler, şöyle de olabilirdi, böyle de olabilirdi diye. Keşke diyorum, değişebilseydi. İçindeki kötülüğü temizleyebilseydi. O zaman onu bu dünyada samimi olarak seven sadece çocukları olmazdı. Etrafındaki kişiler onun yanında para dışındaki nedenlerle de olurlardı. Annesi ve kardeşleri de dahil. Keşke sevebilseydi. Sevmeyi başarabilseydi. Keşke onu nasıl sevdiğimin farkına varabilseydi. 40 yaşına kadarki yaşamında etrafındaki herkes gibi çıkarcı sandı beni de. Samimi sevgimi görebilseydi keşke.

Üzülüyorum, çünkü çocuklar da bir gün onun gerçek yüzünü görecekler. Acıyorum, çünkü büyük ihtimalle yalnız ve mutsuz yaşamaya devam edip daha da acısı yalnız ölecek.

Giden bir alyans ve kolyedeki ismin ardından...
ne kadar doğal yazmıssınız okurken ağladım :(
ben de bu tarz seylerde cok etkılenırım
duygusal bır yapınız ve ıyı kalbınız oldugu belli
umarım hayat size güzellikler getirsin

Ben de sizinle aynı fikirdeyim ama insanın başına aşk gelince mantığı gidiyor. Bugünkü aklımla baktığımda nasıl evlenmişim o adamla diyorum. O kadar çok falsosu var ki.

Ama insan aşık olunca olumlu şeyleri büyüttükçe büyütüyor. Bir de aile temiz mi değil mi içine girmeden çok anlaşılmıyor. sonradan öğrendim ben pek çok şeyi.

Artı annem, kardeşim hep dediler, bu adam sana uygun değil diye. Dinlemedim. Çok mu cahildim? Üniversite mezunu ve 30 yaşındaydım!
yaaa işte insanın bir çekim gücü oluyor sizi büyülemiş gibi oluyor.ve hiççç o kötü yanlar batmıyor o dönemler bize

bir örnek vereyim en basiti benim alt komsum mersinde yasayan bir bayan 30 yaşlarında bir gelin ögretmen ikiside üniversite vs.. 9 yıl konusup evlenmişler.kız bir yıllık evli bosanmak istiyor hayat zindan nerdeyse.eşi asırı kıskanç hayatı zehir ediyor anlayışsız bir yaratık anlttıkları insan bu dnemez gibi.yahu sen bu adamla 9 sene bekarken gezdin tozdun her huyunu biliyon daha ne diye evlendin allahın kalasıyla.dama bir örenek vereyim siz karar verin
kız wc deyken kapıyı calınca geç acınca nerdesin diyormus adam wc deydim yahu geldim işte diyomus gidi klozet ıslakmı ona bakıyormus girdimi diye dogrumu diye .ruh hastası adam yaaa

Bundan sonrasında çocuklarınızla,sevdiklerinizle çok mutlu olun inşallah gönülden dilerim. Kimbilir çok mutlu olacağınız biriylede tanışırsınız. Gelecek günler hayallerinizden bile güzel olsun inşallah.

kesinlikle belli ediyorlar insanlar kendini sıp diye gözünden.
layık olmayan pırıl pırıl kızlarımız gidiyor yantirik gençlerle evleniyor.
allah askına bu sana olurmu layıkmı bir düşün ask ney yahuuu geçici heves.hep okumak lazım kulagına kızlarımızın.
benimde kızım var cok hassasım bu konuda aman aman yavrumu gözümden sakınıyorum.
yüce rabbim iyilerle eş etsin herkesin yavrusunu

Aynen dediğiniz durumu yaşadım,
kendisiyle mutlu olmayan ve mutsuz ailede büyümüş çocuklar evlilik hayatlarında da başarılı olamıyorlar.
Arslan yattığı yerden bellidir ne doğru bir laf.

Evvelki sene tatile giderken apar topar bankadan kasa kiralayıp topu topu 3 tanecik bileziğimi kasaya koymuştum (biri babamın düğünde taktığı, manevi değeri yüksek)

Hazır kasa kiralamışım, evde de olmayacağım, nolur nolmaz diye evdeki elime geçen gümüşleri, saatleri de koymuşum. O süreden sonra da kasaya uğramadım.

Ta ki geçen cuma gününe kadar.

