Aslında evt çok doğru ablam.Neden bizim ülkemizde huzurevine bakış bu bilmiyorum. İnsan eti ağırdır. Paralı bir huzurevine yerleştirip her hafta uğramak da bir çözüm.
Ben şahsen ileride yaşlandığımda oğlumun bir kaç yılını bir yaşlıya bakarak zorlanarak feda etmesini istemem. Ömür de kısa, her gün değerli. Bunun yerine düzgün, kaliteli bir kuruma maaşımı veririm, yaşıtlarımla kalırım. Bakımımı hemşireler yapar. Evladım torunum da haftasonu gelir görür. Tadıyla yük olmadan yaşarım.
Kimse kusura bakmasın yani ben anne baba yada babaanneye evde bakım vermem. Eşimin böyle bir talebi de olsa ev ve yardımcı tutmak yada özel bir huzurevini öneririm
Anlıyorum. Çok doğru kardeşim. Aslında bu yonu hiç aklıma gelmemiştı dırek konuya odaklandıgım için. Evt bır yere çıkamam tatılı de geçtım 3 ayda bır aileme gıdıyorum. Yalnz kıme Bırakamazdım.çok doğru.Siz calisiyorsaniz evde olmadiginiz zamanlarda kim ilgilenecek? Yasli kadın, basina bir sey gelse nasil haberdar olacaksiniz? Huzurevinde her daim gozetim altinda. Her seyi saati saatine yapilir. En dogru tercih bu tabi ki.
Esinize de bu konuda hak vermelisiniz. Kimse bunu kolay kolay kabul etmez. Her seyiyle siz ilgilenecek olabilirsiniz ama sizinle iki gun bir tatile gitmek istese nasil gidecek? Bu sorumluluk ikinize de ait mecburen.
Eğer ki bütün işlerle adam ilgilenecekse belki kabul ederdi.ama eşinin babaannesi gelse konu sahibi bakacaktı.. ayrıca bahsedilen babaanne 100 yaşında.daha kaç yıl yaşayabilir?idare edilebilinirdi.Tam tersini düşünelim siz eşinizin babannesiyle yaşamayı kabul eder miydiniz ?
Sizinle yaşamayan çocugun bile lafıni yapmışsınız ya çocuk yanınızda olsa onu ister miydiniz ?
Eşim İyi bir insan. Ama Yaşadıgım şehıre de alışamadım . Buhran yaşıyodum. Iyı gunlerde ıyı oluyorum da iş babanneme gelınce istememesi ,benım için fedakarlık yapmayacagı anlamına gelıyordu benım için. Yakınımı istemeyen bır ınsan için sevemedığım bir şehırde yaşamaya nıye katlanayım diye düşünmüşdüm.Ayrılmak istemenizin sebebi sadece bu olamaz...ayrıca kadin 100 yaşında.bugun var yarın yok..yaniniza almanıza esiniz neden tepki gösterdi anlamadım.
Çocugu zaten ıstemedım annesı var zaten. Evet Yanımda da ıstemezdım doğrusu . Ama uzakdan da olsa herseyıne ortak. Ve düzenımı bozup km lerce uzak yerden gelip hiç bılmedıgım bır kulturde duzen kurdum ve bedel odedım. O işinden dolayı duzenını bozmadı bozamadı. Gelsın otursun bı köşede dıyemedı.Tam tersini düşünelim siz eşinizin babannesiyle yaşamayı kabul eder miydiniz ?
Sizinle yaşamayan çocugun bile lafıni yapmışsınız ya çocuk yanınızda olsa onu ister miydiniz ?
Merhameti olmayan insandan korkarımSevgili arkadaşlar 45 yaşında evli eğitimli işi olan bir insanım çocugum yok. Babannem var çocukluguma da az çok emegı hakkı geçtı.100 yaşında ama yuruyebılıyor fakat yemege ve ısınmaya ihtiyacı vardı. Evlatları da yaşlı artık babamın bir eli yok engelli. Zar zor kızlarına yolladıgımzda güya evin içine tuvaletını bulaştırmış. Ben ev tutayım kırasını vereyim siz ilgilenın dedım ama sonuç yok. Ben şehır dısında yaşıyorum. Eşime dedım kı yanıma almak ıstıyorum aç sogukda oturuyor deyınce bozuldu çocukları baksın ya da huzuevıne verın dedı. Sizce eşimden ayrılmakda haklı olabılırmıyım? Siz ne düşünurdunz ? Ben onun için kalktım düzenımı bozup şehır degıştırdım. Çocuguyla onu kabul edıp evlendım. Çocuk benle yaşamıyor ama ayrılmakla ıyı mı ederım?
