Huzurevi

Aslında evt çok doğru ablam.

Ayrılmak istemenizin sebebi sadece bu olamaz...ayrıca kadin 100 yaşında.bugun var yarın yok..yaniniza almanıza esiniz neden tepki gösterdi anlamadım.

Anlıyorum. Çok doğru kardeşim. Aslında bu yonu hiç aklıma gelmemiştı dırek konuya odaklandıgım için. Evt bır yere çıkamam tatılı de geçtım 3 ayda bır aileme gıdıyorum. Yalnz kıme Bırakamazdım.çok doğru.

Tam tersini düşünelim siz eşinizin babannesiyle yaşamayı kabul eder miydiniz ?
Sizinle yaşamayan çocugun bile lafıni yapmışsınız ya çocuk yanınızda olsa onu ister miydiniz ?
Eğer ki bütün işlerle adam ilgilenecekse belki kabul ederdi.ama eşinin babaannesi gelse konu sahibi bakacaktı.. ayrıca bahsedilen babaanne 100 yaşında.daha kaç yıl yaşayabilir?idare edilebilinirdi.

Evlenmeyebilirdiniz çocuğuyla kabul etmeyi bu kadar sorun görüyorsanız....

Babanneyle çocuk asla bir değil.

Boşanmak için diliyorsanız bahane edin.
Ama sebep değil.
Her şeyde boşanayım benim hakkım değil mi diyen insanların eşleriyle aile olamadığını düşünüyorum.

Herkes bir yardımcı için biraz para verip yardım alınabilir. Aslına bakarsak huzurevi hiç kötü bir seçenek değil. Sıcak, bakımı var, sosyal ortamı var. Herkes ziyaretine de düzenli giderse en iyi seçenek.

Bir hafta bakılır, misafir edilir ama üzerine o sorumluluğu almak bence de gerekli değil. Eşiniz gibi düşünüyorum.

Babamın üvey babaannesi 100 yaşındayken bir hafta bizde kaldı. Çok severdik. Ziyarete gittiğimizde anlamadığımız şeyleri farkettik. Mesela tuvaletini aslında tutamıyor onu da farketmiyormuş. O yüzden oturup kalktığı yerler idrar oldu. Yemek içmeyi eleştirmesi, sürekli bir şeylere müdahale etmesi en basit şeyler... Yaşına rağmen aşırı aklı başında bir kadındı sobasını bile kendi yakardı. Kimseden bakım istemezdi. Çok zorlandık. Onun da çocuklarından bakalım bize götürelim diyen de vardı yok istemem diyen de... O da ya kendi evin ya huzurevi dedi. Kendi evine ihtiyaç sahibi bir akrabaları baktı. Tüm maaşı ona verildi. Babaannenin evinin yemeği yakacağı faturaları da çocukları tarafından karşılandı.

Son düzenleme:
Ayrılmak istemenizin sebebi sadece bu olamaz...ayrıca kadin 100 yaşında.bugun var yarın yok..yaniniza almanıza esiniz neden tepki gösterdi anlamadım.
Eşim İyi bir insan. Ama Yaşadıgım şehıre de alışamadım . Buhran yaşıyodum. Iyı gunlerde ıyı oluyorum da iş babanneme gelınce istememesi ,benım için fedakarlık yapmayacagı anlamına gelıyordu benım için. Yakınımı istemeyen bır ınsan için sevemedığım bir şehırde yaşamaya nıye katlanayım diye düşünmüşdüm.

Tam tersini düşünelim siz eşinizin babannesiyle yaşamayı kabul eder miydiniz ?
Sizinle yaşamayan çocugun bile lafıni yapmışsınız ya çocuk yanınızda olsa onu ister miydiniz ?
Çocugu zaten ıstemedım annesı var zaten. Evet Yanımda da ıstemezdım doğrusu . Ama uzakdan da olsa herseyıne ortak. Ve düzenımı bozup km lerce uzak yerden gelip hiç bılmedıgım bır kulturde duzen kurdum ve bedel odedım. O işinden dolayı duzenını bozmadı bozamadı. Gelsın otursun bı köşede dıyemedı.