Saatlerimi ve gümüşleri takmayı özleyince, hazır kamuya tatil, bankalar da açık, kasaya gittim. Alacaklarımı aldım.

Ne koyduğumu bile unutmuşum neredeyse, alyansımı gördüm... 11 sene evvel, Kapalıçarşı'dan ne umutlarla, ne hayallerle aldığım alyansım. İçinde eski eşimin adının yazdığı alyansım.

Kasadan aldım. 3 sene önceki doğumgünümde eski eşimin aldığı isimlikli kolyeyi aldım. En başa benim adımı yazdırmış, sonra büyük kızımızın, küçüğün, en sona da kendi adını. Bana sormuştu ne istersin doğumgününde diye, ben de çanta demiştim, ama arkadaşına sormuş, o da demiş ki, kadınlar şimdi bunu çok seviyor, bunu al, o da beni değil, arkadaşını dinleyip bir kere bile takmadığım o kolyeyi almıştı.

Bugün öğle tatilinde kuyumcuya gidip kolyeden onun adını çıkarttırdım. Alyansımı sattım.

Neden bilmiyorum, kuyumcuda çok kötü oldum. Ağlayacaktım. Çok hüzünlendim. Eski hayallerimi düşündüm. Bugün burada, şu an olduğum yerde olacağımı hiç düşünmemiştim. Yanlış anlaşılmasın, boşandım diye üzülmedim. Sadece sonu boşanma ile bitecek bir evliliğe adım attığım için üzgündüm.

Öğleden sonra işyerinde kahve yaparken kahveyi taşırdım. Yanımdaki arkadaşa dedim ki, bak işte bu yüzden kocasız kaldım, kahveyi taşırıyorum diye espri yaptım. Sonra dedim ki, yok ya aslında benim gibi kadınların kıymeti daha çok biliniyor, her şeyi beceren kadınların kıymeti bilinmiyor.

Hüzünlendim.

Giden alyansımın ardından tüm genç kızlık hayallerim ortaya çıktı. Tüm umutlarım, hedeflerim, planlarım.
Kolyeden çıkan adı beni hüzünlendirdi. Keşke bu kadar kötü biri olmasaydı. Keşke terapisini tamamlasaydı. Keşke bu kadar akılsızca davranmasaydı.
Çok şey isteyen bir kadın değildim ki ben. Kocamla, 2 çocuğumla, sahip olduğum her şey için şükreden bir kadındım. Hayata Polyanna kadar pozitif bakan biriydim. Kocamı seviyordum, ölene kadar da severmişim gibi hissederdim.

Keşke kendinden bu kadar nefret ettirmeseydi. Keşke beni sırtımdan bıçaklamasaydı. Keşke kendi çocuklarını bu kadar kolay harcamasaydı. Keşke bana karşı bu kadar kin ve nefret dolu olmasaydı. Keşke beni zor duruma düşürmeye çalışmasaydı da gözümden iyice düşmeseydi. Keşke kinini çocukları üzerinden dindirmeye çalışmasaydı. Keşke arkamdan işler çevirmeseydi. Keşke beni iki çocuğunun annesi olarak görebilseydi.

Keşke, keşke, keşke. Keşke adam olsaydı...

Boşanalı 2,5 sene, ayrılalı 4,5 sene bitti. Kafamda bitmişti herşey. Ta ki bugüne kadar.

Arada geliyor öyle düşünceler, şöyle de olabilirdi, böyle de olabilirdi diye. Keşke diyorum, değişebilseydi. İçindeki kötülüğü temizleyebilseydi. O zaman onu bu dünyada samimi olarak seven sadece çocukları olmazdı. Etrafındaki kişiler onun yanında para dışındaki nedenlerle de olurlardı. Annesi ve kardeşleri de dahil. Keşke sevebilseydi. Sevmeyi başarabilseydi. Keşke onu nasıl sevdiğimin farkına varabilseydi. 40 yaşına kadarki yaşamında etrafındaki herkes gibi çıkarcı sandı beni de. Samimi sevgimi görebilseydi keşke.

Üzülüyorum, çünkü çocuklar da bir gün onun gerçek yüzünü görecekler. Acıyorum, çünkü büyük ihtimalle yalnız ve mutsuz yaşamaya devam edip daha da acısı yalnız ölecek.