Birinci derecede sorumluluğu olan çocukla nine bakmayı nasıl kıyaslıyorsunuz. Annesi ölse o çocuk sizinle yaşayacak babası o. Bunu göze almanız lazım bilerek evlenmişsiniz. Siz seçiminizi bilerek yapmışsınız evlendikten sonra 100 yaşında nine çıkmasıyla bir değil.Çocugu zaten ıstemedım annesı var zaten. Evet Yanımda da ıstemezdım doğrusu . Ama uzakdan da olsa herseyıne ortak. Ve düzenımı bozup km lerce uzak yerden gelip hiç bılmedıgım bır kulturde duzen kurdum ve bedel odedım. O işinden dolayı duzenını bozmadı bozamadı. Gelsın otursun bı köşede dıyemedı.
Siz de düzeninizi bozup evlenmeseydiniz o zaman. Zorla mı evlendirdiler? Evlenince şehir değiştiren kadınların çok büyük fedakarlık yapmış gibi tavır takinmaları, bunun bir karşılığı olduğunu düşünmelerini çok anlamsız geliyor bana.Çocugu zaten ıstemedım annesı var zaten. Evet Yanımda da ıstemezdım doğrusu . Ama uzakdan da olsa herseyıne ortak. Ve düzenımı bozup km lerce uzak yerden gelip hiç bılmedıgım bır kulturde duzen kurdum ve bedel odedım. O işinden dolayı duzenını bozmadı bozamadı. Gelsın otursun bı köşede dıyemedı.
Siz ne guzel ayarlayabılmişssınz. Kendi çocuklarından bırı öldü. Biri sürekli hasta ve kayın valıdesıne bakıyor. Diğer kızının kızı ıse ıstemıyor halbukı durumları da yok. Iyıkı huzuevıne yerleştırılmıiş doyorum şimdi de..Evlenmeyebilirdiniz çocuğuyla kabul etmeyi bu kadar sorun görüyorsanız....
Babanneyle çocuk asla bir değil.
Boşanmak için diliyorsanız bahane edin.
Ama sebep değil.
Her şeyde boşanayım benim hakkım değil mi diyen insanların eşleriyle aile olamadığını düşünüyorum.
Herkes bir yardımcı için biraz para verip yardım alınabilir. Aslına bakarsak huzurevi hiç kötü bir seçenek değil. Sıcak, bakımı var, sosyal ortamı var. Herkes ziyaretine de düzenli giderse en iyi seçenek.
Bir hafta bakılır, misafir edilir ama üzerine o sorumluluğu almak bence de gerekli değil. Eşiniz gibi düşünüyorum.
Babamın üvey babaannesi 100 yaşındayken bir hafta bizde kaldı. Çok severdik. Ziyarete gittiğimizde anlamadığımız şeyleri farkettik. Mesela tuvaletini aslında tutamıyor onu da farketmiyormuş. O yüzden oturup kalktığı yerler idrar oldu. Yemek içmeyi eleştirmesi, sürekli bir şeylere müdahale etmesi en basit şeyler... Yaşına rağmen aşırı aklı başında bir kadındı sobasını bile kendi yakardı. Kimseden bakım istemezdi. Çok zorlandık. Onun da çocuklarından bakalım bize götürelim diyen de vardı yok istemem diyen de... O da ya kendi evin ya huzurevi dedi. Kendi evine ihtiyaç sahibi bir akrabaları baktı. Tüm maaşı ona verildi. Babaannenin evinin yemeği yakacağı faturaları da çocukları tarafından karşılandı.
