• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Huzursuz Bağırsak Sendromu Oldum

Byazzambak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
19
Puanlar
98
Huzursuz bağırsak sendromu olanlar(irritabl bağırsak send.)nasıl iyi oldunuz. Bi sitede okudum, adam gitmediğim dahiliyeci kalmadı, psikiyatriye gittim de iyi oldum yazmış.. Psikolojik mi bu hastalık. Sizler nasıl iyi oldunuz. Cevaplarsanız çok sevinirim 🙏 Acil şifalar diliyorum tüm hastalara

Çok geçmiş olsun. Üzüldüm. Bağırsak 2. Beyin diyorlar belki de bir de psikiyatriyi denemeniz lazım. Hiç belirtiniz var mı psikolojik olarak ?
Genel olarak soruyorum ağrınız nereye vuruyor benim sağ boşluğuma sürekli ağrı vuruyor biseylerle ilgilenince geçiyor geçen gece şiddetli sancı uyandırdı beni ama bende de bişey yok dediler safra temiz çıktı apandistte yok sadece karaciğer yağlanması var ama oda ağrı yapmaz dedi doktorum ne olacak böyle bilmiyorum 😔

1yıl önce ıbs tanısı aldım çok iyi ve ilgili bir gastroenteroloji uzmanım vardı ve çoğu hekimin tanıyı koyduktan snra asıl önermesi gerekn bir diğer şeyi söylemediği bu rahatsızlıkta beni çok iyi yönlendirdi. Bu rahatsızlıkta eliminasyon diyeti yapmak biliniyor ancak ama bunu neye göre yapılacağı pek anlatılmıyor. Kesinlikle FODMAP diyeti yapılmalıdır,doktorumun bna önerdiği buydu ve kesinlikle işe yarıyor hayat kalitem çok arttı. Bu rahatsızlıkta düşük fodmapli yiyecekler ile beslenmek gerekiyor. Örneğin yüksek fodmapli yiyecekler listesinde antep fıstığı, enginar,ıspanak gibi yiyecekler var mandalina elma bu rahatsızlığı inanılmaz tetikliyor. Eliminasyon ile önce bağırsağı rahatlatıp ardından bir diyetiayen eşliğinde fodmap diyetini öğrenip uygulayınca herşey daha iyi oldu. Şimdi yüksek fodmapli yiyecekleri de yiyebiliyorum ama ne kadar yiyebildiğimi fodmap diyeti yaparken öğrendim. Örneğin 1 dilim ekmek yerine yarım dilim yediğimde ya da 1tabak baklagil yemeği yerine yarım tabak baklagil ile yanına başka rahatsız etmeyen gıdalar koyarak yediğimde atak geçirmiyorum. Umarım ihtiyacı olan herkese faydalı bir bilgi olur

Huzursuz bağırsak sendromu olanlar(irritabl bağırsak send.)nasıl iyi oldunuz. Bi sitede okudum, adam gitmediğim dahiliyeci kalmadı, psikiyatriye gittim de iyi oldum yazmış.. Psikolojik mi bu hastalık. Sizler nasıl iyi oldunuz. Cevaplarsanız çok sevinirim 🙏 Acil şifalar diliyorum tüm hastalara
Merhaba nasıl oldunuz acaba ibs dendi bana ama kolonoskopi yapılmadı ağrılarım çok var bağırsaklarım iğneler batar gibi ağrıyor her gün var dışkım hep cıvık yesil renkte . Korkuyorum. Sizin geçti mi ağrılar?

İyi olmak zor bu hastalık ta evet biraz psikolojik ama sen aklında tutmasanda seni rahatsız ediyor yazın gastirit oldumu öğrendim sonra geçmeyen ishal kan tahlili gaita tahlil temiZ çıktı bi tane sarı taneli hap verdi bağırsak için kullanıyorum eskiye göre daha iyim ama tamamen geçmiyor bulantı karın ağrısı bağırsaklarım kopcak gibi ağrı sancı yapıyor ishal kabız şeklinde devam ediyor bazen günlerce ishal perşembe gün randevum var gastroenteroloji bölümüne bakalım nolcak sizin şikayetiniz nedir
Siz nasıl oldunuz bende yeni başladı bir ayi geçti. Karın ağrısı bağırsak kolon batma iğneleme her gün var birde cıvık yeşil dışkı

Back
X