Giden bir alyans ve kolyedeki ismin ardından...

okuyunca ben bile hüzünlendim , keşke geçmişe dönme şansı olsa da bazı seçimleri değiştirebilsek
Ama çokta takılmamak lazım GelenKutusu GelenKutusu , daha mutlu , dolu dolu bir hayat elinde

bir örnek vereyim en basiti benim alt komsum mersinde yasayan bir bayan 30 yaşlarında bir gelin ögretmen ikiside üniversite vs.. 9 yıl konusup evlenmişler.kız bir yıllık evli bosanmak istiyor hayat zindan nerdeyse.eşi asırı kıskanç hayatı zehir ediyor anlayışsız bir yaratık anlttıkları insan bu dnemez gibi.yahu sen bu adamla 9 sene bekarken gezdin tozdun her huyunu biliyon daha ne diye evlendin allahın kalasıyla.dama bir örenek vereyim siz karar verin
kız wc deyken kapıyı calınca geç acınca nerdesin diyormus adam wc deydim yahu geldim işte diyomus gidi klozet ıslakmı ona bakıyormus girdimi diye dogrumu diye .ruh hastası adam yaaa

Eşi evlilik önceside kıskançtır kız görmek istememiştir ya da değişir sevgimizle herşeyin üstesinden geliriz diye düşünmüştür.

evlenmeden önceki kıskançlık sahiplenme sanılıyor, bu arkadaş öyle sanmış olabilir.
6 ayda flört edilese 6 yılda flört edilse bazen insanın ağzı dili bağlanıyor göremiyor işte,

Zaten boşanma davam sürerken bile taktım ben yüzüklerimi.
Hem tam boşanmadım diye, hem iş yerinde rahat hissetmek için. Hala soyadını taşıyordum çünkü.

Ama ilk ayrılıp bu şehre geldiğimde, bana aldığı kıyafetleri çeyizimden iç çamaşırlarını, ortak seyahatlerimizden hatıralarımızı kolayca attım.

Keşke ile demek istediğim aslında şöyle bir şey: Ben gidip armut ağacı fidanını sulamışım, büyüsün diye beklemişim senelerce, büyüyüp bana elma versin diye umut etmişim, üstünde kırmızı, parlak elmaları hayal etmişim. Senelerimi böyle harcamışım. Ama elma ağacının dibinde beklememişim ki. Armut ağacı elma verir mi hiç?

Keşke diyorum, elma ağacına bu kadar emek verseydim, onu sulasaydım. Belki kurtlu, belki yamuk yumuk, belki ekşi olurdu ama elma olurdu.

Neyse, keşkelerle yol alınmıyor. Hayatta yaptığım hiç bir yanlıştan pişman olmamış biriyim, hepsinin benim bugünkü ben olmamda payı olduğunu düşünüyorum. Hepsinin bedelini ödedim, hiç canım acımadı.
Sadece bu yanlış seçimimin bedelini benimle beraber çocuklarım ödüyor, en çok ona yanıyorum.

Rabbim herkese herşeyin en hayırlısı veriyor..senin ve çocukların için hayırlısı olan buymuş..
bundan sonra Allah hep iyi insanlarla karşılaştırsın..

yaaa işte insanın bir çekim gücü oluyor sizi büyülemiş gibi oluyor.ve hiççç o kötü yanlar batmıyor o dönemler bize

Ben de sizinle aynı fikirdeyim ama insanın başına aşk gelince mantığı gidiyor. Bugünkü aklımla baktığımda nasıl evlenmişim o adamla diyorum. O kadar çok falsosu var ki.

Ama insan aşık olunca olumlu şeyleri büyüttükçe büyütüyor. Bir de aile temiz mi değil mi içine girmeden çok anlaşılmıyor. sonradan öğrendim ben pek çok şeyi.

Artı annem, kardeşim hep dediler, bu adam sana uygun değil diye. Dinlemedim. Çok mu cahildim? Üniversite mezunu ve 30 yaşındaydım!

Aşk olunca mantık devre dışı kalıyor.Çok nadirdir ikisi bir arada olan.Çok aşık olarak evlendim.Evlenmek hiç aklımda yokken aşık oldum.Büyülenmiş gibiydim.Bulutların üstünde uçarsın onsuz bir saniyen geçmez aynen öyle.Belkide kader diyorum.Aşk olmasaydı o başka yere ben başka yere gidecek farklı hayatlar yaşayacaktık.