Siz gercekden cok Egoist bir insansiniz.Çocugu zaten ıstemedım annesı var zaten. Evet Yanımda da ıstemezdım doğrusu . Ama uzakdan da olsa herseyıne ortak. Ve düzenımı bozup km lerce uzak yerden gelip hiç bılmedıgım bır kulturde duzen kurdum ve bedel odedım. O işinden dolayı duzenını bozmadı bozamadı. Gelsın otursun bı köşede dıyemedı
Çocugu zaten ıstemedım annesı var zaten. Evet Yanımda da ıstemezdım doğrusu . Ama uzakdan da olsa herseyıne ortak. Ve düzenımı bozup km lerce uzak yerden gelip hiç bılmedıgım bır kulturde duzen kurdum ve bedel odedım. O işinden dolayı duzenını bozmadı bozamadı. Gelsın otursun bı köşede dıyemedısiz
Merhameti olmayan insandan korkarım
Benim üzüldüğüm şeye üzülmeyen insandan da korkarım ve evet boşanırım hiç düşünmeden çünkü açıkça belli ki bu adam düşkünün elinden tutmuyor, rahatına düşkün, bencil yarın öbür gün siz düşerseniz ne olacak? İnsanlara söylemesi kolay gelebilir ama 100 yaşında insana merhamet etmeyen size hiç etmez
Evt yanı sadece bu degıl elbette. huzurunu ve rahatını kaçırmak ıstemedı. Sorumluluk. Ve eblsyları var onlar niye bakmıyor ya da niye huzurevı degıl dıyor.Ayrılmak istemenizin sebebi sadece bu olamaz...ayrıca kadin 100 yaşında.bugun var yarın yok..yaniniza almanıza esiniz neden tepki gösterdi anlamadım.
Ben olsam vicdansız vicdani yok diye ayrılırdim. Cidden babanene çok üzüldüm ki ben babanene aşıktım vefat acısı icimdedir hala... Biri bananemi istemese onu paralar boşanırdim net..Sevgili arkadaşlar 45 yaşında evli eğitimli işi olan bir insanım çocugum yok. Babannem var çocukluguma da az çok emegı hakkı geçtı.100 yaşında ama yuruyebılıyor fakat yemege ve ısınmaya ihtiyacı vardı. Evlatları da yaşlı artık babamın bir eli yok engelli. Zar zor kızlarına yolladıgımzda güya evin içine tuvaletını bulaştırmış. Ben ev tutayım kırasını vereyim siz ilgilenın dedım ama sonuç yok. Ben şehır dısında yaşıyorum. Eşime dedım kı yanıma almak ıstıyorum aç sogukda oturuyor deyınce bozuldu çocukları baksın ya da huzuevıne verın dedı. Sizce eşimden ayrılmakda haklı olabılırmıyım? Siz ne düşünurdunz ? Ben onun için kalktım düzenımı bozup şehır degıştırdım. Çocuguyla onu kabul edıp evlendım. Çocuk benle yaşamıyor ama ayrılmakla ıyı mı ederım?
Cok guzel yorumladınz tsk ederım.Ben eşinizi normal buldum. Siz kabul ederek evlenmiş olabilirsiniz.. Demekki bu gücü kendinizde gördünüz.. siz kaldirabiliyorsunuz diye eşinizden bunu beklemeniz hata
Keşke herkes bu durumu kaldirabilse yaşlılarimiz güzel yaşasa.
Fakat bende evde çekirdek ailemden başkasını kaldıramam. Üstesinden gelemem yüzüme gözüme bulastirir psikolojimi bozarim. Haliyle eve yansır mutsuz olunur.
Bu cesarete hep imrenmisimdir gerçekten bunu göze alabilmenize helal olsun.
Fakat yalnız olmadığınız için evde ortak yaşam alanı olduğu için eşine kırılmamali bu durumu anlayışla karsilamalisiniz.
Huzur evini sık sık yoklar göz kulak olacaksanız kötü bir seçenek değil sanki? Ben yaşlandığımda huzur evine gitmeyi planlıyorum tek yasamaktansa belli bi yasa gelince yas gruplarimla etkinlikler yaparak gecirmek guzel fikir.
Özel yerlerinde aktivite gezi hobiler vs de oluyor.
Eşinizle kısas yapmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?