Merhameti olmayan insandan korkarım
Benim üzüldüğüm şeye üzülmeyen insandan da korkarım ve evet boşanırım hiç düşünmeden çünkü açıkça belli ki bu adam düşkünün elinden tutmuyor, rahatına düşkün, bencil yarın öbür gün siz düşerseniz ne olacak? İnsanlara söylemesi kolay gelebilir ama 100 yaşında insana merhamet etmeyen size hiç etmez

Ben eşinizi normal buldum. Siz kabul ederek evlenmiş olabilirsiniz.. Demekki bu gücü kendinizde gördünüz.. siz kaldirabiliyorsunuz diye eşinizden bunu beklemeniz hata

Keşke herkes bu durumu kaldirabilse yaşlılarimiz güzel yaşasa.
Fakat bende evde çekirdek ailemden başkasını kaldıramam. Üstesinden gelemem yüzüme gözüme bulastirir psikolojimi bozarim. Haliyle eve yansır mutsuz olunur.
Bu cesarete hep imrenmisimdir gerçekten bunu göze alabilmenize helal olsun.
Fakat yalnız olmadığınız için evde ortak yaşam alanı olduğu için eşine kırılmamali bu durumu anlayışla karsilamalisiniz.
Huzur evini sık sık yoklar göz kulak olacaksanız kötü bir seçenek değil sanki? Ben yaşlandığımda huzur evine gitmeyi planlıyorum tek yasamaktansa belli bi yasa gelince yas gruplarimla etkinlikler yaparak gecirmek guzel fikir.
Özel yerlerinde aktivite gezi hobiler vs de oluyor.
Eşinizle kısas yapmayın.

Birinci derecede sorumluluğu olan çocukla nine bakmayı nasıl kıyaslıyorsunuz. Annesi ölse o çocuk sizinle yaşayacak babası o. Bunu göze almanız lazım bilerek evlenmişsiniz. Siz seçiminizi bilerek yapmışsınız evlendikten sonra 100 yaşında nine çıkmasıyla bir değil.
Siz çocuğu istemezken yaşlıyla aynı evi paylaşmasını istiyorsunuz.
Pes

Siz de düzeninizi bozup evlenmeseydiniz o zaman. Zorla mı evlendirdiler? Evlenince şehir değiştiren kadınların çok büyük fedakarlık yapmış gibi tavır takinmaları, bunun bir karşılığı olduğunu düşünmelerini çok anlamsız geliyor bana.
Siz eşinizin çocuğunu istemezken o neden asıl bakımını üstlenmesi gereken çocukları varken babaannenizi istesin evinde? Çocukla babaanne aynı derecede değil üstelik.

Babaanneniz için düşündükleriniz kendi özelinde güzel ama eşinizin çocuğuna gelince istemezdim demeyi biliyorsanız, iyiliginiz de işinize gelene demek ki. Eşinize birşey deme hakkınız yok.

Siz ne guzel ayarlayabılmişssınz. Kendi çocuklarından bırı öldü. Biri sürekli hasta ve kayın valıdesıne bakıyor. Diğer kızının kızı ıse ıstemıyor halbukı durumları da yok. Iyıkı huzuevıne yerleştırılmıiş doyorum şimdi de..

Siz gercekden cok Egoist bir insansiniz.

Ben cocugu istemedim, istemezdim ama o benim babaannemi istesin, yoksa bosarim.

Masallah kafa piril piril....

Kadin adamin cocugunu istememis, Adam babaanneyi istemeyince mi vicdansiz?

Evt yanı sadece bu degıl elbette. huzurunu ve rahatını kaçırmak ıstemedı. Sorumluluk. Ve eblsyları var onlar niye bakmıyor ya da niye huzurevı degıl dıyor.

Cnm cocuk 16 yaşında ve zaten ben buraya geldıgımde annnesiyle yaşıyordu psilolojısı bozuk ele avuca sığmayan promlemlı asi hayırsız bir kiz çocugu. Arada bır gelır kalır bızde. Hatta geçen problemler yaşandı baktım eşim üzülüyor dedım kalsın burada ne kadar isterse kalsın dedım.çunku eişim çok çaresız kalıyordu. Aslında eşim merhametsız degil. ama attraente arkadasımız bu manada benı anlamış.

Ben olsam vicdansız vicdani yok diye ayrılırdim. Cidden babanene çok üzüldüm ki ben babanene aşıktım vefat acısı icimdedir hala... Biri bananemi istemese onu paralar boşanırdim net..

Cok guzel yorumladınz tsk ederım.

Evinizde yer varsa, maddi durumunuz iyiyse bir oda verip
Bakıcı tutabilirsiniz.

Ev parasını bakıcıya vermiş olursunuz.

Ama eşiniz kabul etmiyorken zor . Kendi babaannesi olsa yine aynı şekilde mi düşünürdü acaba allah bilir ?
Evlatları da bakmıyor diyorsunuz.

Bence özel bakım evleri en güzeli olabilir onun için. Ücretini verdikten sonra kötü muamele göreceğini sanmıyorum.

Hepimiz yaşlanacağız bir gün, allah hayırlı evlatlar versin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…