Yaşadıkça gördüm ki biz birbirimizden çok çok farklıymışız.Evlilikten anladığımız başka şeylermiş.Birde 20 yaşımdaki ben ile 38 yaşındaki ben aynı kişi değiliz.Çok değiştim.Ama hatalarına rağmen eskiden yaptıklarına kızdığım halde hala onu seviyorum.Ailesini de evlendikten içlerine girdikten sonra tanıyabildim.Bazı şeyleri sonradan kayınvaldemden öğrendim.Eşimin böyle olmasının sebebi yetiştiriliş tarzından geliyor zaten.

Benim ailem özellikle de annem evlenmem için çok istekliydi.Ben söz keselim 4-5 yıl daha devam edelim üniversite bittikten sonra evleniriz diye düşünürken annem ve onun ailesi bir an önce olsun istedi.Annem zaten çok korkuyordu.Atamam olmuştu.Normalde tayinimin çıktığı şehre tek başıma gidecektim.Evlendik beraber gittik.

Son düzenleme:
gözlerim doldu bu kadar içten bu kadar güzel anlatılırdı
ama o bunu seçti sensizliliği çocuklarından ayrı senin bu sonsuz sevginden ayrı yaşamayı seçti
umarım bu gönlünün derinliklerine inen kalbi senin gibi güzel birini bulursun ve mutlu olursun

(geçmiş bazen bir şarkıda bazen bir şiirde çıkıyor karşımızda. geçen bir aile dostumuz aradı beni bayramda mezarlığa gittik babanada uğradık dedi benim boğazım düğümlendi ve 1saat ağladım bizden başka birilerinin gitmesi duygulandırdı galiba dedim içimden ve telefonu apar topar kapattım konuyla alakalı değil ama bu basit telefon görüşmesinden ben çok etkilendim diyeceğim o ki içinden geldiği gibi davran bırak dal git ağla zamanla bu acılarda gelip geçiyor)

gözlerim doldu bu kadar içten bu kadar güzel anlatılırdı
ama o bunu seçti sensizliliği çocuklarından ayrı senin bu sonsuz sevginden ayrı yaşamayı seçti
umarım bu gönlünün derinliklerine inen kalbi senin gibi güzel birini bulursun ve mutlu olursun

(geçmiş bazen bir şarkıda bazen bir şiirde çıkıyor karşımızda. geçen bir aile dostumuz aradı beni bayramda mezarlığa gittik babanada uğradık dedi benim boğazım düğümlendi ve 1saat ağladım bizden başka birilerinin gitmesi duygulandırdı galiba dedim içimden ve telefonu apar topar kapattım konuyla alakalı değil ama bu basit telefon görüşmesinden ben çok etkilendim diyeceğim o ki içinden geldiği gibi davran bırak dal git ağla zamanla bu acılarda gelip geçiyor)

İnşallah hepimiz hak ettiğimizden daha değerli insanları buluruz hayatımızda.

Gece ağladım ağladım, bugün ağlamaya fırsat kalmadı. Zaten hüzün geçti gitti.

İnşallah hepimiz hak ettiğimizden daha değerli insanları buluruz hayatımızda.

Gece ağladım ağladım, bugün ağlamaya fırsat kalmadı. Zaten hüzün geçti gitti.

Bugün iyi olmanıza çok sevindim. Dün konunuzu okuyunca çok üzülüp yazamamıştım. Şimdi iyi olduğunuzu okuyunca sevindim. Hep çok iyi olun, bundan sonra tüm dilekleriniz gerçek olsun inşallah.

Bugün iyi olmanıza çok sevindim. Dün konunuzu okuyunca çok üzülüp yazamamıştım. Şimdi iyi olduğunuzu okuyunca sevindim. Hep çok iyi olun, bundan sonra tüm dilekleriniz gerçek olsun inşallah.

Geçti geçti
Hatta kasadan aldığım saatin kayışını değiştirdim, pil taktırdım. Çok özlemişim. İpi sökülmüş bilekliğimi yaptırdım. Klipsi kopan inci kolyelerim tamircide şu an, yarın alacağım.
Yeni şeyler almışım gibi mutluyum bugün :KK73: Özlemişim hepsini.

Back
X